De zorgverzekering kan best betaalbaar zijn.

Niels Koning 28 aug 2017

Tja. De SP wilde het eigen risico voor de Nederlander verlagen met 100 euro. Dit voorstel kwam natuurlijk nooit door de tweede kamer heen. Laat staan de eerste kamer.

Toch was dit een punt voor vele nederlanders om op zo’n partij te gaan stemmen. Snap ik wel hoor. De zorgkosten zijn gewoon veel te hoog. Maar kunnen we hier zelf niet gewoon iets aan doen?

Neem nou de tandarts. Wanneer deze tijdens een controle opmerkt dat je tanden niet schoon genoeg zijn biedt deze knakker aan om je gebit te reinigen. Is gewoon hetzelfde resultaat als wanneer u uw tanden thuis had gepoetst hoor. Alleen vermeld de tandarts niet dat dit 24 euro gaat kosten voor deze 1 minuut aan arbeid.

Door gewoon te antwoorden dat je thuis wel je tanden zult gaan poetsen bespaard je al 48 euro per jaar op je eigen risico! Er vanuit gaande dat je 2 keer per jaar op controle komt. Het is ook gewoon een sluwe verkooptruuk. Extra service willen verlenen onder het mom van begaan zijn met de betreffende persoon. Onwetend voor de persoon dat het geld gaat kosten.

Is dit eigenlijk niet gewoon strafbaar? Een betaalde dienst verlenen zonder de consument er over te informeren? Heeft u ooit meegemaakt dat een kassiere aan u vroeg of u een tasje wilt hebben? Wanneer je er zelf om vraagt word je geinformeerd over de kosten van dit stukje plastic. De tandarts vermeld dit niet. Deze onverwachte kosten krijgen we pas weken later te zien.

En wat denkt de SP wel. Eigen risico verlagen met 100 euro. Voor iedereen. Kan dit niet iets socialer voor een socialistische partij als de SP? Neem nou gewoon een voorbeeld aan Duitsland. De kosten van de zorgpremie word daar bepaald aan de hand van het inkomen van de individu. Net zoals in belgie. Veel eerlijker!

Oh ; nog beter. Het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk. De zorgpremie wordt daar gewoon betaald door de overheid. En het mooie van Frankrijk? Hoe zieker je bent, hoe minder je betaalt aan behandelkosten. Is dit niet veel meer solidair?

Meer solidair dan die gekke SP. Ga weg met je 100 euro minder eigen risico. Laat de rijken hun volledige zorg betalen zodat de minder rijke nederlander gratis zorg kan krijgen. Dit houd de zorg in ieder geval in balans en betaalbaar voor iedereen.