Sport

Harry Vermeegen wil meer dan golfen en zwemmen

Foto van 'Johan van Boven'

17 NOV 2016

Het jochie was een jaar of twaalf, schat Harry Vermeegen. Hij kon de voormalig televisiepresentator dus nooit kennen van programma’s als Pisa, Die 2: Nieuwe Koeien of De Regenjas. „Maar hij stond bovenop de rem van zijn fiets en schreeuwde mijn naam. Hij moest en zou een selfie met mij maken”, zegt Vermeegen. „Het jongetje ging volledig uit zijn plaat en zei dat hij al mijn filmpjes had gezien. Tegenwoordig kennen ze mij van YouTube, Instagram en Facebook.”

Want hoewel hij in 2011 voor het laatst op tv te zien was met een eigen programma (Leven als een prof bij RTL7), maakt Vermeegen nog altijd video-items. Korte interviewtjes op de voor hem zo kenmerkende wijze. Inmiddels niet meer met een complete cameraploeg om zich heen maar met een handcamera of smartphone. Zijn opdrachtgever is de website Voetbalflitsen.nl, een heel ander medium dan pak ‘m beet Veronica, SBS6 of RTL5.

60.000 kijkers

„Als ik tegen Jurgen Streppel zeg: ram die bal ’s het stadion uit, kijken daar 60.000 mensen naar”, zegt Vermeegen met enige vorm van trots. „Nu trek ik soms veel meer kijkers dan vroeger op tv, vooral dankzij social media. Als er iets online komt dan – pats – stromen de reacties gelijk binnen. En dat ik gelijk het aantal views kan zien, vind ik geweldig. TV is vandaag de dag alleen nog maar voor ‘Ouwe Lullitas’, televisiezenders zijn alle jongeren kwijtgeraakt. Wat ik nu doe, is de toekomst.”

Vroeger kenden alle spelers hem en vonden het zelfs een eer om in zijn programma’s te verschijnen. „Anders hoorde je er niet bij.” Tegenwoordig weet niet iedereen wie Vermeegen is. Een tijdje terug moest Donny van de Beek bijvoorbeeld aan de perschef vragen wie die Harry nou precies was. „Dat komt soms voor. Maar toen ik Van de Beek daarna tegenkwam, liep hij enthousiast op mij af.”

Vermeegen komt zo’n vier à vijf keer per jaar naar Nederland om een reeks video’s op te nemen. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen en het weer in Florida is doorgaans een stuk aanlokkelijker dan in Nederland. Waarom stapt hij dan tóch in het vliegtuig om korte filmpjes met voetballers op te nemen? „Het heeft niets te maken met loslaten ofzo. Als ik dat echt niet had gekund, was ik in Nederland blijven wonen. Maar ik woon nu in totaal al dertig jaar in het buitenland. Ik vind het gewoon nog heel leuk om te doen. In de voetbalwereld voel ik me nog altijd als een vis in het water. Wat moet ik dan? Alleen maar golfen en in mijn zwembad liggen? Haha, daar word ik niet gelukkig van. Dan stort ik in! In mijn hoofd moet ik altijd bezig blijven. Het aller slechtste dat een mens kan doen, is met pensioen gaan. Dan kun je van het leven gaan genieten, zeggen ze. Wat een onzin.”

Met name voor het programma De Regenjas maakte Vermeegen de mooiste trips om reportages te maken. „Op bezoek bij Gerald Vanenburg in Japan? Geen probleem! Naar Louis van Gaal in Barcelona? Doen we! We hadden een budget van een ton per aflevering en we maakten er twintig. Dus 2 miljoen euro! Nu heb ik nul budget. Maar sommige items zouden zo in De Regenjas hebben gepast, alleen staan ze nu op internet en social media. Voetbalflitsen.nl heeft min of meer aangegeven ermee te willen stoppen, dus ik ben op zoek naar een nieuw platform of een sponsor. Tot nu toe heb ik er nauwelijks iets mee verdiend, maar dat hoeft helemaal niet. Zolang ik een platform heb en mijn filmpjes goed worden bekeken, blijf ik het doen. Tot er op een gegeven moment het moment aanbreekt dat mensen zeggen: sodemieter nou maar op met jouw geouwehoer. Dan maak ik een diepe buiging en stop ik.”

