Sport

Vitessespeler Milot Rashica is dol op de Efteling

Foto van 'Jeroen Haverkort'

24 APR 2017

Milot Rashica hoopt met Vitesse komende zondag ten koste van AZ de beker te winnen. Tijd om met hem zijn Instagramfoto's onder de loep te nemen.

Een van je eerste foto’s die je hebt gepost op Instagram is er een van lang geleden. Kleine Milot op de fiets…
Zo die is echt oud. Volgens mij was die fiets niet van mij. Ik voetbalde altijd. Ik kijk ook niet blij, haha.

Waar is deze foto genomen?
In Albanië. Ik ben geboren in Kosovo, maar toen de oorlog uitbrak vluchtte mijn familie naar Albanië. Mijn vader Nexhmedin kon niet mee, het duurde maanden totdat we hem terugzagen. Volgens mijn moeder Fazile huilde ik veel als kleine jongen en stopte ik pas toen ik mijn vader weer zag.

Wat heb je van de oorlog meegekregen?
Ik kan me niks van die tijd herinneren. Ik was twee jaar oud toen we naar Albanië vluchtten. Mijn ouders, broer en zussen hebben de oorlog bewuster meegemaakt, maar praten er amper over. Het is geen gespreksonderwerp binnen onze familie. We zijn blij dat we elkaar nog hebben en dat het allemaal goed met ons gaat. Mijn ouders en mijn broer Mirsad wonen weer in Kosovo en mijn zussen wonen, net zoals ik, in het buitenland. Blerina in Oslo, Albulena in Londen. We hebben een grote familie, met veel ooms, tantes, neven en nichten. We zitten overal; in Duitsland, Verenigde Staten, noem maar op. Maar iedereen gaat tijdens de vakantie terug naar Kosovo. Onze band is heel erg hecht.

Dit is je vader, hoe belangrijk is hij voor jou?
Ontzettend belangrijk. Hij heeft me altijd gesteund. Hij is tandarts en mijn moeder is zijn assistente. Hij heeft een eigen kliniek, maar als ik moest voetballen of trainen gooide hij de kliniek dicht en bracht hij me naar mijn wedstrijd. Soms waren dat autoritten van drie uur of langer. En als ik nieuwe schoenen nodig had of kleding was dat nooit een probleem. Ik heb een ontzettende fijne jeugd gehad, ik bof gigantisch.

Wie is dit?
Mijn grote broer. Ik ben de Benjamin van het stel. Mirsad is negen jaar ouder dan ik ben, Albulena 10 jaar ouder en Blerina vijf jaar ouder. Ze zijn heel belangrijk voor me. Een van de moeilijkste dingen, waar ik het echt zwaar mee had, is dat ik zijn bruiloft moest missen. Ik zat net bij Vitesse en we moesten spelen dat weekend. Hoewel mijn familie snapte dat ik er niet bij kon zijn, omdat ik voor mijn kans bij Vitesse moest gaan, was het voor iedereen een domper. Ik heb toen via Skype de bruiloft gevolgd. En ik moest heel veel foto’s kijken toen ik ze daarna weer voor het eerst zag.

Jij gaat zelf binnenkort ook trouwen of niet?
Over een jaartje of twee, maar we zijn al wel verloofd. Dit is een foto van mij en Belkiz op ons verlovingsfeest. Bij ons in Kosovo is het traditie dat je dan ook een feest geeft voor je familie. Het is een teken van respect richting je nieuwe familie om een feest te geven. Net zoals ik, komt Belkiz uit Vushtrri, een kleine stad in het noordoosten van Kosovo. Vushtrri is mijn thuis en dat zal het altijd blijven. Toen ik net bij Vitesse zat, ging ik iedere vrije dag terug. Nu ga ik minder vaak. Al dat reizen is natuurlijk niet zo goed. Het helpt ook dat Belkiz nu bij me is en mijn familie komt nu vaker naar Arnhem. Ze proberen zo veel mogelijk wedstrijden te zien. Ze zijn er nu ook. Ik heb vijftien kaarten moeten regelen voor de bekerfinale. Straks in De Kuip is er een speciaal Rashica-vak, haha.

