Sport

Stefan de Vrij: Vrij in zijn hoofd

Foto van 'Jeroen Haverkort'

1 APR 2017

Een zware knieblessure zorgde ervoor dat Stefan de Vrij maandenlang moest toekijken en revalideren. Eenmaal fit eiste de verdediger, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, zijn plekje centraal achterin weer op bij Lazio Roma. Het was de bedoeling dat hij bij Oranje in de basis zou starten tegen Bulgarije, maar hij moest de cruciale interland aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure aan zijn onderbeen.

Gelukkiger

De Vrij baalde, maar in de dagen dat hij bij Oranje zat werd duidelijk dat hij zich niet snel uit het veld laat slaan. „Mensen reageren verbaasd dat ik zo goed ben teruggekomen na die knieblessure”, zegt De Vrij. „Ze vinden het knap, maar voor mij is het niet meer dan normaal. Dingen van buitenaf kun je niet beïnvloeden, maar wel hoe je daarmee omgaat als persoon. Hierdoor krijg je een hele andere kijk op dingen en ervaar je dingen ook anders. Je leert jezelf op die manier steeds beter kennen en dat maakt je gelukkiger als mens.”

Het klinkt makkelijk, maar dat is het niet, aldus De Vrij. „Ik weet zeker dat ik een paar seizoenen geleden anders met deze situatie was omgegaan. Dat ik nu zo onverstoorbaar ben, heb ik geleerd.”

NLP

Hij glimlacht: „Gelukkig ben ik een leergierig persoon. Ik zoek continu naar verbeterpunten. Misschien nog wel meer als persoon dan als voetballer. Want juist als je je leven buiten het veld op de rit hebt, kun je presteren. Ik lees erg veel en op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Bouke de Boer. Hij is de eigenaar van het Nederlands Trainingsinstituut voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. NLP helpt je om effectiever te zijn in het dagelijks leven. Hij komt vaak langs of ik ga naar hem toe om dingen te bespreken. We hebben een hele goede klik en ik steek enorm veel van hem op.”

De Vrij geeft een voorbeeld: „Ik vertoonde heel veel patronen in mijn gedrag die mij niet verder brachten. Ik beperkte mezelf, maar had dat zelf niet in de gaten. Zo kon ik bijvoorbeeld heel moeilijk nee zeggen. Ik wilde iedereen helpen. Ik moest echt leren om mijn grenzen aan te geven. Als je alsmaar doet wat andere mensen van je vragen, gaat dat ten koste van jezelf. Dat moest stoppen.” Dat klinkt hard. „Er komt veel op me af”, zegt De Vrij. „Als topsporter moet je soms aan jezelf denken. Natuurlijk moet je hierin een balans vinden, maar het is belangrijk dat je voor jezelf kiest.”

Serie A

Hoe De Vrij in het leven staat, helpt hem op het veld. „De Serie A is een goede leerschool gebleken en dat was ook een van de redenen waarom ik in 2014 besloot om Feyenoord te verlaten en voor Italië koos. Dit is het land van de verdedigers, het land van de tactiek. Op dat vlak wilde ik me ontwikkelen. Mijn grootste kwaliteit is misschien wel dat ik het spelletje goed lees. Ik denk vooruit, weet vaak al wat er gaat gebeuren. Dat heb ik altijd gehad en dat komt in Italië heel goed van pas. Misschien komt het wel daardoor dat ik me zo goed heb aangepast.”

Waar de Serie A een paar seizoenen geleden beschouwd werd als een saaie competitie waar goals net zo schaars waren als water in de woestijn, is er nu een kentering te bespeuren. „Er heeft een verandering plaatsgevonden in het denkproces van de Italianen. Het voetbal is een stuk leuker geworden. De wedstrijden zijn opener, er vallen meer doelpunten. Vroeger stond winnen voorop, hoe dat moest gebeuren was van secundair belang. Winnen is nog steeds het belangrijkste, maar het belang om het publiek te vermaken is toegenomen.”

Eisen

Dat vergt een aanpassing in de manier van verdedigen. „Wij willen opbouwen en ‘hoog druk zetten’, waardoor we vaak met veel ruimte achter onze rug spelen.” In dat proces is een belangrijke rol weggelegd voor De Vrij. „Ik ben steeds meer gaan communiceren. Ik geef aan wanneer er druk wordt gezet, let erop hoe iedereen staat. Ik doe dat ook voor mezelf, omdat ik op die manier mezelf minder snel in de problemen breng.”

