Energie

Ben24 3 okt 2017

ja het was weer is in het nieuws een grote gasveld gevonden in de Noordzee vlak bij Schiermonnikoog ja we kunnen de verwarming de komende jaren weer laten branden, want met het excuus van onze gas voorraad raak op komt Nederland niet meer mee weg.
ik ben er ook ten volle van overtuigt dat er nog genoeg energie is voor iedereen, nee er is zelfs een overschot aan energie.

de olie en gas voorraden zijn nog lang niet op en die krijgen we niet op ook we zoeken vol op naar alternatieven wat energie betreft.
ja de OPEC heeft eigenlijk ook zijn beste tijd wel gehad het midden oosten zit allang niet meer op een lijn ja en dan niet te vergeten daar in Venezuela daar is ook een president die denk dat die alles voor het zeggen heb omdat ze een beetje olie hebben, ja het gekke is nog dat er nog velen naar hem luisteren ook.

er zijn steeds meer landen die zelf voldoenden energie hebben en niet afhankelijk zijn van de OPEC Amerika gaat ook steeds meer zelf gaan oppompen zeker nu Trump aan de macht is.
kijk maar Rusland dat is een drijvend olie en gasveld dat is gewoon een gegeven voorlopig nog weinig bezorgdheid daarom.

ik zie in Nederland eerder een overschot aan energie en dan zeker wat stroom betreft is er een overschot.
bij de Eemshaven staan een paar hele grote energiecentrales die niet volledig benut worden is mijn ooit eens vertelt.
en de handel in energie is enorm toe genomen wat ook niet bij iedereen bekent is en door die handel is de energie onnodig duur geworden in Nederland.
ja en het ergste is nog krijg men te weinig geld voor de energie wordt het eigenlijk gedumpt in onnodig airco of verlichting aan te doen.

ja ik ben ooit bij een grote kweker van tomaten geweest die wekken tegenwoordig ook heel veel energie op met W.K.K centrale en daardoor is er voor die kwekers ook volop handel in energie waar veel geld in om gaat
maar ja helaas zitten ze ook vaak met een overschot aan energie en omdat die kwekers in de kassen lampen hebben branden om een goede en betere goede groei te hebben in donkere dagen zoals de winter.
en als in het voorjaar of zomer en teveel aan energie is en het kan niet verkocht worden dan gaan de lampen maar aan om het overschot kwijt te raken eigenlijk te gek voor woorden.

om het kort samen te vaten moeten wij eigenlijk net als in het midden oosten maar een paar centen kwijt zijn voor onze energie want Nederland heeft meer dan genoeg en ieder die roept dat dat niet zo is die kan goed liegen want de prijs moet onnodig hoog blijven