Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 20 jan 2015 / 22:43 uur

Jett Rebel, Caro, Dotan, Mainstreet vliegen op 5 mei

De Ambassadeurs van de Vrijheid 2015 zijn bekend. Jett Rebel, Caro Emerald, Dotan en Mainstreet werden zaterdag op Noorderslag in Groningen gepresenteerd.

Als vrijheidsambassadeurs zullen de muzikanten op 5 mei actief zijn op veertien Bevrijdingsfestivals. Het is dan precies een kwart eeuw geleden dat de eerste muzikale ambassadeurs optraden op de gratis festivals.

Niet vanzelfsprekend

Jett Rebel, Caro Emerald, Dotan en Mainstreet maken niet alleen muziek, zij roepen de bezoekers van de festivals ook op om stil te staan bij vrijheid en onvrijheid in Nederland en andere delen van de wereld waar vrijheid niet vanzelfsprekend is. De vier namen herdenken op 4 mei en vieren de vrijheid op 5 mei.

Lees ook: Werkgevers willen 5 mei niet als nationale feestdag.

De Bevrijdingsfestivals zijn in 25 jaar uitgegroeid tot het grootste eendaagse culturele muziekevenement in Nederland, met 250 optredens op circa 40 podia. Vorig jaar kwamen 900.000 mensen op de festivals af. De organisatie is in handen van Nationaal Comité 4 en 5 Mei, Metro is mediapartner.

Naast Bevrijdingsfestivals in Amsterdam en hofstad Den Haag, heeft elke provincie nog een festival. Defensie zorgt er voor dat de Ambassadeurs van de Vrijheid per heliktoper van optreden naar optreden worden gevlogen.

Wie waar?

Jett Rebel: Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Caro Emerald: Vlissingen, Rotterdam en Almere.

Dotan: Roermond, Den Bosch, Wageningen en Utrecht.

Mainstreet: Zwolle en Assen.

Lees ook: Interview met Jett Rebel over zijn ambassadeurschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jett Rebel, Caro, Dotan, Mainstreet vliegen op 5 mei
Sluiten