Dat communiceren moest De Vrij leren. „Louis van Gaal hamerde er heel erg op en later ook Guus Hiddink. Waar ik voorheen dacht ‘ik kan beter niets zeggen, omdat ik eerst naar mezelf moet kijken’, heb ik nu het gevoel dat ik wel van mijn teamgenoten kan eisen dat zij naar mij luisteren.”

BEKIJK OOK


Views

16

Tom Dumoulin nadert Yates op 56 seconden na tijdrit

Tom Dumoulin op minder dan 1 minuut van Yates ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Het is nog maar de vraag of het Tom Dumoulin gaat lukken om zijn roze trui in de Giro te prolongeren. Met een derde plek in de tweede tijdrit van de Ronde van Italië liep hij in op zijn Britse concurrent Yates, maar wel minder dan hij waarschijnlijk had gehoopt.

De Limburger was 22 seconden langzamer dan de Australiër Rohan Dennis in de 34,2 kilometer lange zestiende etappe van de wielerronde. Yates wist op zijn beurt de 'schade' te beperken tot een 1 minuut en 15 seconden.

De top tien na de zestiende etappe ©Giro D'italia

Concurrentie

Tom Dumoulin zette de rest van de top vijf wel verder op een kleine achterstand en verstevigde zijn tweede plaats in het algemeen klassement. Rozetruidrager Simon Yates maakte geen fouten en reed voor zijn doen een goede tijdrit. Hij kwam met de twintigste tijd over de streep. Lotto-Jumbo renner Jos van Emden eindigde op een vierde plaats.

De top vijf bestaat nu uit koploper Simon Yates, gevolgd door Dumoulin op de tweede plaats op 56 seconden achterstand. Pozzovivo, Froome en Pinot volgen op meer dan drie minuten van de twee koplopers.

De Giro D'Italia gaat zijn laatste week in. Zondag eindigt de koers in Rome. Er staan aan het einde van de week nog wel drie zware bergetappes door de Italiaanse Alpen op het programma. Hier zou nog het een en ander aan het klassement kunnen gaan veranderen. Tom Dumoulin en zijn Sunwebploeg zullen echter wel in de aanval moeten gaan om kans te maken op het roze.

Meer gehoopt

„Ik had op meer gehoopt, maar het zat er niet in'', zei Dumoulin na afloop voor de camera's van Eurosport. ,,De eerste tien kilometer ging het nog wel goed voor mijn gevoel, bij de ene tijdrit kun je daarna versnellen en bij de andere niet. Dat lukte vandaag niet. Yates is ook zo goed in vorm op dit moment. Hij kan op dit moment even alles. Ik zal elke dag zo hard mogelijk naar de finish gaan rijden en ik hoop daarbij op een slechte dag van Yates. Maar ik kan die zelf ook krijgen en gezien zijn vorm is het niet aannemelijk dat het bij hem gaat gebeuren.''

Yates had behoorlijk afgezien tijdens de tijdrit. ,,De laatste tien kilometer stierf ik duizend doden, maar ik ben blij dat het mij toch gelukt is om mijn roze trui te houden'', zei de Brit. Hij zal nu op een andere defensieve manier gaan rijden. ,,Het is misschien niet leuk voor de fans, maar ik kan nu mijn tactiek veranderen. Tom staat nog wel in de buurt, maar het verschil met de anderen is groot. Ik kan daarom verdedigend gaan rijden.''

BEKIJK OOK


Views

600+

WK-pijn wordt voor Oranje nu alleen maar heftiger

Daley Blind gaat beelden van het WK zo veel mogelijk proberen te vermijden. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

GISTEREN

Terwijl landen als Spanje, Duitsland, Brazilië, Iran en Panama zich voorbereiden op het WK in Rusland, is Oranje voor spek en bonen bij elkaar gekomen. Ja, natuurlijk grijpt bondscoach Ronald Koeman de oefenpotjes tegen Slowakije en Italië aan om het fundament voor zijn toekomstige elftal te leggen. Maar het blijft pijnlijk voor heel voetbalminnend Nederland om met de neus op de feiten gedrukt te worden: Oranje is er niet bij op het wereldkampioenschap.

