CL-kwartfinales om je vingers bij af te likken

10 april 2017 om 20:00 door Johan van Boven
CL-kwartfinales om je vingers bij af te likken

Het beloven dinsdag en woensdag twee heerlijke Champions League-avonden te worden. De loting voor de kwartfinale is in ieder geval om van te likkebaarden.

Wat is de mooiste wedstrijd die op het programma staat?
Met Juventus-FC Barcelona, Borussia Dortmund-AS Monaco, Bayern München-Real Madrid en Atlético Madrid-Leicester City is het moeilijk kiezen, maar de strijd tussen Bayern en Real springt het meest in het oog. Een dergelijk affiche zou in de finale van het miljoenenbal niet misstaan, maar de twee Europese grootheden nemen het al in dit stadium tegen elkaar op. Maar het is ook erg interessant om te zien of Barça de weergaloze ontsnapping tegen Paris Saint-Germain een goed vervolg kan geven tegen de stugge Italianen. En wat te denken van Leicester, dat het Champions Leaguesprookje dolgraag voort wil laten duren.

Is het Bayern van Arjen Robben klaar voor de kraker tegen zijn oude club Real?
„In vergelijking met onze vorige tegenstander Arsenal is dit een graad moeilijker”, zegt de Nederlandse aanvaller. „Wij staan er heel goed voor, we draaien lekker. Maar in dit soort wedstrijden zegt dat helemaal niets. Als twee topploegen tegenover elkaar staan is het echt fifty-fifty. Het wordt een mooi potje.” Het is alweer acht jaar geleden dat Robben onder contract stond in de Spaanse hoofdstad. Sindsdien is er veel veranderd. „Mijn doorbraak naar de absolute top heb ik aan Bayern te danken. Bij Chelsea en Real heb ik ook goede perioden gehad hoor, maar in Duitsland heb ik echt de stap naar de wereldtop gemaakt door beslissend te zijn voor mijn team.”

Hoe doen de acht ploegen het in hun nationale competities?
Juve is hard op weg om voor de zesde (!) maal op rij kampioen van Italië te worden, terwijl Barcelona in de Primera División 6 verliespunten meer heeft dan koploper Real Madrid. Atlético staat derde en kan de titel helemáál vergeten. Bayern wandelt met tien punten voorsprong op nummer 2 RB Leipzich rustig richting de 27e landstitel. Nummer 4 Dortmund heeft maar liefst 18 punten minder dan de Rekordmeister. In Frankrijk is het nog wel spannend met de strijd tussen Monaco (74 punten) en Paris Saint-Germain (71 punten). In de Premier League is Leicester weer een beetje opgekrabbeld, maar de huidige 11e plaats is natuurlijk nog steeds een zware teleurstelling na de droom van vorig seizoen.

Is Spanje de sterkste competitie van Europa?
Met maar liefst drie ploegen in de kwartfinale van de Champions League is dat een terechte conclusie. Het is tenslotte geen incident. Zo behoorden Atlético, Barcelona en Real de afgelopen drie seizoenen ook al tot de beste acht ploegen van de Champions League. In tegenstelling tot de voorgaande edities hoeven ze het nu niet tegen elkaar op te nemen, dus kan het zomaar zijn dat er drie Spaanse ploegen in de halve finale staan.

Wie is de favoriet voor de eindzege?
Bayern München is in bloedvorm, Juventus lijkt nauwelijks te kraken, Real Madrid is áltijd favoriet en FC Barcelona wil de miraculeuze ontsnapping tegen Paris Saint-Germain extra glans geven door de Cup met de Grote Oren te veroveren. Het is heel moeilijk te zeggen welke van deze ploegen de meeste aanspraak maakt op de eindzege. Laten we daar voorafgaand aan de halve finales op terugkomen…

Het meest bizarre duel uit de vorige ronde was natuurlijk dat tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain. In eigen huis maakten de Catalanen de 4-0 nederlaag ongedaan. Kijk hier nog een keer naar de beelden:

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!