Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 14 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Veel donaties voor zieke Rob (40) uit Etten-Leur

De veertigjarige Rob Ottenhof uit Etten-Leur zat met zijn handen in het haar toen hij te horen kreeg dat hij door een huurachterstand zijn huis uit moest. De man lijdt aan een ongeneeslijke hersenaandoening, en kan hierdoor niet meer werken. Goede vriend Bjorn besloot een actie voor de man in het leven te roepen, ‘Envelop voor Rob’.

Huis verlaten

Rob woont met zijn vrouw en twee kinderen in Etten-Leur. Woningbouwvereniging MVGM vertelde hem dat hij met zijn huur op de proppen moest komen, of anders het huis moest verlaten. Aan BN DeStem vertelde Rob wanhopig te zijn. “Eerst krijg ik te horen dat ik nog een levensverwachting van vijf tot zeven jaar heb, om vervolgens van de woningbouw te horen dat ik mijn woning uit word gezet. Tenzij ik een bedrag van ruim 4.300 euro in één keer betaal, dat gaat dus niet.”

Envelop voor Rob

Om met dit bedrag over de brug te komen besloot vriend Bjorn de actie ‘Envelop voor Rob’ te beginnen. Via een speciale website kunnen mensen hun donaties doen aan Rob en zijn gezin. Aan Omroep Brabant laat Bjorn weten dat hij graag iets wilde doen voor zijn maat: “Het verhaal van Rob raakt me heel erg, ik moest wat doen.”

Lees ook: Hele ArenA in actie voor doodzieke Nathaniël (2)

6000 euro

De inzamelingsactie werd in korte tijd een groot succes. In één dag werd er al bijna 6000 euro opgehaald. Genoeg voor Rob om zijn huurachterstand af te betalen, en in zijn huis te mogen blijven. Volgens Bjorn is het stel ontzettend blij met het bedrag: "Ze zijn gelukkig met alle positieve belangstelling. Ze zijn nu voorlopig even uit de problemen!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.