Generatie aandachtsgeil? Niet echt

18 augustus 2017 om 11:58 door Metro
Generatie aandachtsgeil? Niet echt

Suzette: Als ik een beetje om me heen kijk, lijkt het leven van de gemiddelde millennial tegenwoordig te bestaan uit eten (vegan), slapen, yoga en jezelf 24 uur per dag in de spotlights te zetten. Een vlogje hier, Instagramfoto daar, opdraven bij RTL Boulevard om over de nieuwste snor-hars-trend te praten, geen probleem. Geen probleem? Ik ging door een HEL van angst toen we dinsdag werden opgebeld dat we met ons boek aan tafel mochten schuiven bij RTL Summer Night.

Lianne Marije: Suus, ik heb m’n ex geappt. Toen het uitging tussen ons, zeiden we tegen elkaar: ‘Als er ooit iets is, bel me dan.’ Nou, er was wat. Ik had hartkloppingen, zweet op m’n handen, rug, overal. Hij begreep gelukkig direct de ernst van de situatie, want toen ik zei ‘Ik mag waarschijnlijk vanavond naar RTL Summer Night’, stuurde hij: ‘Oh, oh…’

Suzette: Ik had ook zó veel zweet. En Anouk die had natuurlijk weer nergens last van. Dat kind is van staal. Ik dacht meteen: ‘Oké, denk aan Anouk. Die zit nu gewoon zonder hysterische hartkloppingen rustig door te werken aan één of ander diepgaand radio-interview. Het hielp niet. Ik zag al helemaal voor me hoe ik live op tv iets doms zou stotteren: ‘H-h-hoi Beau, wat we van de titel van het boek vinden. Boek, welk boek?’

Lianne Marije: Beau. Beau, wiens Studenten Handboek ik verslond toen ik naar Groningen verhuisde en die ik meerdere malen heb gegoogeld. ‘Is Beau van Erven Dorens nog getrouwd?’ Je wil niet weten wat voor specifieke vragen Google tegenwoordig aankan. Hoe dan ook, ik was van plan een kalmeringspil te nemen, zoals op de crematie van m’n vader. Nou, dit leek me wel een soortgelijke aangelegenheid.

Suzette: Toen je dat zei, moest ik zo hard lachen. Maar ondertussen dacht ik: verdomme, geef mij ook zo’n pil. Maar ik had geen tijd om er één te halen. Ik had iedere minuut nodig om mezelf moed in te praten. ‘Gewoon rustig blijven. Er is niets om gespannen voor te zijn (behalve dat er tien miljoen mensen naar je zitten te kijken!). En vooral niet zo dom lachen. Mijn god, dat domme lachje van mij.

Lianne Marije: Ik vind jouw lach altijd wel schattig. Maar dat (zeehond)klappen met je handen erbij, ja, ik weet niet of dat echt Real Live Television Material is. Maar goed, toen we onszelf eindelijk rustig hadden gekregen (‘Denk aan de boekverkoop’, ‘Heel veel mensen zijn op vakantie, joh, niemand kijkt’, ‘Als we achterlijk doen, gaan we in elk geval viral. Da’s ook wat waard.’) kwam ineens het verlossende woord: het ging niet door. Het ging verdomme niet door. Eerst had ik wederom overal zweet. Toen maar weer m’n ex geappt.

Tekst: Lianne Marije Sanders & Suzette Hermsen

Over ‘Zeik niet zo'

Lianne Marije Sanders (28), Suzette Hermsen (29) en Anouk Kemper (30) leren elkaar kennen op de burelen van LINDAnieuws. Ze ontdekken dat ze een gemeenschappelijke hobby delen: klagen. Samen maken ze ‘ZEIK NIET ZO - het echte leven van de millennial’ - over al waar de jongere mensch mee te schaften heeft. Van te weinig likes op Insta en irritante ouders tot poepen bij je vriend en ernstig liefdesverdriet. (Het een is overigens niet per se een gevolg van het ander.)

Niet zeiken, gewoon lezen, dus: elke vrijdag om 12.00 uur in de Metro-app en op Metronieuws.nl!

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!