Hoe heb je haar gevraagd?
Mmm, volgens mij was dat tijdens een etentje.

Ben je een romantische jongen?
Haha, niet echt. Soms doe ik wel iets leuks voor haar, maar eigenlijk moet ik dat vaker doen.

Je bent 20 jaar. Vind je jezelf niet te jong om te trouwen?
Nee, ik ken Belkiz nu drie jaar. Het is fijn dat ze dezelfde achtergrond heeft als ik en nu bij me is. In het begin zat ik in mijn eentje en dat was moeilijk. Ik verveelde me, lette minder goed op mijn voedsel en ging weleens te laat naar bed.

Ging je stappen?
Nee, ik zit graag thuis. Maar soms vergat ik de tijd terwijl ik aan het gamen was of als ik een film aan het kijken was. Met Belkiz is mijn leven regelmatiger. Dat is goed voor een sporter. En het is natuurlijk gezelliger.

Hebben jullie het naar je zin in Nederland?
Ja, de mensen zijn aardig. Het is fijn dat iedereen hier Engels spreekt. De faciliteiten zijn fantastisch bij Vitesse. We zitten hier op Papendal. Kijk om je heen, dit is toch prachtig? Verder is het een schoon en mooi land. Soms maken we uitstapjes. Mijn moeder is dol op bloemen. Ze is hier nu een paar dagen, dus ik wil haar meenemen naar De Keukenhof.

Je bent ook al naar de Efteling geweest zie ik.
Ja, fantastisch was dat! Ik was met mijn broer. Die attractie met die vogel was het gaafst. De adelaar is mijn lievelingsdier. Het is het symbool van Kosovo en Albanië. Ik maak ook altijd een adelaar met mijn handen op mijn hart als ik scoor.

Je hebt twee interlands voor Albanië gespeeld, daarna koos je voor Kosovo. Waarom was dat?
Ik ben er geboren en het is mijn thuis. Het was ook geen keuze tegen Albanië, maar voor Kosovo. Toen Kosovo door de FIFA werd erkend besloot ik voor mijn geboorteland te kiezen. Ooit hoop ik dat Albanië en Kosovo één land worden. Dat is de wens van veel mensen.

Deze foto heb je zelf uitgekozen. Waarom?
Dit was de eerste interland van Kosovo. We speelden 1-1 gelijk tegen Finland. Het was een mijlpaal en iedereen was trots. Voor de wedstrijd zat ik met vijf spelers, die ook eerst voor Albanië uitkwamen, in grote spanning. We moesten wachten totdat de FIFA ons vrij zou geven. Dat gebeurde pas een paar uur voor de wedstrijd. Iedereen was zenuwachtig, niemand wist waar hij aan toe was. De bondscoach liep te ijsberen. Hij had twee opstellingen gemaakt, was de hele tijd aan het puzzelen. Toen de FIFA besloten had dat wij mochten spelen, schreeuwde iedereen het uit van blijdschap. Dat was zo’n ongelooflijk mooi gevoel.

Is het toeval dat je voor Vitesse hebt gekozen gezien je liefde voor de adelaar?
Haha, het is een mooie bijkomstigheid. Ik wilde graag naar Nederland, omdat jonge spelers hier een kans krijgen. Daarbij ben ik een flankaanvaller, Nederland past goed bij me. Ik was in 2014 al op proef geweest en dat beviel uitstekend. Ik was dan ook blij dat ik een jaar later een contract kreeg.

Je hebt je ogenschijnlijk makkelijk aangepast. Je groeide meteen uit tot een basisspeler, je scoort en geeft assists. Waar ligt jouw plafond?
Ik moet eerlijk zeggen dat het mij ook wel een beetje heeft verbaasd hoe snel ik mij heb aangepast. Het niveau was stukken hoger dan ik gewend was. Waar mijn plafond ligt is moeilijk te zeggen. Real Madrid is in ieder geval mijn lievelingsclub, omdat Ronaldo daar speelt.


