Brief aan de stagiaire van de PVV

carolijnschrijft 29 aug 2016

Beste stagiaire bij de PVV,
Gisteren las ik het verkiezingsprogramma van de PVV. En er rezen wat vragen. Geert is niet van de antwoorden dus ik dacht: misschien kan jij als insider me helpen?
Voor een partij die het Nederlanderschap propageert is het natuurlijk eis ‘numero uno’ dat ze zelf de moerstaal spreken en schrijven. Dus een taal- stijlfout zoals in de tweede zin (spreek het eens uit, lijkt wel straattaal van Noord-Afrikanen!) kan echt niet. Maar wellicht heb jij als stage-opdracht dit documentje moeten uitwerken en als beginner maak je nu eenmaal foutjes.

Maar lieve stagiaire, het geeft niet. Van je fouten moet je leren. Iedereen verdient een tweede kans, echter denkt jouw stagebegeleider hier iets anders over. Dus als ik jou was, dan zou ik vast contact zoeken met je school voordat je eruit geflikkerd wordt.
Verder had ik het plan graag SMART gelezen. Je weet wat dat is hè, SMART?
Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden.
Daar word je mee doodgegooid op school en in het bedrijfsleven. Hou op, schei uit.

Gelukkig voor jou heeft de PVV een zelfbenoemd fantastisch leider. Dus hij heeft je hier vast goede feedback op gegeven.
Want is het plan SMART? Tijdsgebonden, realistisch, en vooral; meetbaar? Jij en ik weten allebei dat het niet zo is. Maar ik ben voorstander van tweede kansen en dus geef ik je nog even het voordeel van de twijfel.
Desondanks vrees ik voor je stageplaats. Want jouw foutjes kosten geld. En met de plannen van de PVV hebben we geld nodig, maar dat heb jij vast meegekregen in het teamoverleg.
Even onder ons: voel jij je tijdens zo’n overleg genegeerd bij die rare ideetjes. Zeg jij daar dan iets van?

Had ik nog even een laatste vraag. In de kleuterklas van mijn zoon zitten een paar Syrische kindjes, ze vallen in het plan onder punt 1. En dan streepje twee (vond ik leuk vormgegeven, maar niet voor een serieus plan hè. Kom op zeg).
Ik vroeg me af waar die kindjes naar toe moeten als jouw stagebegeleider de grootste wordt. Wil je me dat laten weten, dan slaap ik weer rustiger.
Tot slot wens ik je veel succes met afstuderen. En maak een goede keuze voor wat betreft je beroepsgroep. Er gaat een hoop geld verdwijnen. Zie punt 7.

Groeten enz.
Carolijn