Jan Dijkgraaf
Jan Dijkgraaf Columnisten 2 aug 2016 / 19:10 uur

Subsidieslurpers

Nederlands Theater Festival: 0 euro. Noorderslag: 0 euro. Orkater: 0 euro.

De Staat: 236.200 euro.

Per jaar.

Ja, je leest het goed. Het Fonds Podiumkunsten geeft dat retecommerciële popbandje uit Nijmegen de komende vier jaar bijna een miljoen euro. Waarvoor? Voor optredens waarbij de leden van de band met de gezichten naar elkaar in een cirkel staan (‘Circle Shows’), voor sessies waarbij twintig geïnteresseerden alvast nieuwe muziek kunnen beluisteren met een koptelefoon (‘Headphone Sessions’) en voor liedjes gebaseerd op ervaringen van ouderen (‘De Oude Speeldoos’).

Belachelijk natuurlijk.

Maar ook wel weer een grappige ‘fuck you’ richting de vaste subsidieslurpers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Subsidieslurpers
Sluiten