Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 16 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Scholieren schrijven, winnende verhalen in Metro

Schrijver en columnist Mano Bouzamour heeft gisteren de aftrap gegeven voor de schrijfwedstrijd Talent voor Taal. Als jurylid deed hij dat op het Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam, de middelbare school waar hij zelf als tiener zijn lessen kreeg.

2500 verhalen

Bouzamour gaf in de hoofdstad een gastcollege creatief schrijven aan een groep middelbare scholieren, de doelgroep die aan Talent voor Taal mag meedoen (12-18 jaar). Deze grootste schrijfwedstrijd voor scholieren in Nederland wordt voor de derde keer gehouden. Vorig jaar werden maar liefst 2500 verhalen ingeleverd.

https://twitter.com/deBibliotheekMM/status/642315557338017792

Talent voor Taal wordt georganiseerd door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek (CPNB), Stage Entertainment Nederland, Malmberg Lesmethodes, de Maand van de Geschiedenis en UNICEF. Ook dagblad Metro speelt een rol. De winnende verhalen in twee leeftijdscategorieën krijgen een mooie plaats in de krant. UNICEF heeft een extra prijs voor een inzending waarin op een bijzondere manier aandacht is besteed aan kinderrechten.

Lees hier: De winnende verhalen van 2014.

Het thema van Talent voor Talent is deze keer ‘Leef je droom’, ontleend aan het thema van de Maand van de Geschiedenis 2015, ‘Droom en daad’ en geïnspireerd door de musical Billy Elliot die tot medio november in Scheveningen te zien is.

Voor alle jongeren

Elke middelbare scholier wordt van harte uitgenodigd mee te doen: van vmbo’ers tot gymnasiasten, van jongeren die nog moeite hebben met schrijven tot schrijvers in de dop. De winnaars worden bekendgemaakt op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Zij mogen met de hele klas naar een musical van Stage Entertainment naar keuze. Meedoen kan vanaf vandaag tot 18 oktober. Informatie is te vinden op www.talentvoortaal.nu.

Jury

Talent voor Taal heeft vier juryleden.

* Bart Ongering. Online bekend als Meester Bart.

* Renate Gerschtanowitz. Presentatrice / ambassadrice UNICEF.

* Mano Bouzamour. Schrijver / columnist.

* Erik Jonk. Dagblad Metro.

Mano Bouzamour met de middelbare scholieren van Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.