Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 21 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Homies hebben plots 22 kilo coke… Wat zou jij doen?

Eén van je vrienden heeft plots 22 kilo coke dat verkocht moet worden. Wat zouden de acteurs van Homies doen met hun eigen verhaal?

De nieuwe Nederlandse ‘keiharde comedy’ Homies is vandaag in de bios te vinden. Komisch vanwege de absurde verwikkelingen, keihard omdat er nogal wat Russische guns door de lucht zwaaien en mensen een enkeltje hemel in het vooruitzicht wordt gesteld. Waarom? Binnen een vriendengroep (Gijs Naber, Manuel Broekman, Tibor Lukács en Robert de Hoog) is plotseling 22 kilo coke. Als dat niet binnen een week wordt verkocht, dan volgt de dood. Door de ijskoude Russische maffia (waaronder Victoria Koblenko). Wat zouden vier van de acteurs uit Homies in zo’n geval doen?

Robert de Hoog (26)

,,Ik zou altijd naar de politie gaan. Altijd er voor zorgen dat er mensen zijn die ons beschermen. Ik ben niet zo’n held dat ik het zelf zou gaan oplossen. Ik zou de veroorzaker niet meteen buiten sluiten, maar iets doen om hem te beschermen. Dat diegene hulp krijgt, zodat het nooit meer gebeurt. Zomaar een vriend laten vallen? Nee."

Manuel Broekman (28)

,,Ik zou rustiger reageren dan de homies in de film en proberen de situatie te overzien. In de film kan dat niet door de situatie met de Russen. Dan zou er bij mij ook paniek all-over zijn. Maar als dat niet zo is, dat ga ik eerst eens uitzoeken of ik wérkelijk iets met de situatie te maken heb en niet meteen naar de politie stappen. Als een vriend zo’n probleem heeft… tja, jemig man, dat moet je toch eerst overkomen? Ik denk niet dat ik een vriend meteen laat vallen."

Lees ook: Vier redenen om naar Homies te gaan.

Charlie-Chan Dagelet (28)

,, Ik vind het een absurde gedachte. Als ik het nu rationeel bekijk, dan zou ik me er helemaal niet mee bemoeien. Maar als het eenmaal zover is, dan ga ik een manier zoeken om elkaar te helpen, denk ik. Pff, moeilijk voor te stellen dat er drie gevaarlijke Russen in je woonkamer staan die gelijk beginnen te schieten. Ik zou mijn vrienden niet laten vallen. Volgens mij zou ik ze helpen."

Tibor Lukács (37)

,,Ik heb nu een gezin (hij is getrouwd met Hadewych Minis, red.) dus ik hoop dat ik er nooit mee te maken krijg. Mocht het in de vriendengroep gebeuren… tja, dan ga ik die vriend helpen. Echter, in mijn hoofd ben ik een stoere gangster en zou ik er zo veel mogelijk geld uit willen slepen. Straatwaarde 9 ton? Dan wil ik het voor 1,1 miljoen wegtikken. Als het moment eenmaal daar zou zijn, dan zou ik alleen maar heel hard zweten."

Homies draait vanaf donderdag in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Homies hebben plots 22 kilo coke… Wat zou jij doen?
Sluiten