Ik houd het niet meer droog

Jacqueline Oerlemans 26 apr 2017

Sommige dingen zijn een vanzelfsprekendheid. Tot enig moment in je leven waarin plotsklaps duidelijk wordt dat dat niet het geval is. In dit geval voelde ik al nattigheid voordat je deur open ging. Daarna volgde de bevestiging. Alles was nog nat!

Dat gebeurt altijd op het moment dat het niet uitkomt. Als je nét je bedden hebt afgehaald, het megadruk hebt, doodmoe bent en je bankrekening het niet aan kan. Op dat moment doet de droger haar naam geen eer meer aan. Het gebeurde wel vaker, dat de droger er even geen zin in had. Dan reageerde ze wat stoffig. Vaak kon ik haar nog helpen. Maar nu…nu niet. Ik gaf haar een harde klap in de hoop dat ze een opleving kreeg. Er gebeurde niets…

Maar verplaats je eens in de droogtrommel. Niet letterlijk natuurlijk. ‘Don’t dry this at home’. Het is best erg wat je over je heen kreeg, beste droger. Over doden niets dan goed. Over kapot goed niets dan gevloek. Ik stortte mijn vloektirade over je uit. Dit kon je niet menen! Ik voelde me in de steek gelaten. Van binnen gilde ik het uit; ‘laat me niet alleen achter met vier wasproducerende wezens in huis! Het hielp niet. Je tijd was gekomen. Je had het loodje gelegd, je trommel, je reservoir. Je was er klaar mee, met het drogen van mijn was. Als je kon praten had je droog gezegd; ‘het is mooi geweest, ik ben uitgedroogd’. Maar intussen houd ik het niet meer droog!

Na één dag van rouw vond ik dat tijd was voor een ander. Ik swypte op de tindersite des drogers tot ik een hele mooie nieuwe droger vond waarbij haar eigenschappen me ook aanspraken. Één muisklik en een deuk in mijn spaarrekening verder, werd op een blauwe maandag mijn vet coole nieuwe blinkende droger afgeleverd! Als een materia(a)l girl werd mijn droger door twee mooie jonge mannen met sterke armen naar zolder getild.

Mijn oude droger werd liefdevol afgevoerd. Ze is donor weet je. Ze wordt uit elkaar gehaald. Volgens de bezorger wil ik niet weten wat er allemaal nog uit de droger tevoorschijn komt. Echt iets voor mijn droger, om nog even de vuile was buiten te hangen! Lieve droger, ik heb het je nooit gezegd maar ik ben je dankbaar. Dank je wel voor die mooie vijftien droge jaren. Je was echt goed!