Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 26 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Koningsdag over de grens vieren kan in genoeg steden

In heel het land barst donderdag het koningsdaggeweld los. Ben je niet in Nederland de 27e, maar wil je wel de verjaardag van onze koning vieren? Dat kan. Ook over de grens wordt op meerdere plekken Koningsdag gevierd.

Wereldwijd organiseren Nederlandse verenigingen en diverse andere initiatiefnemers die wel in zijn voor een feestje activiteiten met een oranje tintje. Voornamelijk betreft het ‘Kingsday party’s’, maar er zijn ook plekken waar je ouderwets een rommelmarkt kunt bezoeken of kunt haringhappen. Leuk voor zowel de in het buitenland wonende als de vakantie vierende Nederlander.

Nederlandse Antillen

‘Echt’ Koningsdag vier je natuurlijk in meer tropische sferen op de Nederlandse Antillen, waar het net als bij ons een nationale feestdag is. De straten van Willemstad, Curaçao, lopen op koningsnacht en -dag vol met mensen. Ook op Aruba, Bonaire en Sint Maarten worden er genoeg feestjes gevierd.

♛ Programma & plattegrond ♛ Aanstaande donderdag is het zover. Kijk op de plattegrond waar je moet zijn en wat er…

Posted by Koningsdag Curacao Punda on Monday, April 24, 2017

Ambassades

In veel landen doen Nederlandse ambassades iets met Koningsdag. Dus ook al ben je heel ver van huis, dan nog kun je je in het feestgedruis dat Koningsdag heet storten. Bitterballen eten en spijkerpoepen, als je geluk hebt onder het genot van een Hollands hitje, doe je bijvoorbeeld in Sydney of in Bangkok, maar natuurlijk pakken ze ook uit in Paramaribo en Kaapstad.

The NVT organizes a Vrijmarkt at the Dutch Embassy on the 29th of April for Kingsday. You can register by sending an email to [email protected]

Posted by Embassy of the Netherlands in Thailand on Tuesday, April 18, 2017

https://www.facebook.com/kennedyscpt/posts/420359611665177

Europa

Dichter bij huis heb je meer opties. Berlijn viert een oranje feestje in het Park Plaza Wallstreet Berlin Mitte, een initiatief van Nederlandse verenigingen in Berlijn in samenwerking met de ambassade. Daarnaast zijn er nog genoeg plekken in de Duitse hoofdstad (en in andere Duitse steden) waar het oranje kleurt. Bevind je je in Parijs, dan kun je bijvoorbeeld terecht in restaurant Le Cap Pont Marie. Londense koningsdagvierders verzamelden zich afgelopen zaterdag al in The Bolton Pub, maar er zijn ongetwijfeld de komende dagen nog meer feestjes te vinden.

Ook in Zuid-Europa kun je in oranje kleding aan het bier, bijvoorbeeld in Rome, Barcelona of Ibiza. Zaterdag wordt op Tanit Beach een feest georganiseerd. Maar voordat je je in het zweet danst op de muziek van verschillende dj’s wordt er, geheel volgens Nederlandse traditie, een rommelmarkt georganiseerd.

27 aprile / LIAN CLUB a Roma / Festa del Re olandeseUn mix da non perdere!!! Venite numerosi!!

Posted by Emanuele Saffioti on Sunday, April 16, 2017

https://www.facebook.com/erikbarcelona/posts/10212896267540113

https://www.facebook.com/kingsdaypartynyc/posts/275774699559183:0

Zin om oranjebitter te drinken donderdag met een aantal vaderlandslievende landgenoten, maar staat jouw bestemming er niet bij? Speur dan vooral Facebook af, of kijk of de Nederlandse ambassade of vereniging ter plaatse iets organiseert. En houd in je achterhoofd dat voor alle feestjes natuurlijk één gouden regel geldt: vergeet je niet in het oranje te steken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.