„En die pijn wordt de komende weken alleen maar erger”, zegt Daley Blind, aan de rand van het trainingsveld op de KNVB-campus. „Het mislopen van het WK is een tijd niet in mijn gedachte geweest, maar bedankt dat je er weer over begint, haha. Toen we ons definitief niet kwalificeerden was de teleurstelling enorm groot. Daar heb ik echt een tijd mee gezeten. Als je dan als international weer wat langer bij je club bent, ben je er iets minder mee bezig en vergeet je het even. Maar nu beginnen al die landen met hun voorbereiding op het WK. Dat doet gewoon pijn. Het mislopen van het EK in Frankrijk én het WK in Rusland zijn de zware dieptepunten van mijn carrière.”

Fantastisch

Die zwarte bladzijden staan haaks op het enige eindtoernooi waarop Blind wèl actief was. Tijdens het WK van vier jaar geleden in Brazilië beleefde hij prachtige weken. Hij was het die tegen Spanje de voorzet gaf op Robin van Persie, die met het hoofd een weergaloos doelpunt maakte. En in de troostfinale tegen het gastland nam Blind zelf de 2-0 voor zijn rekening. „Het was fantastisch. Ik heb er niet heel vaak aan teruggedacht, maar laatst zat ik in het tv-programma Shirtje Ruilen en toen zag ik alle beelden weer voorbijkomen. Verder sta ik misschien te weinig stil bij zulke mooie momenten. Dat komt waarschijnlijk omdat nu de teleursteling van het missen van het WK overheerst. Want zo’n toernooi kan je heel veel brengen.”

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op de oefenduels met Slowakije en Italië. Foto: ANP

Het leverde Blind zijn transfer van Ajax naar Manchester United op. Tijdens zijn eerste drie seizoenen bij The Red Devils speelde hij een grote rol van betekenis op het middenveld en in de defensie van de Engelse topclub. Maar afgelopen seizoen belandde de 28-jarige Blind op een dood spoor. Na een blessure keerde hij nauwelijks meer terug in de ploeg van José Mourinho.

Oplossing

Het was voor velen dan ook een verrassing dat Koeman hem toch op heeft geroepen voor het Nederlands elftal. Blind vindt het geweldig om terug te zijn. De bondscoach gelooft in hem, dat voelt hij aan alles. Maar dan kan hij niet nóg zo’n seizoen bij Manchester United gebruiken. Een transfer is de meest voor de hand liggende oplossing. „Ik ga goed nadenken over wat er deze zomer met mij moet gaan gebeuren. Ik moet voor mezelf de juiste keuze maken.”

Eerst richt hij zich op de oefenwedstrijden tegen Slowakije en Italië om vervolgens op vakantie te gaan. Blind: „Het liefst naar een plek waar geen tv is en amper internet. Het zal lastig zijn om weinig mee te krijgen van het WK, maar ik ga er in ieder geval niet voor zitten.”

BEKIJK OOK


Views

1k+

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone
Likeability of 5

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Een vakantiefoto van Metro’s freelancefotografe Femmy Weijs.

In samenwerking met Asus

17 MEI 2018

Een hopelijk heerlijke zomer komt eraan. Tijd voor vakantiefoto’s! Maar hoe maak je nou de meest prachtige vakantiekiekjes met je smartphone?

Onvermijdelijk (en hartstikke leuk) natuurlijk, het schieten van vakantiefoto’s. Hoe maak je nou plaatjes van goede kwaliteit, waar je later met heel veel plezier naar kunt terugkijken? Computer- en smartphonefirma ASUS en Metro geven je tips waar op je op zou kunnen letten als je je vakantiefoto’s met je smartphone wil maken. De komst van de nieuwe ASUS ZenFone 5 (zie onderaan) heeft daar alles mee te maken.

Bereid je voor

Ga voordat je op vakantie gaat op zoek gaan naar voorbeeldfoto's van je bestemming. Google bijvoorbeeld eens op 'photography locations in’. Doe dat in het Engels, want dan vind je de meeste voorbeelden op het web. Zo kom je ook blogs tegen van mensen die de locatie al eerder bezocht hebben en zij geven tips voor mooie fotografielocaties.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Nog een favoriet van freelancefotografe Femmy Weijs.

