Nederland stemt niet Messi-gezind, maar pro-Ronaldo

9 januari 2017 om 21:59 door Kasper Hermans
Nederland stemt niet Messi-gezind, maar pro-Ronaldo
ANP

Cristiano Ronaldo werd maandagavond uitgeroepen tot de beste speler van het jaar 2016. De Portugees kreeg de The Best FIFA Men’s Player mede dankzij de Nederlandse stemgerechtigden. Die waren de Portugees namelijk zeer gunstig gezind.

Bondscoach Danny Blind, Oranje-aanvoerder Arjen Robben en Jaap de Groot (die het Nederlandse journaille mocht vertegenwoordigen) kozen allen ervoor Ronaldo bovenaan hun top3 te zetten. Bovendien kwam Lionel Messi op geen een van de lijstjes voor.

Kroonprins Kroos

Blind zette Toni Kroos (ploeggenoot van Ronaldo) op twee en vulde de topdrie aan met Griezmann. Robben koos eveneens voor Kroos – met wie hij nog samenspeelde bij Bayern München – op de tweede plek. Zijn huidige ploeggenoot bij Bayern München, Robert Lewandowski, kreeg de derde plek. De Groot koos wel voor een speler van Barcelona, maar dan Neymar. Zijn nummer drie was net als bij Blind Griezmann.

Overigens was het verschil tussen Ronaldo en Messi aanzienlijk. Ronaldo kreeg 34,54 procent van de stemmen en Messi ‘slechts’ 24,62. Griezmann volgde al op ruimte achterstand daarvan (7,53 procent). Neymar, Luis Suárez, Gareth Bale, Riyad Mahrez, Gianluigi Buffon, Andrés Iniesta en Toni Kroos vervolledigen de top tien.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!