Sport

Buitenlandse opvolger van Danny Blind?

Foto van 'Jeroen Haverkort'

26 MRT 2017

De kogel is door de kerk; de KNVB heeft Danny Blind ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Wie moet hem opvolgen? Vijf kenners aan het woord.

Aad de Mos

Voor Aad de Mos kwam de 2-0 nederlaag tegen de Bulgaren als een verrassing. „De laatste paar wedstrijden bespeurde ik een stijgende lijn, maar als het er echt om gaat komt de wet van Murphy om de hoek kijken bij Oranje”, aldus de oud-coach van onder meer Ajax en PSV. „Afgekeurde goals, blessures, Danny Blind heeft veel pech gehad. Aan de ene kant heeft hij dat ook over zichzelf afgeroepen door zijn opmerkelijke keuzes. Nederlandse coaches, waaronder ikzelf, kijken misschien wel te veel naar de jeugd. Als wij een jongen van 17 jaar net zo goed vinden als een routinier, kiezen we voor de jeugd. Dat is niet altijd goed, dat zie je nu ook wel aan Matthijs de Ligt. Dat is een groot talent, maar het is duidelijk dat hij nog niet klaar is voor het grote werk. Daar kan hij niks aan doen, daar ben je als coach verantwoordelijk voor.”

Voor De Mos is het dan ook duidelijk: „Zo kan het niet langer, er moet wat gebeuren. Het is een lijdensweg.” Ondanks de voorkeur van Nederlandse coaches voor jeugdig talent, is een buitenlandse bondscoach geen optie voor De Mos. „Ook al gaat het nu slecht met het Nederlandse voetbal, onze opvattingen hoe het spelletje gespeeld moet worden heeft ons ook succes gebracht. Buitenlanders denken anders over voetbal dan Nederlanders. Ze kennen onze manier van spelen niet. Ronald Koeman zou de meest ideale kandidaat zijn, maar dat wordt moeilijk. Frank de Boer is ook een optie.”

Piet de Visser

„Dit is heel triest”, verzucht Piet de Visser, meesterscout van Chelsea. „Als ik naar Oranje kijk mis ik passie, beleving, eigenlijk alles. Het is geen team. Ik ben net terug van een trip naar Zuid-Amerika en heb onder meer in Paraguay-Ecuador gezien. Dat zijn elftallen die qua kwaliteit echt niet beter zijn dan de Nederlandse spelers, maar ze gaan wel tot het gaatje. Dat het er bij het Nederlands elftal niet uitkomt heeft in dit geval met de coach te maken. Danny Blind raakt de spelers niet, hij krijgt het niet op de rit. Dat komt ook door zijn keuzes. Nu ook weer met De Ligt. Het is ronduit verkeerd om zo’n jongen op te roepen. De Ligt is ontzettend talentvol, maar Oranje kwam natuurlijk veel te vroeg voor hem. Hij heeft zeven wedstrijdjes voor Ajax gespeeld. Het lijkt mij dat hij daar nog genoeg moet leren. Oranje is daar niet de plek voor, zeker gezien de situatie waarin ze nu zitten.”

Volgens De Visser heeft de KNVB te snel afscheid genomen van Guus Hiddink. „Hiddink begon het op de rails te krijgen. Blind was sowieso een rare keuze. Hij heeft anderhalf jaar Ajax getraind en dat was iets van tien jaar geleden. Hoe kan zo’n iemand bondscoach worden?”

Wie moet het dan wel worden? In tegenstelling tot De Mos ziet De Visser wel wat in een buitenlandse coach. „We mogen ons best afvragen of onze manier van voetballen de juiste is. We slaan bijvoorbeeld te ver door in het selecteren van jeugdspelers. Neem bijvoorbeeld Frank de Boer. Hij wordt nu genoemd als opvolger van Blind. Bij Ajax boekte hij succes door de jeugd een kans te geven, maar bij Internazionale heeft hij wel gemerkt dat zijn werkwijze daar niet aansloeg. Inter draait nu als een trein en dat heeft echt met de trainerswissel te maken. Nee, laat De Boer nog maar wat meer ervaring opdoen. Ik zie een buitenlandse coach wel zitten. Marcelo Bielsa lijkt me mooi, maar of het haalbaar is?”