Het weer

Daar ben je dan op je bestemming! Wanneer je een dag van te voren al weet dat je naar een fotografielocatie gaat, let dan even op het weer. Niet dat je er veel aan kunt veranderen… De momenten met het mooiste licht van een zonnige dag zijn: 10 tot 20 minuten voor zonsopkomst en na zonsondergang en een uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Kies in ieder geval momenten uit wanneer de zon niét op zijn hoogste punt staat.

Maak het spannend

Zorg dat je niet altijd standaard foto’s krijgt, maar maak ze eens wat spannender. Je hoeft je onderwerp niet altijd in het midden te zetten, maar speel eens met de compositie door je onderwerp meer naar links of naar rechts te schuiven.

Neem de tijd

Neem de tijd voor je foto's. Wanneer het op jouw fotografielocatie druk is met andere bezoekers, wacht dan een moment af wanneer deze mensen weer weg zijn. Dit geldt voor landschapfoto's maar ook voor portretfoto's. Probeer je achtergrond zo rustig mogelijk te krijgen.

Schiet maar raak

Maak altijd meerdere opnames. Wanneer je er maar één of twee maakt, zul je achteraf altijd zien dat iemand bijvoorbeeld net op dat moment zijn of haar ogen dicht heeft. Wanneer je meerdere opnames maakt, heb je thuis altijd wat te kiezen.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

De ZenFone 5. / ASUS

ZenFone5 denkt mee

ASUS start deze week met de pre-order voor de ZenFone 5 (399 euro) en deze ligt op 28 mei in de winkel. Deze smartphone wordt gezien als ‘je intelligente metgezel die altijd voor je klaar staat’. De Zenfone5 is meer dan een smartphone. Hij maakt perfecte foto’s (da’s goed nieuws voor je vakantie), zonder dat je er goed bij na hoeft te denken. Hij beschikt namelijk over kunstmatige intelligentie.

Het intelligente systeem met twee camera's (Sony IMX363 sensor) in de ZenFone 5 heeft geavanceerde AI-functies die anticiperen op je behoeften en zich aanpassen aan jouw voorkeuren. Zo kun je je concentreren op het onderwerp in plaats van op de camera. Voor het maken en bekijken van foto’s is het 19:9 All-Screen-Display een mooie tool, meldt ASUS.

Slimme accu

En oh ja, heb je je oplader tijdens een vakantiedag even niet bij je? De ZenFone5 gaat slim met zijn accu om. Je hebt dus een langere batterylife.

Belangstelling voor de pre-order? Dan klik je hier.

BEKIJK OOK


like
user_b5050de53d81332bb030c11e9758358ebb90ebaf_avatar

Views

5k+

Voetbalsters Ajax pakken landstitel. / ANP

Voetbalsters Ajax pakken landstitel

(L-R) Eli Sarasola, Lucienne Reichardt, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren, Merel van Dongen en Stephanie van der Gragt van Ajax tijdens de Champions League wedstrijd tegen Brescia. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

21 MEI 2018

De voetbalsters van Ajax zijn opnieuw kampioen geworden. De ploeg van trainer Benno Nihom verzekerde zich maandag met winst op concurrent FC Twente van titelprolongatie. Dankzij de zege in Hengelo (1-2) sloeg Ajax een onoverbrugbaar gat van vijf punten op de Twentse voetbalsters, met nog één wedstrijd te gaan.

Tweede jaar op rij

De thuisclub kwam in de achttiende minuut op voorsprong via Ellen Jansen. Enkele minuten voor rust trok Marjolijn van den Bighelaar de stand gelijk. Desiree van Lunteren tikte aan het begin van de tweede helft de 1-2 binnen. De Amsterdamse schaduwspits, die in Oranje meestal als rechtsback staat opgesteld, rondde een steekpass door het midden beheerst af.

FC Twente wist ook in de vijf minuten blessuretijd niet meer langszij te komen, waardoor Ajax voor het tweede jaar op rij kampioen is in de eredivisie voor vrouwen. De ploeg uit Enschede was van 2013 tot en met 2016 vier keer op rij de beste.

