Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 16 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Tv-kok Sandra: Natuurlijk mis ik Carlo en Irene

Tv-kok Sandra Ysbrandy gaat van de zondagmiddag op RTL 4 naar die op SBS6, maar blijft trouw aan haar missie: ouderwets kokkerellen.

Televisie

De televisiecarrière van kok Sandra Ysbrandy krijgt steeds meer vorm. Na drie jaar de vaste kok te zijn geweest bij het EO-programma Het Familiediner en een paar jaar koken bij Life 4 You op RTL 4, is ze vanaf zondag te zien in Thuis op Zondag, het nieuwe zondagmiddagprogramma van SBS6. Daarin kookt ze met en voor het kersverse presentatieduo Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg.

LEES OOK: Carlo en Irene gaan elkaar niet missen

„Daar hoefde ik niet lang over na te denken”, zegt Ysbrandy over of de stap naar SBS. „Dat lag vooral aan het type programma. Thuis op zondag wordt een echt familieprogramma, waarbij ik de interactie met het publiek kan opzoeken. Daarbij vind ik Kim-Lian en Dirk heel erg leuk. Er is nu al een enorme chemie tussen ons drieën."

Afspraak

In mei van dit jaar nam ze afscheid van Life4You omdat het programma van Carlo Boszhard en Irene Moors er na 6 seizoenen mee stopte. Ysbrandy mist het olijke duo nog steeds. „Natuurlijk. Ik miste ze meteen. Dat zat hem ook in de sfeer, iedereen daar was zo op elkaar ingespeeld en zo hecht. Het afscheid was dan ook heel emotioneel. Gelukkig heb ik nog veel contact met ze.” Maar mocht Boszhard Ysbrandy terug willen voor het nieuwe zondagmiddagprogramma dat hij (zonder Irene) vanaf eind oktober voor RTL 4 gaat maken, dan heeft hij wel pech. „Ik heb SBS beloofd om dit programma te gaan doen en dat doe ik dan ook.”

Styling

De zes dagen per week dat Ysbrandy niet op televisie is, geeft ze workshops, schrijft ze kookboeken en zit ze in jury’s. De tijd die dan nog overblijft, besteedt ze aan haar styling, want dat is waarmee de televisiekok zich onderscheidt van andere tv-koks: ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. „Ja, dat doe ik zelf", zegt de culinair expert lachend. „Het is begonnen bij mijn kookstijl, vintage cooking. Die noem ik zo omdat ik graag simpele gerechten maak met verse ingrediënten, zonder gebruik te maken van pakjes, zakjes en voorbereide producten. Om dat plaatje compleet te maken, ben ik me ook vintage gaan kleden.” Het is zelfs haar handelsmerk geworden: „Ik kan geen spijkerbroek meer aan!”

Thuis op Zondag, vanaf aanstaande zondag om 17.00 uur op SBS6

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.