WK 2026: Oranje in Poule P met Chili en Congo

10 januari 2017 om 15:05 door Sander Schomaker
WK 2026: Oranje in Poule P met Chili en Congo

Nu FIFA-voorzitter Gianni Infantino, ook wel Sepp Blatter 2.0 genoemd, zijn zin heeft gekregen en het WK vanaf 2026 met maar liefst 48 landen gespeeld gaat worden, is de vraag voor veel mensen hoe zo'n toernooi eruit gaat zien. Het WK 2026 zal bestaan uit zestien poules: van Groep A t/m Groep P.

In die zestien poules zitten slechts drie landen. De vijftien hoogstgeplaatste landen (plus het organiserende land) op de FIFA-ranking zullen groepshoofd zijn. Europa mag sowieso zestien landen afvaardigen, maar misschien meer. Dit omdat nog niet definitief beslist is hoeveel landen iedere FIFA-federatie mag leveren voor het WK 2026.

Oranje

Uitgaande van zestien Europese landen, zit er een Europees land in iedere groep. Gebaseerd op de huidige FIFA-ranking zou Oranje op het WK 2026 in poule P terechtkomen met het Zuid-Amerikaanse Chili als groepshoofd en DR Congo uit Afrika als andere tegenstander. De nummers 1 en 2 uit de poule gaan door naar de laatste 32 landen. Hieronder de volledige ‘loting’ op basis van de huidige FIFA-ranglijst en ervan uitgaande dat Amerika het toernooi mag organiseren.

Groep A:
Verenigde Staten (gastland)
Costa Rica
Slowakije

Groep B:
Engeland
Panama
Verenigde Arabische Emiraten

Groep C:
Kroatië
Nigeria
Saoedi Arabië

Groep D:
Frankrijk
Senegal
Ecuador

Groep E:
Argentinië
Honduras
Italië

Groep F:
Wales
Curaçao
China

Groep G:
België
Algerije
Peru

Groep H:
Spanje
Nieuw Zeeland
Australië

Groep I:
Brazilië
Mexico
Ierland

Groep J:
Polen
Tunesië
Oezbekistan

Groep K:
Duitsland
Burkina Faso
Japan

Groep L:
Uruguay
Ivoorkust
IJsland

Groep M:
Portugal
Ghana
Iran

Groep N:
Colombia
Egypte
Turkije

Groep O:
Zwitserland
Haïti
Zuid-Korea

Groep P:
Chili
DR Congo
Nederland

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!