Brugpieper

Mark de Jong 27 aug 2015

Met een boekentas op haar rug die meer weegt dan de koets van haar pa probeert ze in de stromende regen met windkracht tien de weg naar school te vinden. Volledig uitgeput en doorweekt arriveert ze iets te laat in de klas waar ze linea recta weer wordt weggestuurd om zichzelf te melden bij de conrector. Als na drie lange uren vol informatie over de industrialisatie in Engeland en Co2 feitjes de pauze is aangebroken vindt ze tot haar grote verbazing geen medium gebakken Argentijnse biefstuk in haar broodtrommel, maar gewoon twee sneetjes volkoren met kaas. Coño!

Zo zou het kunnen gaan met onze Amalia, maar ik hoop dat het meevalt. Onze Koninklijke Hoogheid gaat vandaag voor het eerst naar de middelbare school. Ze begint in de eerste klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, in 2007 nog verkozen tot beste vwo school van Nederland door Elsevier. Geen idee waarom dat laatste genoemd wordt in de nieuwsberichten, 2007 is op mijn tijdlijn alweer acht jaar geleden. Ik geloof niet dat je daar nog triomfantelijk over hoeft te doen.

De keuze voor de eerder genoemde school werd pas bekend gemaakt toen de inschrijftermijn al verstreken was. Op die manier werd voorkomen dat ouders hun eigen prinsjes en prinsesjes ook met alle geweld op het Sorghvliet wilde plaatsen. Als dat toch je beweegredenen zijn ben je ook niet helemaal goed bij je knar volgens mij.

Het zou eigenlijk veel toffer zijn als Amalia bij lange na geen gymnasium niveau heeft, maar via een loting in haar handjes mag knijpen dat ze op een vmbo school midden in de schilderswijk terecht kan. Lekker integreren en over 30 jaar tijdens de troonreden wat brabbelen over hoe weinig doekoe haar vriendinnen gaan krijgen komend jaar. Veel plezier op school dushi!