Ronaldo is weer de beste, geen Fan Award voor ADO

9 januari 2017 om 19:59 door Kasper Hermans
Ronaldo is weer de beste, geen Fan Award voor ADO
ANP

Het FIFA-gala vond maandagavond plaats in Zürich met daarbij een Nederlandse kanshebber. De fans van ADO Den Haag waren genomineerd voor de FIFA Fan Award. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Antoine Griezmann streden om de belangrijkste prijs, namelijk die van beste speler. Verder werd ook het wereldelftal bekendgemaakt, de beste speelster, de beste trainer (zowel mannen als vrouwen) en het mooiste doelpunt van 2016.

Ronaldo wint weer

Na de Gouden Bal is ook de FIFA-prijs voor beste voetballer voor Cristiano Ronaldo. De Portugees kreeg meer stemmen dan de niet aanwezige Lionel Messi en Antoine Griezmann. Ronaldo kende een ijzersterk jaar door Europees- en wereldkampioen met Real Madrid te worden en ook met Portugal werd de Europese titel gepakt.

Bij de vrouwen ging die prijs naar de Amerikaanse Carli Lloyd.

You'll Never Walk Alone

ADO Den Haag greep naast de eerste FIFA Fan Award. De Haagse aanhangers waren genomineerd vanwege hun knuffeldonatie voor zieke kinderen op bezoek bij Feyenoord, maar moesten het afleggen tegen de fans van Liverpool en Dortmund. De supportersscharen van beide ploegen zongen tijdens de halve finale van de Europa League gezamenlijk You'll Never Walk Alone.

 

World XI

Het FIFA World XI bestaat volledig uit spelers die in 2016 voor Barcelona, Real Madrid en Bayern München uitkwamen. Daarbij moet wel aangetekend worden dat Dani Alves sinds deze zomer Barcelona heeft verruild voor Juventus. Opvallend is dat Luis Suárez in het elftal verkozen is boven Antoine Griezmann, terwijl de Fransman in de categorie beste speler wel bij de laatste drie zat.

 

Claudio Raneiri werd uitgeroepen tot coach van het jaar. Het mag geen verrassing heten, na zijn enorme stunt met Leicester City door de Premier League te winnen. Bij de vrouwen was de titel voor Silvia Neid. Zij pakte met Duitsland goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Tot slot: de mooiste goal van 2017 werd gemaakt door Mohd Faiz Subri. De Maleisiër maakte namens Penang FA deze treffer.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!