John de Wolf

Volgens John de Wolf heeft Danny Blind te rigoureus afscheid genomen van de oude garde. „Is Robin van Persie slechter dan Quincy Promes?”, vraagt de oud-verdediger van onder meer Feyenoord en Oranje zich af. „Ik dacht het niet. En laat Wesley Sneijder in de basis starten op zijn favoriete positie en gebruik hem niet als invaller. Ook al zijn ze niet meer zo goed als een paar jaar geleden, er wordt binnen een selectie wel tegen dat soort spelers opgekeken. Zij hadden hun verantwoording gepakt en de andere jongens bij de hand genomen. Op die manier kweek je een team. Dat heeft Blind nagelaten en je ziet wat er gebeurt. Ik heb geen team gezien. Er is geen vertrouwen en dat heeft onder meer te maken met de rare keuzes van de bondscoach. Wie heeft De Ligt bij de hand genomen? Niemand. Ze hebben die arme jongen laten verzuipen. Dit is pure karaktermoord. De Ligt is een enorm talent, hij komt er wel. Maar je moet hem wel de tijd geven. Als je hem er al bij haalt, laat hem dan gewoon rondkijken en meetrainen en geef hem desnoods wat speelminuten in het oefenduel met de Italianen. Blind was dat ook van plan, maar verandert ineens van gedachten. En als klap op de vuurpijl brandt hij die jongen ook nog af vlak na de wedstrijd. Dat kan toch niet? Blind heeft tijd genoeg gehad, maar wat het hart van het elftal is nog steeds onduidelijk.”

De Wolf heeft zijn blik al op het EK van 2020 gericht. „Te absurd voor woorden, maar het is niet anders. Een buitenlandse bondscoach zou kunnen. Ik hoorde de naam vallen van Jürgen Klinsmann, maar ik vraag me af of hij de juiste man is. We moeten kijken naar de lange termijn, de KNVB kan zich geen gok meer veroorloven. Er moet alles op alles worden gezet om Ronald Koeman naar Zeist te lokken. Hij is Nederlands geschoold, maar door zijn ervaringen in het buitenland ook realistisch. Onhaalbaar? Misschien, maar de KNVB moet het proberen. Speel in op zijn eergevoel, willig al zijn eisen in en geef hem de tijd en rust om aan iets moois te bouwen.”

Ronald Waterreus

„In de top van de KNVB moet er duidelijkheid komen”, vindt Ronald Waterreus, oud-keeper van onder meer PSV. „Zorg voor een duidelijke structuur, stippel een toekomst uit en ga als een man achter de nieuwe bondscoach staan. Oranje is het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal waarmee de afgelopen jaren te lichtzinnig is omgesprongen. Blind als bondscoach kon überhaupt niet, hij had nooit in deze positie moeten worden gebracht. Met Arjen Robben, Kevin Strootman en Georgino Wijnaldum hebben we nog altijd topspelers in huis, maar we moeten met zijn allen ook beseffen dat het Nederlands elftal er kwalitatief flink op achteruit is gegaan. Het wordt tijd dat we wat nederiger worden en vanuit dat besef gaan bouwen. Ronald Koeman, Frank de Boer, Phillip Cocu of Giovanni van Bronckhorst zijn uitstekende kandidaten. Maar ze moeten wel de tijd krijgen. Om Oranje op te knappen heb je een lange termijnvisie nodig.”

