Voetvolleyende Frank de Boer hoopt op Engeland

9 januari 2017 om 07:34 door Johan van Boven
Voetvolleyende Frank de Boer hoopt op Engeland

Als een ware aanvoerder kwam Frank de Boer zaterdagmiddag als eerste speler van de Ex-internationals het veld van de Koninklijke HFC op om aan de warming-up te beginnen. Waar de meeste oud-spelers van het Nederlands elftal met elkaar stonden te dollen of bekenden langs het veld een hand gaven, werkte De Boer geconcentreerd zijn oefeningen af. Zijn fanatisme zal hij nooit verliezen, ook niet als de traditionele Nieuwjaarswedstrijd in Haarlem op het programma staat.

Om de Ex-internationals en de ‘Legends’ van HFC niet over de kling te jagen, duurde de wedstrijd twee keer 35 minuten. De Boer hield het na de eerste helft voor gezien, omdat hij geen duel meer heeft gespeeld sinds hij in maart tijdens een training van Ajax zijn achillespees afscheurde. „Ik heb natuurlijk nog wel op het trainingsveld gestaan, maar alleen om mee te doen tijdens een rondo ofzo. Sinds ik van mijn blessure ben hersteld, had ik niet meer dan tien meter gesprint. Het viel me nu niet tegen, het ging hartstikke goed.”

Buikje

Het gevolg van een gebrek aan beweging was door zijn natgeregende Oranjeshirt te zien. Een beginnend buikje bewoog mee op het ritme waarop De Boer over het veld bewoog. „Ik probeer weer fit te worden door twee keer per week bij de fysio oefeningen te doen. Niet alleen voor mijn achillespees, maar ook voor de rest van mijn lichaam. En verder voetvolley ik regelmatig. Dat doe ik twee of drie keer in de week in een overdekte hal in Aalsmeer met Michel Kreek, Orlando Trustfull, mijn broer Ronald, Denny Landzaat en Kees Kwakman. Het is jammer dat het niet meer op Aruba wordt georganiseerd, zoals vroeger. Maar hier is het zand verwarmd, dus we mogen niet klagen.”

Het is een totaal ander leven dan hij de afgelopen zes jaar als hoofdtrainer van Ajax en Internazionale gewend was. Missen doet De Boer, die vorig jaar op 1 november in Milaan werd ontslagen, het trainingsveld nog niet. De 46-jarige coach had al lang weer bij een nieuwe club onder contract kunnen staan, maar daar had hij geen trek in. „Twee dagen na mijn ontslag hing er al een club aan de lijn en er wordt nog steeds aan mij getrokken. Maar ik wil niet ergens middenin vallen. Doe mij maar een frisse start aan het begin van het nieuwe seizoen.”

De Boer begon hard te lachen toen we met een knipoog de Chinese voetbalcompetitie als nieuwe werkomgeving opperden. Die polonaise laat hij graag aan zich voorbijgaan. „Engeland lijkt me erg mooi. Ook al vanwege de taal, daar is het wat dat betreft makkelijk aanpassen”, verwijst hij naar het Italiaans als barrière tijdens zijn kortstondige periode bij Inter. „Het was een mooie klus hoor en ik had er graag langer gebleven. Maar het heeft wel heel veel energie gekost. Die drie maanden leken wel een jaar. Daarom wil ik nu graag mijn hoofd leeg maken. Daarna ga ik langzaamaan weer aan voetbal denken.”

Een terugkeer naar de Eredivisie is uitgesloten. Vanwege zijn recente Ajax-verleden gaat er sowieso een streep door de namen van PSV en Feyenoord. De optie om Ron Jans bij PEC Zwolle op te volgen wuift hij ook weg. „Niet omdat ik me er te goed voor voel, maar in Nederland is Ajax voor mij het allerhoogste, dan wil ik niet een club van een lager niveau. Voor trainers is Engeland momenteel het walhalla. Dáár gebeurt het. Volgend jaar hoop ik dan ook niet aanwezig te zijn bij de Nieuwjaarswedstrijd, omdat ik dan ergens aan de slag ben als trainer.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!