hitte

Sorry, Nederland maar ik lach jullie een beetje uit. Het is warm in Nederland en ja, ik weet dat het klam, plakkerig en vies is want ik heb het 45 jaar meegemaakt dus ik mag erover meepraten. Het treinverkeer ligt overhoop, K3 staakt opnames door hitte, water gaat op de bon, het lijkt wel een apocalyps. Ik hoop maar dat jullie je wel een beetje hebben voorbereid op deze natuurramp. Op deze site vinden jullie vast tips http://preppers.nl.
Wat een paar dagen hitte al niet kan doen met een land.
Hier in Saudi is het aankomende maandag 47 graden en dat maakt geen verschil meer met de 45 graden van de afgelopen dagen. Geen records gebroken want dit is nog lang niet het maximum. Als werkgever ben je vanaf nu tot en met september verplicht om je personeel tussen 12.00 en 15.00 uur vrij te geven. Het staat zo naar als mensen tussen de middag bij bosjes neervallen door een zonnesteek. Toch is dit enige maatregel die er wordt genomen in de zomer. Het water vloeit rijkelijk uit de kraan na een reis van 500 km en de spoorrails liggen er prima bij. Gelukkig is K3 hier verboden.
Door de Ramadan ligt nu het land stil, de Saudisch slapen overdag en eten s’nachts hun buikjes rond. De winkels, banken, overheidsinstellingen gaan pas s’avonds laat open. Eten, drinken en roken in het openbaar is voor iedereen streng verboden.
Ik vrees dat de mooie betekenis van Ramadan een beetje verloren is gegaan in deze consumptiemaatschappij. Ik denk niet dat Allah heeft bedoeld dat je de dag met de nacht omdraait zodat je er niets van merkt. Volgens mij was het juist de bedoeling dat je honger en dorst voelde.
Ik heb de definitie van Ramadan opgezocht en dit staat op Wikipedia.
Volgens de islam leert vasten de mens aan zichzelf te bedwingen en kan het eigenschappen aanleren als discipline, uithoudingsvermogen en vooral zelfbeheersing, en leert het de mens aan de baas te zijn over begeerten en lusten. Verder zou vasten het inlevingsvermogen in de armen versterken en het respect in de medemens en Allah vergroten. Elke dag dat men vast, wordt als een overwinning gezien.
Voor de ongelukkige die wel gewoon moeten werken overdag is het een moeilijke tijd want zonder eten lukt nog wel maar niet drinken in 47 graden is andere koek.
Dus Nederland geniet nu gewoon even van een terrasje, ga een keer vaker onder een koude douche en stop wat ijsblokjes in een cola. Jullie komen deze week vast wel door en voor jullie het weten klagen jullie weer over de kou in de winter.