Ton Boot

Voormalig basketbalcoach Ton Boot, deskundige op het gebied van teambuilding, vindt de gang van zaken rondom Oranje een moeilijk vraagstuk. „In eerste plaats hebben voormalig directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en de toenmalige voorzitter van de raad van commissarissen Johan Lokhorst er een puinhoop van gemaakt. Het WK kunnen we vergeten, de komende kwalificatieduels moet je gebruiken om een team te formeren. Oranje moet opnieuw opgebouwd worden. Als KNVB zijnde moet je dat duidelijk toe naar buiten communiceren. Maar wie zet je voor de groep? Op zich ben ik voorstander van een buitenlandse bondscoach. Nederlanders overschatten zich namelijk ongelooflijk, het Nederlands elftal heeft iemand van buitenaf nodig die duidelijk maakt dat Oranje niet meer zo goed is. Het nadeel van een buitenlandse coach is wel dat ze over het algemeen minder van de lange termijn zijn. Dat zie je bijvoorbeeld bij het dames volleybalteam waar Giovanni Guidetti doodleuk opstapt terwijl hij een contract had tot 2020. Als ik dan kijk naar de Nederlandse coaches, denk ik dat Frank de Boer een goede optie zou zijn. Hij heeft bij Ajax bewezen dat hij onder moeilijke omstandigheden een team kan opbouwen, hij is communicatief erg sterk én hij is betrouwbaar.”


Likeability of5

Postbus Excelsior stroomt over met kaartjes voor Moreira

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Een kaartjesactie voor Ahmad Mendes Moreira zorgt voor een overvolle Excelsior Postbus. Na een spontane oproep op Twitter hebben tal van mensen een kaartje naar Moreira gestuurd.

Dit weekend werd Moreira tijdens de uitwedstrijd bij FC Den Bosch (3-3) racistisch bejegend door supporters uit een thuisvak. Ellen Gerritsen wilde hem steunen, besloot hem een kaartje te sturen en deed een poging om anderen ook mee te laten doen.

Tegengeluid


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nadat Ajax was uitgeschakeld ging alles mis: Mourinho mag het opruimen

José Mourinho/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Mauricio Pochettino was in mei nog verantwoordelijk voor een van de grootste voetbaldrama's van Nederland. De manager van Tottenham Hotspur bereikte in de laatste seconden ten koste van Ajax de finale van de Champions League. Het was voor de Londenaren een sprookje.

Maar sinds 8 mei ging op sportief vlak bijna alles fout bij The Spurs. Tottenham Hotspur verloor de Champions League-finale van Liverpool, kende een dramatische start van de Premier League, waarin het nu veertiende staat, en in de League Cup was het nietige Colchester - uitkomend op het vierde niveau van Engeland - te sterk.

Gratis de deur uit


Bij Oranje direct spelsituaties terugzien op je smartphone
Likeability of5

Bij Oranje direct spelsituaties terugzien op je smartphone

Gestrekt been van Donny van de Beek of niet? Dinsdag zie je het gelijk terug. / Koen van Weel | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 NOV 2019

Oranjesupporters kunnen dinsdagavond voor VAR spelen (maar beslissingsbevoegdheid hebben ze uiteraard niet).

Voetbalfans die dinsdag in de Johan Cruijff ArenA op de tribune zitten bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Estland, kunnen wedstrijdbeelden direct terugkijken via een speciale app op hun smartphone. Als ze verbonden zijn met het draadloze netwerk van het stadion, kunnen ze zelf een camerastandpunt selecteren en de beelden live of in herhaling bekijken. De KNVB heeft een groep fans geselecteerd die mag testen met de app Vogo Sport.

Meer innovaties


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Max Verstapen tijdens de race in Brazilië op 17 november. / ANP

Max Verstappen wint op indrukwekkende wijze in Brazilië

Max Verstapen tijdens de race in Brazilië op 17 november. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 NOV 2019

Max Verstappen heeft zijn derde overwinning van dit jaar in de Formule 1 behaald. De Nederlandse coureur van Red Bull zegevierde in de Grote Prijs van Brazilië na een indrukwekkende race, waarin hij met name wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes aftroefde.

Verstappen klom naar de derde plaats in het wereldkampioenschap. Hij profiteerde van een crash tussen de beide Ferraris. Sebastian Vettel en Charles Leclerc kwamen enkele ronden voor het einde met elkaar in botsing en vielen uit.

Pierre Gasly


Ethiopische atlete Letesenbet Gidey verbetert wereldrecord 15 km

Letesenbet Gidey. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 NOV 2019

De Ethiopische atlete Letesenbet Gidey heeft in de Zevenheuvelenloop het wereldrecord op de 15 kilometer verbeterd. De 21-jarige Ethiopische kwam op het parcours in Nijmegen tot 44.20 minuten. Ze was daarmee veel sneller dan de 45.37 die Joyciline Jepkosgei in 2017 in Praag liep.

