NS-perikelen

Nicky240 4 jun 2017

Het was een heerlijke dag, ik had met een vriend in Utrecht centraal afgesproken om nog wat aan mijn scriptie te werken. Ik stapte uit bed, deed de gebruikelijke dingen (eigenlijk gewoon eten, tanden poetsen en kleren aan) en daarna ging ik vol goede moed de deur uit. Ik keek van welk spoor de trein ging en liep er naar toe. Ik stapte de trein in en ging lekker verder in mijn boek. Meestal lees ik in de trein een boek. Ik vind dat echt heerlijk, soms kan een treinrit mij niet lang genoeg duren. Eenmaal in Utrecht aangekomen liep ik naar een locatie van de Universiteit. Ja, de Universiteit heeft meerdere locaties in de binnenstad. Toen ik aangekomen was belde die vriend van mij dat hij zich verslapen had. Wat ik eigenlijk geen probleem vond want dan kon ik alvast verder met mijn scriptie. Lekker productief bezig zijn. Op een gegeven moment kwam hij ook aan en gingen we samen aan mijn scriptie werken. Toen we klaar waren gingen we nog gezellig ergens wat drinken en liepen we terug naar Utrecht centraal.

Eenmaal daar aangekomen stapte de vriend in een trein naar Nijmegen en ik moest een trein hebben richting Rotterdam. Helaas reed die niet, dat is wel vaker het geval. Dus ik dacht ik neem de volgende. Die reed helaas ook niet en toen kwam ik erachter dat er iemand voor de trein gesprongen was (of een aanrijding met een persoon zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen). Dus er reed helemaal niks van Utrecht naar Rotterdam. Ik moest naar Den Bosch en daar overstappen. Ik had gezien dat de trein om zo laat van dat spoor vertrok (ik weet niet meer hoe laat en welk spoor precies). Ik had maar 2 minuten om die trein te halen dus ik stapte snel de trein in en toen bleek dat ik in de verkeerde trein zat. Ik had de trein moeten nemen van het andere spoor die precies op dezelfde tijd vertrok. Normaal gesproken check ik altijd de borden maar deze ene keer dus niet.

Dus ik moest de volgende halte eruit stappen en weer terug naar Utrecht gaan. Deze halte was het enerverende en bruisende station: Veenendaal de Klomp. Nou daar wachtte ik dus lekker op de trein en daar zag ik een prachtige poster met reclame van kippen: Uw kipkeuze. Ik vond dit wel hilarisch omdat ik vegetariër ben.

Nou uiteindelijk kwam ik dus op de bestemming terecht via de bus, hoewel ik met de bus ook nog 10 minuten in de file heb gestaan heb ik wel lekker kunnen lezen onderweg.