De dubbel

„We begonnen met twee punten achterstand aan de play-offs en wisten dat we het tegen FC Twente moesten doen'', zei Nihom, dit jaar voor het eerst de hoofdtrainer van Ajax. „We hebben ze twee keer verslagen, dan ben je de terechte kampioen. Ook wij hebben onze dalen gehad tijdens dit seizoen. Heel veel mensen zeiden: ze hebben de beste selectie, maar ze kunnen het niet. Nu hebben we zeven wedstrijden achter elkaar niet verloren en zijn we weer kampioen. Ik ben zo trots op ze.''

De Amsterdamse voetbalsters veroverden vorig jaar de 'dubbel' en kunnen dat nu ook weer doen. De ploeg van Nihom speelt op zaterdag 2 juni de bekerfinale tegen PSV, een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar toen Ajax met 2-0 won.

BEKIJK OOK


Views

1k+

'In voetbal is er geen aandacht voor angstaanvallen'

Bojan Krkic, tweede van rechts/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 MEI 2018

Bojan Krkic was ooit het grote talent van Barcelona en werd zelfs de nieuwe Messi genoemd. Hoewel de Spanjaard zeker geen slechte carrière heeft, kwam zijn potentie er nooit volledig uit. Dat komt mede door zijn angstaanvallen, zo vertelt de aanvaller in een openhartig gesprek.

Fútbol, qué bonito eras

Tegen The Guardian heeft hij het vooral over zijn periodes bij Barcelona en Stoke City, waar hij speelde na zijn verhuurperiode aan Ajax. ,,In Spanje hebben we het gezegde Fútbol, qué bonito eras (voetbal hoe mooi was je vroeger). Toen er nog geen social media was. Dat heb ik pas ervaren in Engeland. Ongekende krachten die je niet kan controleren. Waarbij jaloersheid overheerst en iedereen toegang tot je heeft."

,,Je moet je er niet door laten beïnvloeden, maar dat is niet makkelijk als je gevoelig bent. Vooral jonge voetballers hebben bescherming nodig. Ze worden al heel jong al aan van alles blootgesteld", stelt Krkic.

900 goals

De oud-Ajacied scoorde in de jeugd van Barcelona maar liefst 900 keer, dus zeker voor hem was er al vroeg publieke belangstelling en dus druk. ,,Voetballend ging het geweldig, maar persoonlijk niet. Ik moest er maar mee leren leven. Er zijn veel dingen die ook nooit naar buiten zijn gekomen. Het EK 2008 miste ik vanwege paniekaanvallen, maar het werd naar buiten gebracht als vakantie. Ook bij mijn mogelijke debuut tegen Frankrijk liet ik het voorkomen als maag- en darmklachten."

,,Maar in het voetbal wil niemand daarover praten. Men is niet geïnteresseerd", vervolgt Krkic, die buiten het voetbal om contact zocht met mensen met gelijke problemen. ,,Voor iedereen is het anders. Iemand die ik sprak, vertelde dat het soms voelde alsof haar hartslag 1.000 was. Zelf voelde ik mij duizelig en soms 24 uur per dag ziek. Daarom besloot ik voor het EK te passen, ik moest mijzelf isoleren van de rest."

'Bojan zegt nee'

,,Iedereen binnen de bond zei begrip te hebben voor mijn situatie, maar vervolgens werd er door hen een bericht naar buiten gebracht met de kop 'Bojan wordt opgeroepen, maar zegt nee'. Dat was een enorme dreun. Het stond er alsof het mij niet uitmaakte dat ik niet meekon. Toen ik die zomer door Murcia liep werd ik uitgescholden, want de mensen begrepen mijn situatie niet", zo weet Krkic nog. ,,Ik voelde mij vooral in de steek gelaten door de bond. De ene dag zeg je mijn situatie te begrijpen en de volgende dag wordt er zo'n bericht naar buiten gebracht."

Waarom Krkic het destijds zelf niet uitlegde? ,,Ik was bang, ziek, overrompeld. Destijds was ik heel jong en ik ben nu verder, hersteld. Maar mijn imago herstelt zich niet zo makkelijk."

