Burgeroorlog

Foto van 'Ebru Umar'

Ebru Umar

20 JUN 2017

Dat is wat er gebeurt, als je als overheid niet nadenkt over massa-immigratie. Vooralsnog een ‘incident’, een ‘doelgerichte actie’ en uiteindelijk krijg je waar politici niet over willen nadenken maar wel over moraliseren: burgeroorlog.

Het is een wonder dat die burgeroorlog nog niet is uitgebroken. Ondanks dat terroristen hun best doen. Ondanks dat politici hun afschuw uitspreken. Ondanks dat politie deelneemt aan iftar-maaltijden. Ondanks dat ‘vluchtelingen’ blijven oversteken naar Europa.

Je kunt als land niet onbeperkt vreemdelingen importeren. Je kunt als land niet onbeperkt vreemdelingen tolereren.

Je kunt als land niet onbeperkt vreemdelingen respecteren. En je kunt als land al helemaal niet onbeperkt van je oorspronkelijke burgers eisen dat ze inschikken, de boel betalen en aanslagen uit naam van de islam ondergaan.

Doe je dat wel, moet je niet vreemd opkijken als ook de oorspronkelijke burgers het heft in eigen handen nemen. Met een busje op mensen inrijden. Op moslims inrijden. Haat is niet voorbehouden aan geïmporteerde burgers, wraak al helemaal niet. Het is de taak van onze overheid, om te voorkomen dat geweld plaatsvindt en wraak gaat overheersen. Om te voorkomen dat een burgeroorlog uitbreekt. En nee, dat doe je niet door moslims continu als slachtoffer aan te wijzen. Omdat ze geen buurthuis hebben. Of omdat hun cultuur in de middeleeuwen is achtergebleven. Dat doe je door moslims als volwaardige Nederlanders te behandelen. Door eisen te stellen die je ook aan Nederlanders stelt. En je doet het ook door maatregelen te treffen die voorkomen dat moslims en andere importidioten zich misdragen. Sorry, zei ik importidioten? Ik bedoel importidioten – daar vallen niet alleen de inreizigers onder maar ook degenen die hun inreizen mogelijk maken.

Migratie is niet zaligmakend, wel menselijk. Voor relevante migranten is altijd plek. Relevant? Kennismigranten. Vluchtelingen. Voor uitbaters die op onze westerse grond islam komen prediken en haat komen verspreiden, niet. Geen politicus die dat zal ontkennen. Tegelijkertijd ook geen politicus die iets doet om het te voorkomen. Waarbij ‘iets doen’ niet achteraf mensen verhoren is, maar vooraf inreizen beperken en vrijheden vermijden. Grenzen sluiten gaat niet gebeuren, het hoeft ook niet: de terroristen zijn home grown. Kinderen van migranten. De oplossing kan zijn om nieuwe home grown’ers te voorkomen door geen nieuwe migranten toe te laten, maar ja: racisme. Discriminatie. En vooral zó onmenselijk dat GroenLinks niet wil meeregeren. Wat op zich weer een zegen is.

Geen politicus die ik voorafgaand aan de verkiezingen sprak, nam de optie van burgeroorlog serieus – op Sybrand Buma na. Een stem op Wilders was volgens hem een stem op burgeroorlog. In Engeland sloegen de stoppen door bij een Brit – je kunt het hem niet eens kwalijk nemen. Waarschijnlijk wilde hij gewoon een buurthuis. Of respect. Of een Miele. Of gratis geld. Of een huis. Of een einde aan de waanzin die islamitische terroristen herbergen heet. Want zolang politici doen alsof locals gek zijn en migranten gepamperd moeten worden, is burgeroorlog slechts een kwestie van tijd.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

43

‘Zo’n kek autootje lijkt me toch wel lekker’

Foto van 'Iris van Lunenburg'

Iris van Lunenburg

15 DEC 2017

„Zeg, waarom hebben wij nog niet zo’n ding?!”, vraagt een vriendin met wie ik gadesla hoe twee meiden de stoep afrijden.

Ik weet niet hoe het komt, maar ineens staat Amsterdam-Zuid er vol mee. In mijn straat staan er drie op de stoep, zelfs de bruggen over de Prinsengracht zijn niet meer veilig en ze passen precies tussen de fietsen in de toch al schaarse witomrande vakken. Gekke, zwarte wagentjes met slechts twee stoelen. Ze kosten gemiddeld 12.500 euro - 25.000 als Connie Breukhoven ze voor je pimpt. En je mag ‘m blijkbaar overal parkeren. Ik heb het over de Biró.

Oh Oh Amsterdam: van 2 x engel naar cut met een k

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

14 DEC 2017

Metro's Iris neemt je mee in haar Amsterdam, waar van alles in voorbij komt. Van Chinese massagesalon tot het stiekem begraven van cavia’s en spannende afters. En alles ertussenin.