Likeability of5

Wondertrap Wijnaldum zet Oranje op de rand van het EK

Georginio Wijnaldum/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 OKT 2019

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet richting het Europees kampioenschap. Op bezoek bij Wit-Rusland werd er zonder heel goed te spelen met 1-2 gewonnen. Georginio Wijnaldum was de grote uitblinker door beide doelpunten te produceren.  

Net zoals afgelopen donderdag had Oranje zeer veel moeite met het vinden van openingen in een goed georganiseerde defensie. Daarbij ontbrak bovendien sterspeler Memphis Depay. Maar waar er in de Kuip tegen Noord-Ierland voor rust helemaal niets lukte, waren er tegen Wit-Rusland wel kansen voor de theepauze. Zo scoorde Donny van de Beek bijna met een zeer fraai lobje na een slimme steekpass. De beste kans in het eerste half uur was echter voor de Wit-Russen via Denis Laptev. Zijn eerste schot werd gekraakt door Matthijs de Ligt, waarna de spit de rebound wild naast schoot.

Verre kruising


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 OKT 2019

De Fin Valtteri Bottas heeft de Grote Prijs van Japan op zijn naam geschreven. Mercedes is nu verzekerd van de constructeurstitel. Max Verstappen moest de race voortijdig beëindigen.

Bottas dankte zijn zege aan een geweldige start, waarin hij oprukte van de derde naar de eerste plaats. Vervolgens reed de coureur van Mercedes de race op het circuit van Suzuka vlekkeloos uit.

Sebastian Vettel van Ferrari finishte op ruim 11 seconden achterstand als tweede. De Duitser was van poleposition vertrokken. Hij moest in de slotfase van de race alles op alles zetten om Lewis Hamilton van zich af te houden. De Britse wereldkampioen van Mercedes, die afstevent op zijn zesde wereldtitel, eindigde als derde.


Mollema wint solo de Ronde van Lombardije

Bauke Mollema/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Het laatste wielermonument van het jaar is gewonnen door Bauke Mollema. De renner van Trek-Segafredo rondde een fraaie solo af en is de eerste Nederlander sinds 1981 (Hennie Kuiper) die in Lombardije wint.

Op het moment dat het bij de favorieten stilviel op de Civiglio - de een na laatste klim - ging Mollema aan. Er werd niet direct gereageerd, waardoor hij snel een mooie voorsprong bij elkaar reed. Later op de klim ging Pierre Latour in de tegenaanval, maar hij kwam niet weg.

Tegenaanval


Likeability of3

Seizoensstart Kramer mogelijk in gevaar na aanrijding

Sven Kramer/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Sven Kramer heeft zaterdagochtend een knieblessure opgelopen toen hij tijdens het trainingskamp in Inzell op zijn fiets werd aangereden door een auto. Wat de ernst van de kwetsuur is, moet nog verder worden onderzocht. Volgens zijn ploeg Jumbo-Visma is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in ieder geval ernstig verstoord.

„Ik heb vooral last van mijn knie", zei Kramer die zondag naar huis vliegt voor nader onderzoek. Maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht met onder andere een MRI-scan. „Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen."


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dolle vreugde in Kenia na historische marathon Kipchoge

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Eliud Kipchoge is de eerste atleet ooit die een marathon heeft afgelegd onder de 2 uur. De 34-jarige Keniaanse wereldrecordhouder liep de 42,195 kilometer tijdens een speciale aanval, de 1:59 Challenge, in 1.59,40.

Kipchoge legde de klassieke afstand af in het Prater in Wenen. De 34-jarige Keniaan liep een parcours over de Hauptallee in de Oostenrijkse hoofdstad en kreeg tijdens de door Ineos gefinancierde 1:59 Challenge, hulp van 41 gangmakers, verdeeld in groepen van zeven.


Likeability of5

Nederlands elftal verslaat Noord-Ierland in blessuretijd

Nederland versloeg Noord-Ierland / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 OKT 2019

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan het Europees Kampioenschap van komende zomer. Het elftal van bondscoach Ronald Koeman ontsnapte in De Kuip tegen Noord-Ierland door twee treffers in blessuretijd: 3-1.