Gidey pakte op de WK atletiek dit najaar in Doha zilver op de 10.000 meter. Ze moest toen alleen de Nederlandse Sifan Hassan voor laten.

Foto: ANP


Oranje: ‘Ze’ is weer ‘We’
Likeability of5

Oranje: ‘Ze’ is weer ‘We’

Foto van 'Erik Jonk'

17 NOV 2019

Hèhè, we hebben weer een groot mannenvoetbaltoernooi, waar Nederland wél aan meedoet, om naar uit te kijken.

Het heeft 52.400 uur geduurd voor Oranje zich weer eens plaatste voor een groot voetbaltoernooi, maar het is een feit. Voetbal International was zo vriendelijk om dat urenaantal uit te rekenen. Hoe lang gewacht ook, na twee gemiste toernooien (EK 2016 en WK 2018) is het Nederlands Elftal de komende zomer actief tijdens het Europees Kampioenschap, EURO 2020.

Puntje halen


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

Oranje plaatst zich voor het EK ondanks matige wedstrijd

Virgil van Dijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 NOV 2019

Een hele moeizame interland van het Nederlands elftal op bezoek bij Noord-Ierland is plaatsing voor het EK 2020 een feit. Na twee hoofdtoernooien te hebben gemist, is Oranje er dus weer bij.

Met Steven Berghuis op rechtsbuiten, Ryan Babel als spits en Joël Veltman als rechtsback als grootste verrassingen begon Nederland in Belfast. Het begin was voor de thuisploeg, vooral doordat doelman Jasper Cillessen veel te veel tijd nam bij het wegtrappen van de bal, waarna hij al het geluk had dat de bal niet binnenviel. De tegenreactie kwam na negen minuten. Na een fraaie combinatie over links caramboleerde de bal via Berghuis tegen de lat. Ook Babel en Quincy Promes stichtten gevaar met schoten.

Strafschop à la Stam


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Verstappen grijpt poleposition in Brazilië

Verstappen mag zondag aan kop beginnen/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 NOV 2019

Max Verstappen begint de Grote Prijs van Brazilië zondag vanaf poleposition. De 22-jarige Nederlander was in zijn Red Bull de snelste in de kwalificatie. Verstappen zette met 1.07,508 de beste tijd neer op het circuit van Interlagos in São Paulo.

De Nederlandse coureur veroverde in augustus van dit jaar in Hongarije zijn eerste 'pole' in de Formule 1. Verstappen was eind vorige maand in Mexico ook de snelste in de kwalificatie, maar moest voor straf drie plaatsen naar achteren op de startopstelling omdat hij in het laatste deel van de sessie gele waarschuwingsvlaggen had genegeerd.

Verjaardagscadeau


Likeability of5

Van der Poel draagt ritzege op aan overleden opa Poulidor

Mathieu van der Poel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 NOV 2019

Dat Mathieu van der Poel een veldrit wint is amper nieuwswaardig. De wereldbekerzege in Tabor was maar liefst zijn dertigste op een rij! Toch was het een emotionele race voor hem, het was namelijk de eerste sinds de dood van zijn opa Raymond Poulidor eerder deze week.

Poulidor was zelf ook een groot wielrenner. Hij won Milaan - San Remo, de Vuelta en stond acht keer op het Tourpodium (drie keer tweede, een keer derde). Maar voor Mathieu van der Poel was hij vooral zijn grootste supporter.

Achterin starten


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Twijfel bij Kramer: 'Ik weet nu even niet wat ik eraan kan doen'

Sven Kramer/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 NOV 2019

Na zijn historisch lage klassering op de 5000 meter tijdens de wereldbeker in Minsk, dertiende in 6.28,53, sprak de Friese schaatsgrootmeester Sven Kramer flinke twijfels uit over zijn nabije toekomst.