Perzische prins

Gloria Wekker houdt ons een spiegel voor

Foto van 'Elfie Tromp'

Elfie Tromp

13 DEC 2017

Deze week won Gloria Wekker de Joke Smit-prijs. Wie won de wat? Gloria Wekker is emeritus hoogleraar gender en etniciteit. De van oorsprong Surinaamse Wekker is al decennialang een uitgesproken activist en een veelgevraagd spreker over onderwerpen als emancipatie en racisme. Dit jaar verscheen haar boek Witte Onschuld. De Joke Smit-prijs is een van de belangrijkste feministische prijzen van ons land, vernoemd naar een van de vrouwen die de tweede feministische golf in Nederland in gang zette. Tot dusver het informatiekwartiertje.

Ik interviewde Wekker afgelopen week voor mijn radioshow Nooit Meer Slapen. Haar boek had nogal wat stof doen opwaaien. Wekker betoogt onder andere dat er door ons koloniale verleden racisme zit verweven in onze denkbeelden en cultuur. Zij wil dat graag bespreekbaar maken, juist in een land dat placht kleurenblind te zijn. Enerzijds had het boek mensen een vocabulaire gegeven om hun onbehagen te uiten, anderzijds had het mensen in het harnas gejaagd doordat ze zich oneerlijk vonden beticht van racisme.

Code Oranje: Masters of LXRY

Foto van 'Ebru Umar'

Ebru Umar

12 DEC 2017

Het is een talent, ZZP’er zijn. Je hebt er een schizofrene persoonlijkheid voor nodig. Eenzaamheid is een gegeven, zelfredzaamheid een voorwaarde. Het is balanceren op de rand tussen introverte loony en outgoing enthousiasteling. Gevrijwaard van collega’s bij het koffiezetapparaat en de hel die bedrijfskantine heet, overgeleverd aan de drive om ’s ochtends zonder enige aansporing op te staan, onder de douche te stappen en iets leukers dan een trainingsbroek aan te doen.

Tenzij je er zelf op uitgaat, is er toch niemand die je ziet.

Likeability of 6

Tess Wester

Foto van 'Lars van der Werf'

Lars van der Werf

11 DEC 2017

Er zijn tal van nepperds en nono’s waar we allemaal naar moeten kijken in deze tijden van media overvloed. De ene lamstraal met een gefabriceerd imago en een Instagramaccount volgt moeiteloos de ander op. En daarom is het Nederlands handbaldamesteam zo’n ongelofelijke verademing. Echte mensen. Gedreven sportvrouwen die alles opgeven voor dat mooie, pijlsnelle zaalspelletje met de plakkerige bal in die benauwde gymzaaltjes. Ik geniet enorm van ze.

As we speak, voor wie dat nog niet weet, spelen de dames voor de wereldtitel in Duitsland. Hoewel de druk vreselijk hoog is, verloopt het toernooi goed en zijn ze favorieten voor de hoofdprijs. En dat doet mij ontzettend veel deugd. Ik zet er dingen voor opzij om ze te zien beuken in die wedstrijden van ze. Ik word er enorm vrolijk van als ze winnen. Stikzenuwachtig als ze nog moeten. En ik leef met ze mee als het door weet ik veel wat even niet gaat met die ballen.

Waar kláág ik over

Foto van 'Iris van Lunenburg'

Iris van Lunenburg

8 DEC 2017

„Kijk eens uit! Are you blind?!”

Het is twaalf minuten fietsen van mijn appartement in Amsterdam Zuid naar Centraal Station. Volgens Google Maps. In het echt duurt het twee keer zo lang. Als ik geluk heb. De reden: toeristen. Zij verpesten meermaals mijn humeur op hun rode, gele of felgroene fietsen. En zo te zien ook op zwarte omafietsen. Fietsen als de locals. Fun! Maar na elke ergernis denk ik weer: ik moet me niet zo aanstellen, ik woon in Amsterdam, mijn fiets is nog niet gejat. Waar kláág ik over?

Vroeger was aanranding lekker brutaal

Foto van 'Elfie Tromp'

Elfie Tromp

7 DEC 2017

Het is 18 februari 1990 en cabaretduo Waardenberg en De Jong is te gast bij tv-coryfee Sonja Barend. Ze doen een sketchje, worden geïnterviewd en pakken aan het eind van de show Sonja op haar bek. Wilfried de Jong eerst (met tong) en Martin Waardenberg (schuchterder, op de wang) erachter aan. Het betekent hun definitieve doorbraak bij het grote publiek.

„Je zoende écht”, zegt Sonja wat verbouwereerd.