Ajax maakt reclame voor Nederlandse voetbal

14 april 2017 om 09:07 door Metro
Ajax maakt reclame voor Nederlandse voetbal
Davy Klaassen en Justin Kluivert bejubelen de 2-0 van eerstgenoemde. Foto: ANP.

Een superieur Ajax heeft zich donderdagavond een goede uitgangspositie verschaft voor het behalen van de halve finales van de Europa League. Het elftal van Peter Bosz was zoveel beter dan Schalke 04 dat het zichzelf mocht verwijten dat het slechts met twee treffers van Davy Klaassen afstand wist te nemen (2-0).

Uitslag had groter moeten zijn

Gelet op het veldoverwicht en het aantal kansen had Ajax de Duitsers een nederlaag van vier of vijf doelpunten verschil moeten bezorgen. Voor de goal bleken met name Amin Younes en Bertrand Traore het vizier niet helemaal op scherp te hebben staan.

De thuisploeg koos tegen Schalke vol voor de aanval en dwong de tegenstander voortdurend terug rond het eigen strafschopgebied. Toch had Ajax een makkelijk gegeven strafschop nodig om op voorsprong te komen. Amin Younes voelde een been van Alessandro Schöpf en verdiende een penalty door gretig naar de grond te duiken. Klaassen eiste de bal op en scoorde in de 23ste minuut vanaf elf meter. Schalke wist zich geen raad met de offensieve speelwijze van de nummer twee van de eredivisie. Het tweede doelpunt van Ajax kon niet uitblijven en viel uiteindelijk na 52 minuten toen Klaassen een voorzet van Kluivert vol op zijn wreef nam (2-0).

De aanvoerder bracht Schalke met zijn tweede treffer zo aan het wankelen dat het een klein wonder was dat er geen derde doelpunt viel. Traoré en Younes verschenen vrij voor de doelman en Van de Beek zag zijn inzet op de lat belanden. Zo mag Schalke nog een sprankje op voor de return van volgende week koesteren.

Reclame voor voetbal

Op socal media spraken Nederlandse voetbalfans vol lof over het spel van de ploeg van Peter Bosz. Het is duidelijk dat Ajax reclame maakte voor het Nederlandse voetbal. Nu is het alleen nog zaak om in Gelsenkirchen ook daadwerkelijk de halve finale van het Europese toernooi te bereiken.

 
 
 
 
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!