Josh Magennis kopte Noord-Ierland in de 75e minuut op voorsprong. De gelijkmaker kwam in de 80e minuut op naam van Memphis Depay. Invaller Luuk de Jong maakte in blessuretijd de 2-1. Daarna scoorde Depay nogmaals.

Twaalf punten


love
user_38a8714a002466ffe66aad4c142c913b58ec93d5_avatar

Likeability of5

Engelse voetballers van het veld bij racisme

Aanvoerder Harry Kane/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 OKT 2019

De spelers van het Engelse voetbalelftal zijn helemaal klaar met racistisch gedrag op en rond het voetbalveld. Bij de komende interlands van de kwalificatie voor de Europese titelstrijd stappen ze van het veld als ze het slachtoffer worden van racisme.

„Als één voetballer zich daardoor ongelukkig voelt houden we er allemaal mee op", zei aanvoerder Harry Kane. Engeland speelt vrijdag in Tsjechië en maandag in Bulgarije. De Engelsen hadden in hun voorbereiding een teambespreking over het onderwerp. „We hebben afgesproken wat het protocol is als er iets gebeurt", zei Fikayo Tomori van Chelsea, zonder daarover verder in details te treden.

Deels leeg stadion


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Turners blijven ver van teamticket voor Spelen

Bart Deurloo na afloop/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 OKT 2019

De Nederlandse turners zijn er op de WK in Stuttgart niet in geslaagd deelname als team aan de Olympische Spelen af te dwingen.

Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken, Michel Bletterman en Epke Zonderland wisten vooraf wat er van hen werd verwacht. De score van Duitsland, dat elfde stond maar door de Zwitsers zou worden gepasseerd, overtreffen. Dat lukte niet. Nederland viel zwaar tegen en eindigde slechts als negentiende.

Tickets


Nederlandse turnsters verzekeren deelname Olympische Spelen in Tokio

De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Stuttgart verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 OKT 2019

Hoera! De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Stuttgart verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Nadat twee derde van de deelnemende landen in actie is gekomen, bezet Oranje de vierde plaats. Tisha Volleman, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Lieke en Sanne Wevers kwamen tot een score van 162.663.

Later op zaterdag komen onder meer nog de teams van de Verenigde Staten, Rusland, Japan en Brazilië in actie. Nederland kan echter niet lager meer eindigden dan de twaalfde plaats en juist een plek in de top twaalf bij de WK levert een olympisch ticket op.

Foto: ANP


PSV zeer overtuigend langs Rosenborg

Juichen bij PSV/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 OKT 2019

PSV heeft donderdag al een grote stap gezet op weg naar de volgende ronde in de Europa League. De Eindhovenaren wonnen in Noorwegen de tweede groepswedstrijd tegen Rosenborg BK overtuigend: 1-4. PSV zette twee weken eerder Sporting Portugal al met 3-2 aan de kant.

Tegen Rosenborg, de huidige nummer vier, ging het een stuk eenvoudiger. PSV startte met Ritsu Doan in het basisteam. De Japanner kreeg in de voorhoede de voorkeur boven de Portugees Bruma. Doelman Jeroen Zoet raakte in de warming-up af met een blessure en werd vervangen door Robbin Ruiter. Verder was het basisteam van PSV ongewijzigd in vergelijking met de competitiewedstrijd van zondag bij PEC Zwolle (0-4).

Na een wat moeizame beginfase opende Pablo Rosario na een klein kwartier spelen de score. De middenvelder trof via de onderkant van de lat doel. Het betekende voor Rosario zijn derde doelpunt in een week tijd.


Sterk Feyenoord langs Porto, AZ speelt gelijk tegen United

Sam Larsson houdt er drie van Porto bezig/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 OKT 2019

Het goede Europese seizoen van Nederlandse clubs blijft vooralsnog geweldig verlopen. Feyenoord won donderdagavond in eigen huis met 2-0 van FC Porto, terwijl AZ met 0-0 tegen grootmacht Manchester United speelde.

