Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 13 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

‘t Schaep: 5 redenen om te kijken (Katja!)

TV-serie ‘t Schaep gooit de trossen los! In Schaep Ahoy, vanaf zaterdag om 21.10 uur te zien op NPO 1, gaan onze Amsterdamse vrienden aan boord van en op reis met cruiseschip de MS Alexander. Na twee keer Mokum, een camping en een Spaanse trip moet dit vijfde seizoen een romantisch bedoeld uitje op de Hollandse wateren worden.

Houden van

Je raadt het al: onder het genot van bekende Nederlandstalige songs, verloopt dit ‘ietwat’ anders. Nederland houdt al een paar jaar van dat oergezellige, soms kneuterige Schaep. Vijf redenen om dat ook een vijfde keer te doen.

1 Arie Balk als held

Zaterdagavond zullen we zien dat een hartaanval van de cruisekapitein nog voor de start van de vaarvakantie roet in het eten gooit. Maar ha! Daar is Arie Balk (die geweldige Ton Kas), voor velen het lievelingspersonage van ‘t Schaep. Totaal onder de plak van zijn vrouw Riek (Jenny Arean), dat dan weer wel, belandt hij aan het roer. Arie als held van een groep vakantiegangers, dat willen we zien. Al waarschuwt Riek: ,,Hij ken nou eenmaal niet alles kenne.”

2 Katja als gast

‘t Schaep heeft elk seizoen weer de nodige gasten. Peter Blok is er dit jaar bijvoorbeeld bij, net als Ellen Pieters. Guy Clemens, bekend als de sukkelige man uit de serie Levenslied, heeft zelfs een nieuwe vaste rol als scheepsjongen in korte broek. Maar dan: single Katja Schuurman komt ook langs! Kijk naar de foto van haar personage in de gallery…

3 Door en Kootje

Seizoen in, seizoen uit lijken ze voor elkaar gemaakt: Door en Kootje. Met rollen van Loes Luca en Pierre Bokma hebben we het hier niet over de minste personages. Echter, de liefde komt er maar niet zo van. Dit cruise-avontuur komt tot stand als kado van Kootje aan Door. Zal het dan toch? Een klein dingetje verraden we alvast. Door denkt met een vakantiekado van ‘haar’ Kootje al snel aan ‘de sittie det neffer slieps’…

4 Lena en Lukas

De snol van Mokum en de wijknicht bij elkaar: Lena en Lukas. Klinkt zo negatief als wat, maar Georgina Verbaan en Marc-Marie Huijbregts hebben als Amsterdamse vrienden voor het leven wat Metro betreft juist mooie, haast aandoenlijke rollen. Beetje jammer alleen dat Lukas zijn Lena letterlijk vergeet mee te nemen op de cruisetocht. En dat is nou net de reden om te kijken.

5 Veel fans

‘t Schaep nog nooit gezien? Gemiddeld 1,8 miljoen kijkers zagen de voorbije seizoenen met scenario’s van Frank Houtappels. Dan kan Metro wel van alles vinden, maar de kijker heeft altijd gelijk… Dus: gniffelen om held Arie Balk en zijn Jordaanvrienden en lekker meezingen met nummers als Dromen Zijn Bedrog (Marco Borsato), Terug Naar De Kust (Maggie MacNeal), Het Is Een Nacht (Guus Meeuwis) en een Volendammer palingsound-medley.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.