BEKIJK OOK


Views

2k+

Maartje Paumen (32) beëindigt hockeycarrière

Maartje Paumen (32) beëindigt hockeycarrière

Maartje Paumen (32) is tweevoudig olympisch kampioene. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

18 MEI 2018

Tweevoudig olympisch kampioene Maartje Paumen stopt met hockeyen. De 235-voudig international, die nu nog actief is in België bij Royal Antwerp Hockey Club, gaat verder als trainster. Na de Olympische Spelen van 2016 beëindigde de 32-jarige strafcornerspecialiste al haar interlandloopbaan.

Paumen start haar loopbaan als coach bij de vrouwen van MOP uit Vught. Daar gaat ze aan de slag als assistent van hoofdtrainster Ageeth Boomgaardt. „Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak", vertelt Paumen. „Ageeth is voor mij een prachtige mentor. Daarnaast staat er bij MOP een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven."

Topscorer aller tijden

De Limburgse scoorde maar liefst 195 keer voor Oranje en is daarmee topscorer aller tijden bij de Nederlandse vrouwen. Met de hockeysters won Paumen twee keer olympisch goud, in 2008 (Peking) en 2012 (Londen).

Naast de twee olympische titels prijken op haar erelijst als international ook twee wereldtitels en drie Europese titels. Met Den Bosch, waar ze twaalf jaar lang speelde, behaalde ze ook vele Nederlandse en Europese titels. Met 368 treffers is er geen speelster die vaker scoorde in de hoofdklasse in Nederland.

Maartje Paumen (32) beëindigt hockeycarrière

Paumen werd in 2011 en 2012 uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Foto: ANP.

Beste hockeyster

„De kennis en ervaring van Maartje als speelster kan van grote waarde zijn voor onze vrij jonge ploeg", zegt Remco van Lotringen, commissaris tophockey van MOP. Paumen werd in 2011 en 2012 uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Griezmann helpt Atletico Madrid aan Europa League

Atletico wint de Europa League voor de derde keer ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

16 MEI 2018

Atlético Madrid heeft voor de derde keer de Europa League gewonnen. In de finale in Lyon versloeg het gelouterde gezelschap van de geschorste coach Diego Simeone Olympique Marseille: 3-0.

Snelle beslissing

Echt spannend was de finale niet. De Madrilenen waren de hele wedstrijd lang de bovenliggende partij en dit was ook aan de stand te zien. Na 21 minuten opende Griezmann de score voor Atlético. Alleen voor doelman Steve Mandanda rondde de Franse international beheerst af. Aan de treffer ging een grote fout vooraf van André Zambo Anguissa, die de bal van zijn voet liet springen. Daardoor kreeg Gabi de gelegenheid Griezmann vrij voor de keeper te zetten.

Na iets meer dan een half uur was er opnieuw grote tegenslag voor Marseille. Payet, aanvoerder en vormgever, ging geblesseerd naar de kant. Hij was al niet geheel fit aan het duel begonnen, maar had vooraf aangegeven er alle vertrouwen in te hebben. Het afgelopen weekeinde had hij wegens een spierblessure niet kunnen spelen in de competitie. In tranen verliet hij het veld.

De avond had er anders kunnen uitzien voor Payet. Al na vier minuten gaf hij met een mooie pass Valère Germain de mogelijkheid de stellingen van de Spanjaarden te slopen. Helemaal vrij voor keeper Jan Oblak verprutste de aanvaller de mogelijkheid. Zelf waagde Payet nog een poging met een schot van afstand, waarmee Oblak geen moeite had.

Griezmann vlak voor hij zijn tweede van de avond maakt ©ANP

Sterke defensie

Amper vier minuten na de hervatting verscheen Griezmann opnieuw oog in oog met de doelman en opnieuw maakte hij het onberispelijk af. Deze keer kwam de pass op maat van Koke. Het was min of meer de genadeslag voor Marseille, dat goed was begonnen maar na de eerste tegentreffer nauwelijks nog kansen kreeg.

Toch waren de Fransen nog eenmaal dicht bij de 2-1. Tien minuten voor tijd kopte de Griekse invaller Kostantinos Mitroglou op de binnenkant van de paal. Meer was Marseille niet gegeven. In de slotminuten zorgde Gabi definitief voor duidelijkheid, na voorbereidend werk van Diego Costa en Koke.

Björn Kuipers was de scheidsrechter in Lyon.


Views

1k+