Industrieel design is langzame massa moord

Lisanne Kamphuis 31 mrt 2017

Veel afschuw tegen industrieel design, de vele interesses van de mensen, behoeftes die er niet toe doen worden langzamerhand basisbehoeftes. Industrieel design is de grootste oorzaak hiervan. Wij als mensen zijn constant bezig met het innoveren van onszelf, onze producten en om maar beter te zijn dan de ander. De ander te imponeren terwijl de tegenspeler hier geen benul van heeft. Elkaar laten zien wat we kunnen terwijl we zelf geen idee hebben of het concept wel realistisch is. Uiteindelijk pure massamoord. Levensgevaarlijk.
Compleet gefocust op verbetering, geen genoegen nemen met wat er al bestaat. Kleine aanpassingen zodat de markt weer aantrekt. Namen geven aan producten die al 3 generaties eigenlijk dezelfde naam horen te hebben. Innoveren we ons nou echt of houden we ons zelf voor de gek. Zijn deze nieuwe vindingen nou echt zoveel beter, zoveel mooier, zoveel spectaculairder? Gek eigenlijk dat we al het vintage nu opeens zo mooi vinden en hier bakken met geld voor betalen, dit is simpelweg gewoon herhaling van de tijd.
Kloppen al deze fabels of feiten of worden we weer door ons zelf op scherp gezet?
Tegenwoordig zijn we erg naïef en hebben vele vragen over bepaalde vindingen. Maar deze vragen blijven vragen, is dit een teken van luiheid of onbenul?. We hebben altijd het goede vertrouwen bij het zien van een verhaal, gevoelig voor beelden op tv. Zoveel producten, zoveel consumenten, zoveel reclame. Dit geheel gaat als een lopende trein door, nader inzien wordt dit in de toekomst alleen maar meer. Maar is dit nou zo gevaarlijk voor ons als mens? Ja, Het sluipt er langzaam in, totdat we niet meer door hebben waar we mee bezig zijn. Massa moord.