Ajaxfans met stenen en fakkels bestookt in Polen

16 februari 2017 om 14:06 door Johan van Boven
Ajaxfans met stenen en fakkels bestookt in Polen
Het café waarin supporters van Ajax werden aangevallen.

Supporters van Ajax zaten als ratten in de val, toen ze woensdagavond in een café in Warschau werden aangevallen door hooligans van Legia. De relschoppers hadden er lucht van gekregen dat een groot aantal fans uit Amsterdam de avond doorbracht in uitgaansgelegenheid Chmury en besloten een bezoekje te brengen aan de bar.

De Poolse hooligans bekogelden het café met stenen en vuurwerk, waardoor de supporters van Ajax geen kant op konden en als ratten in de val zaten. De kroeg werd vervolgens bestormd en kort en klein geslagen.

Pijl en boog

Tegenover de Amsterdamse tv-zender AT5 vertelt een Ajax-fan dat de aanhangers van Legia hulp kreeg van supporters van ADO Den Haag, de club die een vriendschappelijke band heeft met de Poolse club. „Ze hadden benzine en fakkels bij zich, de hele kroeg is naar zijn grootje. Ze hadden serieus pijl en boog bij zich.”

In onderstaande tweets zijn beelden te zien van de aanval:

 
 
 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!