In de eerste helft was FC Porto iets beter dan Feyenoord, hoewel beide ploegen een paar kansjes kregen. Na de pauze ging het los in de Kuip. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft al snel op voorsprong via een fraaie en bekeken volley van Jens Toornstra.

Daarna kwam de wedstrijd pas echt los. Zo raakte zowel Porto (twee keer) als Feyenoord de deklat. Ook daarbuiten kregen beide ploeg kansen met de grootste voor Moussa Marega, maar de spits van Porto mikte over. Feyenoord bleek efficiënter. Een kleine tien minuten voor tijd was het Rick Karsdorp die de beslissende 2-0 maakte na een lange rush. Ook daarna kreeg Porto kansen, maar Kenneth Vemeer reageerde twee keer uitstekend.


Jos Verstappen uit kritiek op Red Bull: 'Geef Max een goede auto!'

Is Red Bull wel de juiste ploeg voor Max? /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

30 SEP 2019

Jos Verstappen maakt zich zorgen over de achterstand die de Formule1-ploeg Red Bull van zijn zoon heeft met de voornaamste concurrenten. 

„We maken ons echt zorgen. Er zullen bij het team dingen moeten veranderen," vertelde hij bij het programma Peptalk op Ziggo Sport. Volgens Verstappen senior is het verschil in kwaliteit met Mercedes en Ferrari sinds de zomer steeds merkbaarder geworden waardoor Max Verstappen niet naar zijn kunnen presteert. Veel vertrouwen in een inhaalslag heeft de Limburger niet.

Frustratie


Helse omstandigheden slopen Van der Poel: Het was gewoon op

Mathieu van der Poel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

29 SEP 2019

Niet Mathieu van der Poel of een andere topfavoriet, maar Mads Pedersen is wereldkampioen wielrennen geworden.

Het was door de zware weersomstandigheden vanaf de start een slopend WK. Zelfs ondanks dat door de zware regenval het parcours bijna 25 kilometer was ingekort. In de loodzware koers viel met Philippe Gilbert al vroeg een topfavoriet uit. De oud-wereldkampioen kwam na een crash niet meer terug in het peloton en gaf huilend op. Stuk voor stuk moesten ook andere kanshebbers lossen, zoals uittredend wereldkampioen Alejandro Valverde, Sam Bennett en Geraint Thomas. Nederland bleef ondertussen lang in de pikorde rijden, waarbij alle knechten hun stukje werk konden doen.

Troef op tafel


Hongerklop nekt Mathieu van der Poel bij WK wielrennen

Foto van 'Metro en ANP'

29 SEP 2019

Mads Pedersen heeft verrassend de wereldtitel op de weg veroverd bij de WK wielrennen in Yorkshire.

De Deen was na ruim 260 kilometer de snelste van een kopgroep van drie man, waar verder de Italiaan Matteo Trentin (tweede) en de Zwitser Stefan Küng (derde) deel van uitmaakten.

Hongerklop


Verstappen net naast podium in Grote Prijs Rusland

Verstappen net naast podium in Grote Prijs Rusland

Foto: AFP

Foto van 'Metro en ANP'

29 SEP 2019

Max Verstappen is in de Grote Prijs van Rusland als vierde geëindigd. Veel meer zat er ook niet in voor de Nederlander van Red Bull, nadat hij na een gridstraf vanaf de negende positie had moeten starten. 

De zege ging naar Lewis Hamilton, de regerend wereldkampioen die een einde maakte aan een serie van drie overwinningen van de verbeterde bolides van Ferrari. Valtteri Bottas maakte het feest voor Mercedes met de tweede plaats compleet.

Mercedes op één en twee, dat was al sinds de Grote Prijs van Groot-Brittannië van 14 juli niet meer voorgekomen. Charles Leclerc moest genoegen nemen met de derde plaats. De Monegask won in België en Italië twee van de laatste drie races. Zijn ploeggenoot Sebastian Vettel zegevierde vorige week in Singapore. De Duitser ging in Sotsji ook voortvarend van start en passeerde direct zijn ploeggenoot Leclerc, die van pole was gestart.


PSV blijft in spoor van koploper Ajax na winst op PEC Zwolle

PSV blijft in spoor van koploper Ajax na winst op PEC Zwolle

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

29 SEP 2019

PSV blijft in het spoor van koploper Ajax. De Eindhovenaren wonnen relatief eenvoudig op bezoek bij PEC Zwolle: 0-4.

De ploeg van Mark van Bommel staat nu qua punten weer gelijk met Ajax, dat eerder dit weekend van FC Groningen won. De Amsterdammers hebben wel een beter doelsaldo.

Malen scoort opnieuw


Eekhoff verliest wereldtitel: Gevoel duurde slechts 15 minuten

Nils Eekhoff/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

28 SEP 2019

Hij viel, had zijn schouder uit de kom, liet deze terugzetten, moest kilometers achtervolgen, werd wereldkampioen, maar moest de wereldtitel alsnog inleveren. Het was emotionele rollercoaster met een dramatisch einde voor Nils Eekhoff.

De Nederlander dacht vrijdag na een sprint met zeven beloftenwereldkampioen wielrennen te worden in Yorkshire. Na een kwartier werd echter bekend dat de jury beelden ging terugkijken, om hem een uur na de finish te diskwalificeren. De 21-jarige zou bij het terugkeren na zijn valpartij te lang achter de auto hebben gereden.


Van der Poel dé WK-favoriet? 'Doorzichtige poging'

Van der Poel dé WK-favoriet? 'Doorzichtige poging'

Mathieu van der Poel wint de Amstel Gold Race/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

27 SEP 2019

Mathieu van der Poel is een favoriet voor de wereldtitel wielrennen zondag in Yorkshire. Maar niet dé.

Hij was al jaren een fenomeen op wielen en sinds zijn spectaculaire zege de Amstel Gold Race gaat er geen dag meer voorbij zonder dat er wel ergens gespeculeerd wordt over de kansen van Mathieu van der Poel op het WK wielrennen. De Nederlander geldt als topfavoriet voor de wegwedstrijd van zondag in Yorkshire.

Dat is ergens ook niet zo gek, want waar Van der Poel opstapt, wint hij bijna altijd. Of het nou om het mountainbiken, veldrijden of wielrennen gaat, hij rijgt de zeges aaneen. De harde cijfers van zijn voorbije jaar zijn monsterlijk goed. Hij won 32 van de 34 veldritten, waaronder het WK. Hij werd ondanks een valpartij Europees kampioen mountainbike en was de beste in acht wereldbekers. Op de weg zegevierde hij in 28 koersdagen elf keer, waaronder in de Amstel Gold Race en Dwars Door Vlaanderen. Het zijn imponerende statistieken, waarbij de rest alleen maar vol bewondering naar kan kijken.


Dennis verpest gouden tienerdroom Evenepoel

Rohan Dennis/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

25 SEP 2019

De grote Vlaamse wielersensatie Remco Evenepoel (19) is er niet in geslaagd om op het WK tijdrijden in Yorkshire goud te pakken. Slecht éen man was er op het lange glooiende parcours sneller, de winnaar van vorig jaar: Rohan Dennis.

Voor Evenepoel begon de tijdrit al apart. De Belg was amper honderd meter onderweg, toen hij al bijna stil ging staan om aan zijn sokken te prutsen. Toch – of misschien wel daardoor – zette hij aan het eerste meetpunt al een geweldige tijd neer, waar niemand aankwam tot de laatste twee renners. Zijn landgenoot Victor Campenaerts miste die tijd op een tel, maar regerend wereldkampioen Dennis dook er ruim onder. Ondertussen gaf Primoz Roglic niet thuis. De Sloveen was voor velen de te kloppen man. Maar om zo kort na zijn Vuelta-zege weer helemaal scherp te zijn voor een nieuw hoofddoel bleek te veel gevraagd. De lijn van de eerste tijdmeting werd naadloos doorgetrokken in het vervolg. Alleen Campenaerts viel letterlijk weg, waardoor de Italiaan Filippo Ganna naar de derde plek reed.

Oude tijdritspullen