Tot die tijd heeft Vermeegen nog één diep gekoesterde wens. Hij wil dolgraag een documentaire maken met Willem van Hanegem. „Omdat het zo’n bijzondere man is. Een week of tien dagen met hem op pad. Gewoon bij hem in de auto stappen en zeggen: Nou Willem, waar gaan we naartoe? Koetjes en kalfjes, tankstation, koffie, dat werk. Maar ja, dan moet er wel iemand zijn die dat idee ziet zitten en er budget voor vrijmaakt. Het moet nu wel zo’n beetje worden opgenomen, want Willem en ik hebben het eeuwige leven niet natuurlijk.”

Dankzij YouTube kunnen we in de tijdmachine stappen en kijken hoe Vermeegen voor zijn programma De Regenjas met de 19-jarige Dirk Kuyt sprak:


Views

77

Waar kan Dumoulin nog toeslaan in de Giro d'Italia?

Dumoulin reed tot dusver vooral achter Yates aan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

24 MEI 2018

Hij had na de tweede tijdrit in het roze moeten staan om de Giro d'Italia te winnen. Dat was vooraf de verwachting over Tom Dumoulin. Na dinsdag staat hij echter tweede op 56 seconden van Simon Yates, die oppermachtig lijkt in de bergen. Toch zou het gezien het beperkte verschil tussen de Nederlander en de Brit in het algemeen klassement het zonde zijn om het niet nog eens te proberen. Waar zouden dan zijn kansen liggen?

Pratonevoso

Van de drie aankomsten bergop lijkt die van donderdag direct degene te zijn die Dumoulin het beste zou moeten liggen. Pratonevoso is een klim waarop je een groot verzet kan blijven trappen en dat spreekt in het voordeel van de tijdrijder. Natuurlijk moet er een zwak moment zijn van Yates of die verrassende move om los te komen. Maar als Dumoulin dat is, dan wordt het lastig om hem nog terug te halen.

Zelf vergelijkt hij de aankomst met de bergrit die hij vorig jaar in de Giro won. ,,Het ziet er uit als een goede etappe voor mij. Het is een beetje hetzelfde als Oropa vorig jaar. Ik heb de klim nog nooit gereden maar het profiel ligt me wel."

De twee laatste bergetappes van deze Giro zijn direct de zwaarste. In de laatste richting de Cervinia liggen op het eerste gezicht weinig kansen om een truc te bedenken. De laatste 85 kilometer gaat het of steil naar boven of steil naar beneden, op de laatste twee kilometer na. De Cervinia lijkt weliswaar een beetje op Pratonevoso, maar het is nog maar de vraag of Dumoulin na de twee loodzware beklimmingen daarvoor nog energie heeft om hard weg te rijden.

Ploegenspel

Dan is er vrijdag dus nog de rit naar de klim Bardonecchia. Middenin de rit ligt de ontzettend lange (ruim 18 kilometer) en zware Colle delle Finestre. Daarna volgt er een lang stuk waar ploeggenoten een grote rol kunnen spelen. Het kan dus tactiek zijn om ploeggenoten van Team Sunweb vooruit te sturen, zodat zij hem kunnen helpen als Dumoulin Yates op de Finestre op een gat weet te zetten.

Het nadeel hieraan is dat Yates op de Finestre wel al geïsoleerd zal moeten worden, dit terwijl zijn ploeg Mitchelton-Scott met Jack Haig, Mikel Nieve, Roman Kreuziger en Esteban Chaves een paar uitstekende klimmers in de ploeg heeft.

De afgelopen jaar gestopte Alberto Contador - die zelf vaak vroeg ten aanval ging - ziet het toch als de voornaamste optie van Dumoulin. ,,Je moet renners vooruit hebben die je kunnen helpen. In zulke ritten heb je je ploeggenoten nodig om succesvol aan te vallen."

Ontzettend moeilijk

Yates heeft hoe dan ook met afstand de beste papieren om het roze zondag in Rome te mogen laten zien. Het zal ontzettend moeilijk worden voor Dumoulin om dat nog te veranderen.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Tom Dumoulin nadert Yates op 56 seconden na tijdrit

Tom Dumoulin op minder dan 1 minuut van Yates ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

22 MEI 2018

Het is nog maar de vraag of het Tom Dumoulin gaat lukken om zijn roze trui in de Giro te prolongeren. Met een derde plek in de tweede tijdrit van de Ronde van Italië liep hij in op zijn Britse concurrent Yates, maar wel minder dan hij waarschijnlijk had gehoopt.

De Limburger was 22 seconden langzamer dan de Australiër Rohan Dennis in de 34,2 kilometer lange zestiende etappe van de wielerronde. Yates wist op zijn beurt de 'schade' te beperken tot een 1 minuut en 15 seconden.

