Beverwijkse Bazaar, bitterzoet

monia ouchani 21 dec 2016

Ik waan me in een sprookje waarin Aladin mij mierzoete honing overgoten baklava voert, dit zoet streelt mijn tong, juist nu ik een sneer heb ontvangen van de vurige de madame Jeanette.
Jaloezie is wat haar bewoog, zijn liefde voor mij was als een doorn in haar hart.

Afgunst!

Ik trotseer duizend en 1 nacht, het is een vuur van passie die de arabische harisa(sambal) overtreft. Ik snak naar wat verkoeling, mijn wangen blozen.

Diep kijkt hij mij aan, Zijn amandelvormige ogen beginnen te tranen als hij de de scherpte van het peper opvangt.

Verliefd!

Ik verlies het zowat van de strijd die in me woedt, gelukkig brengt een slok van mijn verfrissende Marokkaanse muntthee abrupt een einde aan dit Surinaamse temperament.

Passie!

Ik bestel nog ff snel een side dish, tapas van gedroogde tomaten die de tenen van de knoflook een Spaanse pedicure geven en rijkelijk worden overgoten met maagdelijke olijfolie.

Boven mij hangt een lamp die mij een glimp doet opvangen van mijn rode currygloss lippen, Ik neem nog een hap van mijn kip tikka masala om de contouren van mijn mondhoeken snel bij te werken voordat hij naast me komt zitten.

We besluiten samen dat we de toekomst een kans moeten geven, we spreken immers allebei de taal die door de maag gaat.

Liefde!

Dik kijken,door turkse koffie te slurpen.
We drinken gulzig om verkeerde conclussies te trekken. De paden in mijn kopje lopen hier niet kronkelig, deze toekomstperspectieven beroeren mijn hart. Voldaan neem ik mijn laatste slok, de waarheid zou mij wellicht te bitter smaken.

Hoop!

Mijn extase maakt een diepe duik naar de realiteit,

“Mevrouw, Uw bestelling is klaar”

Ik probeer grip te krijgen op de lamp die boven mij hangt, Ik begin te wrijven.

Helaas!

Het is niet al goud wat blinkt.