„Als het zo gaat als nu, liever niet natuurlijk", antwoordde de 33-jarige Fries op de NOS-vraag of hij over een week nog wil deelnemen aan het tweede wereldbekerweekeinde in Polen. „Ik wil er echter ook niet voor weglopen", doelde hij op zijn aanhoudende fysieke problemen. „Ik wil er beter van worden. Het is alleen de vraag of je hier beter van wordt. Ik wil niet op deze manier in de rondte rijden. Daar heb ik het nu oprecht moeilijk mee. Dat past niet bij mij."

Ongeluk


Edwin van der Sar voorafgaand aan Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax.
Likeability of5

Van der Sar blij met vertrouwen bij Ajax

Edwin van der Sar voorafgaand aan Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 NOV 2019

Edwin van der Sar werkt ook de komende vier jaar als algemeen directeur bij Ajax. De 49-jarige Van der Sar staat op het punt zijn contract te verlengen tot november 2023.

„Edwin van der Sar heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Ajax in de afgelopen jaren. Om dit succes te bestendigen, willen wij zijn contract graag verlengen", zei Leen Meijaard, voorzitter van de rvc, voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van vrijdag in de Johan Cruijff ArenA.

Bijtekenen


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nederlanders krijgen ruimte in Surinaams elftal

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

14 NOV 2019

Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst kunnen toch voor het Surinaamse elftal uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. Dat heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) na intensief onderzoek van relevante wetten donderdag bekendgemaakt.

Dit maakt de weg vrij voor Nigel Hasselbaink om vrijdag zijn debuut maken voor Suriname. De SVB hoopt in de toekomst meer spelers met eredivisie-ervaring te interesseren om voor Suriname uit te komen, aldus SVB-voorzitter John Krisnadath. Het is goed nieuws voor Dean Gorré, de bondscoach die Hasselbaink wellicht vrijdag in een duel uit de Concacaf Nations League laat debuteren tegen Dominica.

Lang gekoesterde wens


‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’
Likeability of5

‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’

Cruijff typerend wijzend in een wedstrijd tegen NEC in 1982 (5-0). / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 NOV 2019

Auke Kok vond dat hij dé definitieve biografie van Johan Cruijff moest schrijven. „Ik zag het als een opdracht, van mezelf. Het ei moest gelegd.”

Op 24 maart is voetballer Johan Cruijff vier jaar dood. Vier jaar! Over de Amsterdammer was al tijdens zijn leven geschreven, veel geschreven zelfs. Maar toch, dé biografie was er volgens journalist en columnist Auke Kok nog niet. Nu wel, uiteraard donderdag op de 14e, zijn rugnummer bij Ajax dat haast iconisch werd. Kok zag dat een groot deel van Johan Cruijffs carrière en leven zich in het volle licht van de schijnwerpers voltrok. Maar als mens, sportman, voetbalfilosoof en commercieel pionier bleef Cruijff in vele opzichten een ondoorgrondelijk mysterie. Koks eigen opdracht en ambitie voor Johan Cruijff, de biografie luidde daarom: probeer zo compleet mogelijk te zijn en maak van El Salvador, zoals hij door zijn tijd bij FC Barcelona ging heten, een mens van vlees en bloed. Geef de lezer het gevoel dat hij door het boek het fenomeen Cruijff denkt te kennen. Die opdracht kostte Kok drie jaar aan research, 160 interviews en een jaar schrijven. Zijn monnikenwerk ligt nu in de winkel, 640 pagina’s schoon aan de haak.

‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’

De cover van Johan Cruijff, de biografie.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Het wordt alsmaar pijnlijker voor PSV

Het wordt alsmaar pijnlijker voor PSV

Mark van Bommel zondagmiddag. /Olaf Kraak | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Voor de zesde keer op rij heeft PSV wéér niet gewonnen. In de Brabantse derby tegen Willem II waren de Tilburgers te sterk (2-1).

PSV-trainer Mark van Bommel en zijn selectie zijn wanhopig. Zondagmiddag werd voor de derde keer in vier Eredivisiewedstrijden verloren. Tegen Sparta werd slechts 1 competitiepunt gepakt en in de Europa League kwamen de Eindhovenaren twee keer niet langs LASK Linz, bepaald geen hoogvlieger. Ajax staat nu 11 punten voor op de concurrent en die ‘straatlengte’ werd in vier competitiepotjes geregeld. Inmiddels geldt de kwalificatie grootste concurrent veel meer voor AZ trouwens.

