Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 25 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Studenten.net: ’t liefst met auto naar de sneeuw

Nederlanders kiezen de gewone weg als het om wintersport gaat: lekker naar Oostenrijk, met eigen auto en zonder eigen ski’s op het dak.

Nederlanders gaan met vrienden of familie op wintersport. Dat geldt voor 70 procent van al die liefhebbers die richting de besneeuwde bergen trekken, blijkt uit onderzoek van Studenten.net.

Voorkeuren

Deze website voor hbo’ers en wo’ers organiseert dit jaar voor de tiende keer een gratis wintersportreis voor arme studenten (zie onderdaan) en onderzocht daarom de voorkeuren van wintersportend Nederland.

Lees ook: Studenten.net biedt veel informatie.

77 procent van de mensen op lange laten en snowboards gaan met eigen auto richting de kou. Daarna volgt de touringcar als favoriete vervoermiddel, vliegtuig en trein zijn veel minder populair.

Materiaal huren

De vele honderden ondervraagden reizen bij voorkeur in februari af (43,9 procent) en huren het materiaal het liefst ter plekke (52,4 procent). Ruim 45 procent van de sneeuwgangers heeft eigen materialen, de rest huurt ski’s, boards, schoenen en stokken al in Nederland.

Bijna 23 procent van de wintersporters neemt nog een opfrisles als men eenmaal in de bergen is. Ruim 15 procent neemt les om beter te worden. Eenmaal de les doorstaan zijn we redelijke waaghalzen: 62,9 procent van de ondervraagden durft de zwarte piste wel af. Echter, als je vraagt welke piste men het liefste neemt, dan is het antwoord rood.

Bestemmingen

Tot slot de favoriete wintersportbestemmingen van de vakantiegangers: 1. Oostenrijk 2. Frankrijk 3. Italië 4. Zwitserland 5. ‘Maakt me niet uit’.

Tiende gratis Snowevent

‘Arme student kan toch op wintersport’. Met die woorden luidde Studenten.net onlangs het tiende Hi Samsung Snowevent in, de enige gratis wintersportvakantie voor jongeren met een karig studentenbudget. Voor deze jubileumeditie zijn driehonderd bedden in Bardonecchia in Italië gereserveerd.

De gelukkige deelnemers hoeven niet te betalen voor het vervoer, verblijf in een driesterrenhotel, ontbijt, diner, skipas, ski- of snowboardles of voor de feesten met bekende dj’s.

Inschrijven

Inschrijven via www.snowevent.nl is gratis en kan tot zondag 1 maart. Door je individueel in te schrijven maak je kans op een ticket voor Snowevent, maar je kunt ook met vrienden winnen, met je studentenhuis, jaarclub of dispuut. Tienduizenden studenten hebben de afgelopen jaren meegedaan aan acties om een ticket te bemachtigen.

Beelden van een eerder Snowevent:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.