Jouw huid tegen de mijne.

Mvdputte 7 jul 2015

Ik leg mijn hand op jouw rug en voel de warmte van jouw lichaam. Met mijn andere hand kroel ik door jouw donshaartjes. Ik ruik jouw geur en droom weg in onze toekomst samen. Wat is het heerlijk om hier samen te liggen. Jij en ik samen op de wereld.

Even vergeet ik alle zorgen en de machines die continu geluidjes afgeven. De computer die jouw vitale functies in de gaten houdt, geeft sinds je op mijn borst ligt geen alarm meer. Ik ben niet de enige die intens geniet. Ook voor jou is het optimaal genieten. Veilig dicht bij je moeder stabiliseert jouw hartslag, de hoeveelheid zuurstof in je bloed gaat richting de 100% en de beademingsmachine kan zachter worden gezet.

We liggen op een oncomfortabele campingstoel naast jouw couveuse. Buidelen noemen ze dit samen liggen. Bij een gebrek aan plekken in het ziekenhuis, worden in Afrika kindjes die te vroeg geboren zijn op de buik van de moeder gebonden en naar huis gestuurd. En sinds ze dit doen overleven veel meer van deze te vroeg geboren kindjes. Het huid op huid contact tussen baby en moeder of vader is zo belangrijk.

Buidelen mogen we eigenlijk helemaal niet van de doktoren. Je ligt aan de beademing en daarom is het veel gedoe voor jou om verplaatst te worden. Maar omdat het er niet op lijkt dat je binnenkort van de beademing kunt mag je buidelen! Je vader en ik kijken elkaar aan. Wie van ons mag de gelukkige zijn? Ik krijg die eer. Gelukkig vind jij het heerlijk en reageer je zo goed dat na een paar dagen besloten wordt dat je 2x per dag bij ons mag liggen. Dit zijn de uren van de dag dat er geen couveuse tussen ons inzit. De momenten dat we echt even samen kunnen zijn en we bijna een normaal gezinnetje lijken.
Een normaal gezinnetje zullen we nooit worden, wij zijn er eentje met een leegte.

Met ons zijn er nog heel veel ouders die in de oncomfortabele campingstoelen 2 uur kunnen genieten van hun kindje. Alles aan het buidelen is heerlijk, behalve de stoelen. Omdat we andere ouders heerlijke stoelen gunnen zijn we een sponsoractie gestart. Gun jij ouders in deze moeilijke tijd ook wat comfort? www.tiny.cc/voorwkz of http://www.vriendenwkz.nl/buidelstoelen

Voor onze Jara en voor alle ouders die nog moeten volgen.