Zoet geslachtofferd


Ajax speelt Chelsea-kater swingend weg
Likeability of5

Ajax speelt Chelsea-kater swingend weg

Lisandro Martínez na zijn 4-0. / Maurice van Steen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Met een grotendeels swingende voorstelling heeft Ajax de Champions League-kater van dinsdag van zich af gespeeld. FC Utrecht werd zondagmiddag met 4-0 afgedroogd.

Trots kon Ajax zijn op het eerste uur in het Champions League-duel tegen Chelsea. En trots dat het na rode kaarten van Joël Veltman en Daley Blind met negen man nog stand hield en een punt meenam uit Londen. Toch keerde de selectie van Erik ten Hag katerig terug in Amsterdam, in de wetenschap dat de ploeg met 1-4 had voorgestaan.

Weer Utrecht


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nederlandse b-boy Menno wint WK Breakdance

Nederlandse b-boy Menno wint WK Breakdance

De dolblije Menno van Gorp. /Marcel van Hoorn | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Duizenden uitzinnige toeschouwers hebben zaterdagavond in Mumbai (India) Menno van Gorp de Red Bull BC One World Final 2019 zien winnen. Anders gezegd: hij is wereldkampioen.

Nederlander Menno van Gorp won de finale van het WK Breakdance in de National Sports Club of India. Hiermee is hij de beste b-boy ter wereld en de eerste danser ooit die de Red Bull BC One World Final voor de derde keer wint. De 30-jarige breaker wist in totaal vijftien andere deelnemers uit veertien verschillende landen te verslaan.

Kazachstaan geklopt


Likeability of5

Leeuwinnen denderen over Turkije heen met acht goals

Juichen na een van de vele treffers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 NOV 2019

De Nederlandse voetbalsters hebben op weg naar het EK van 2021 weer een doelpuntrijke overwinning geboekt. De regerend kampioen van Europa versloeg Turkije in Izmir met 8-0. Plaatsing voor het EK in Engeland is nu nog slechts een formaliteit voor Oranje, dat dinsdag Slovenië ontvangt in Arnhem.

Het duurde aan de Turkse westkust even voor de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman grip kregen op de wedstrijd. Turkije kwam er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk uit en Oranje had een aantal overtredingen nodig om de aanvallen van de thuisploeg te onderbreken. Toen de Nederlandse voetbalsters na 25 minuten echter de score hadden geopend, was het Turkse verzet ook direct gebroken.

Buitenspelgoal


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Alarmfase één bij PSV: 'Dit hoort niet bij een topclub'

Mark van Bommel/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 NOV 2019

De laatste overwinning van PSV dateert van 6 oktober, toen VVV-Venlo met 4-1 aan de kant werd gezet. Het roer moet om Eindhoven, zo weet ook de trainer.

Mark van Bommel heeft er vertrouwen in dat hij PSV weer aan het voetballen krijgt. Dat liet de trainer vrijdag blijken bij terugkeer vanuit Oostenrijk, waar de Eindhovenaren donderdag in de Europa League met 4-1 van LASK Linz verloren.

Herpakken


Likeability of5

Fans Brescia steunen racisme tegen eigen spits Balotelli

Mario Balotelli is er klaar mee na de racistische uitingen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 NOV 2019

Internationaal oogste Mario Balotelli veel lof nadat hij dit weekend van het veld afliep toen fans van Hellas Verona hem racistisch bejegende. De fanatieke aanhang van zijn eigen club Brescia vindt de actie van de spits echter getuigen van weinig karakter.

Het bestuur van Hellas Verona gaf een van de fanatieke leiders van het vak, Luca Castellini, een stadionverbod tot en met 2030. Castellini sprak zich op de radio ook op niet misverstane wijze uit over Balotelli: „Balotelli is enkel Italiaans door zijn identiteitskaart, maar hij zal nooit helemaal Italiaans kunnen zijn.”

De 36-voudig Italiaans international werd in het interview ook meermaals 'neger' genoemd door Castellini. Toch scharen de Brescianen zich achter de actie van de rivaliserende fans.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar