Nagenieten: Ajacieden vieren Europees succes

21 april 2017 om 07:10 door Jurgen van der Hoeven
Nagenieten: Ajacieden vieren Europees succes
Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. Foto: ANP.

Het zag er vorige week na de 2-0 thuiszege nog zo goed uit, maar na 90 minuten voetbal in Gelsenkirchen stond Ajax plots voor een zware dobber. Schalke 04 had de achterstand weggepoetst en bovendien moest Ajax de verlenging met een man minder zien door te komen na een tweede gele kaart voor Joël Veltman.

 

In de verlenging kwamen de Duitsers ook nog op 3-0 en daarmee leek het Europese sprookje voor Ajax ten einde. Er volgde echter een weergaloze ontsnapping. Eerst via een frommelgoal van Nick Viergever en daarna via een schuiver van Amin Younes.

 
 

Wat volgde waren hysterische taferelen in het Amsterdamse kamp. „Dit is zo bizar, ik weet het allemaal niet. Ongelooflijk, dit is niet normaal. Ik kan wel huilen”, omschreef aanvoerder Davy Klaassen het gevoel dat heerste bij zijn ploeg. „Zondag spelen we tegen PSV, het is aan de fysiotherapeuten om ons op te lappen. Maar eerst twee biertjes”, stelde een euforische Viergever.

Dat winnen in sport heel mooi kan zijn, bleek uit de beelden die donderdagavond werden gemaakt in Gelsenkirchen. Geniet mee!

 
 
 
 
 
 
 

Vrijdag wordt duidelijk tegen wie Ajax het opneemt in de halve eindstrijd. Naast Ajax plaatsten ook Manchester United, Olympique Lyon en Celta de Vigo zich voor de laatste vier.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!