Erik Jonk
Erik Jonk Sport 28 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Metrolezer: Max de Sportman van het Jaar

Hij heeft al aangegeven dat de titel hem niet interesseert en hem ook niet zal ophalen, maar voor de lezers van Metro en Metronieuws.nl is Max Verstappen Sportman van het Jaar 2016.

Dat blijkt uit een maandag uitgeschreven poll, waarbij kon worden gestemd op de man die het meest in het oog sprong (Verstappen), de man die het meeste won (darter Michael van Gerwen) of voor de optie ‘iemand anders’. Bij laatstgenoemde optie voegden veel mensen drievoudig wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings toe.

Metrolezer: Max de Sportman van het Jaar
Jeffrey Herlings. / EPA

De uitslag op maandagavond: Max Verstappen 58 procent, Michael van Gerwen 35 procent, ‘iemand anders’ 7 procent.

Eeuwige discussie

Reacties waren er veel, waarbij de eeuwige discussie weer oplaaide: doet Van Gerwen – ook al traint hij minstens net zo lang als een werkweek van een ander – wel aan sport? Of is darts een kroegspelletje? „Darten sport? Jees, dat wordt druk op de volgende Olympische Spelen. Ganzeborden, klaverjassen, minigolf, sjoelen, knikkeren…”, vindt Bart Visscher. Zelfs aan het sportgehalte van de Formule 1 wordt getwijfeld: „Een beetje in een auto racen, dat kunnen er veel meer #totaleonzin”, meldt Bjorn Tousain op Metro’s Facebook.

Andere reacties

Robin Werkman: „Sowieso geen Van Gerwen, aangezien darts geen sport maar een spelletje is. Buiten dat heb ik een compleet ander beeld bij een sportman.” Joyce Koning: „Darts mag wel wat meer gewaardeerd worden, het is al lang geen ordinair kroegspelletje meer! Michael van Gerwen dus.”

Peter Lonkhuijsen, tot slot: „Waarom moet er een sportman van het jaar gekozen worden? Het is appels met peren vergelijken, waarom zou je?” En zo hebben we voorlopig voldoende discussiestof voor bij de koffieautomaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.