Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 23 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Theatertitel Boer Zoekt Betere Vrouw verboden

Twee weken voor de première is de titel van de theatervoorstelling Boer Zoekt Betere Vrouw verboden. Noodgedwongen verandert producent Bos Theaterproducties het woordje ‘ zoekt’ in ‘wil’.

De naamswijziging werd door het bedrijf Blue Circle geëist omdat zij het beeld- en merkrecht heeft op ‘Boer zoekt vrouw’, de naam van het populairste tv-programma van Nederland.

TV-boeren uitgenodigd

,,De eis kwam onverwacht” meldt een woordvoerder van Bos Theaterproducties, ,,aangezien de première op 7 februari al plaatsvindt en de KRO haar medewerking heeft verleend door ons alle 68 oud-boeren van het tv-programma te laten uitnodigen voor deze première.”

‘Boer wil betere vrouw’ is een toneelkomedie en gaat over boer Ties, die groot fan is van het populaire programma en zich in zijn enthousiasme opgeeft. Er is alleen één probleem; hij heeft al een vrouw.

Zaai-postbode

De voorstelling wordt gespeeld door De Troupe van Joep’, een nieuw theatergezelschap rondom Joep Onderdelinden (onder meer bekend als de postbode van het VPRO-programma Zaai). Dit gezelschap bestaat verder uit Wimie Wilhelm en Wil van der De regie is in handen van Jasper Verheugd (50 Tinten… de parodie).

‘Boer wil betere vrouw’ gaat in première in Schouwburg Het Park in Hoorn. Hierna toert de voorstelling door het land tot en met 30 mei.

Lees ook: ‘BZV-koffieautomaat’, Geert de Graaier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.