De top tien na de zestiende etappe ©Giro D'italia

Concurrentie

Tom Dumoulin zette de rest van de top vijf wel verder op een kleine achterstand en verstevigde zijn tweede plaats in het algemeen klassement. Rozetruidrager Simon Yates maakte geen fouten en reed voor zijn doen een goede tijdrit. Hij kwam met de twintigste tijd over de streep. Lotto-Jumbo renner Jos van Emden eindigde op een vierde plaats.

De top vijf bestaat nu uit koploper Simon Yates, gevolgd door Dumoulin op de tweede plaats op 56 seconden achterstand. Pozzovivo, Froome en Pinot volgen op meer dan drie minuten van de twee koplopers.

De Giro D'Italia gaat zijn laatste week in. Zondag eindigt de koers in Rome. Er staan aan het einde van de week nog wel drie zware bergetappes door de Italiaanse Alpen op het programma. Hier zou nog het een en ander aan het klassement kunnen gaan veranderen. Tom Dumoulin en zijn Sunwebploeg zullen echter wel in de aanval moeten gaan om kans te maken op het roze.

Meer gehoopt

„Ik had op meer gehoopt, maar het zat er niet in'', zei Dumoulin na afloop voor de camera's van Eurosport. ,,De eerste tien kilometer ging het nog wel goed voor mijn gevoel, bij de ene tijdrit kun je daarna versnellen en bij de andere niet. Dat lukte vandaag niet. Yates is ook zo goed in vorm op dit moment. Hij kan op dit moment even alles. Ik zal elke dag zo hard mogelijk naar de finish gaan rijden en ik hoop daarbij op een slechte dag van Yates. Maar ik kan die zelf ook krijgen en gezien zijn vorm is het niet aannemelijk dat het bij hem gaat gebeuren.''

Yates had behoorlijk afgezien tijdens de tijdrit. ,,De laatste tien kilometer stierf ik duizend doden, maar ik ben blij dat het mij toch gelukt is om mijn roze trui te houden'', zei de Brit. Hij zal nu op een andere defensieve manier gaan rijden. ,,Het is misschien niet leuk voor de fans, maar ik kan nu mijn tactiek veranderen. Tom staat nog wel in de buurt, maar het verschil met de anderen is groot. Ik kan daarom verdedigend gaan rijden.''

BEKIJK OOK


Views

1k+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

1k+

WK-pijn wordt voor Oranje nu alleen maar heftiger

Daley Blind gaat beelden van het WK zo veel mogelijk proberen te vermijden. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

22 MEI 2018

Terwijl landen als Spanje, Duitsland, Brazilië, Iran en Panama zich voorbereiden op het WK in Rusland, is Oranje voor spek en bonen bij elkaar gekomen. Ja, natuurlijk grijpt bondscoach Ronald Koeman de oefenpotjes tegen Slowakije en Italië aan om het fundament voor zijn toekomstige elftal te leggen. Maar het blijft pijnlijk voor heel voetbalminnend Nederland om met de neus op de feiten gedrukt te worden: Oranje is er niet bij op het wereldkampioenschap.

„En die pijn wordt de komende weken alleen maar erger”, zegt Daley Blind, aan de rand van het trainingsveld op de KNVB-campus. „Het mislopen van het WK is een tijd niet in mijn gedachte geweest, maar bedankt dat je er weer over begint, haha. Toen we ons definitief niet kwalificeerden was de teleurstelling enorm groot. Daar heb ik echt een tijd mee gezeten. Als je dan als international weer wat langer bij je club bent, ben je er iets minder mee bezig en vergeet je het even. Maar nu beginnen al die landen met hun voorbereiding op het WK. Dat doet gewoon pijn. Het mislopen van het EK in Frankrijk én het WK in Rusland zijn de zware dieptepunten van mijn carrière.”

Fantastisch

Die zwarte bladzijden staan haaks op het enige eindtoernooi waarop Blind wèl actief was. Tijdens het WK van vier jaar geleden in Brazilië beleefde hij prachtige weken. Hij was het die tegen Spanje de voorzet gaf op Robin van Persie, die met het hoofd een weergaloos doelpunt maakte. En in de troostfinale tegen het gastland nam Blind zelf de 2-0 voor zijn rekening. „Het was fantastisch. Ik heb er niet heel vaak aan teruggedacht, maar laatst zat ik in het tv-programma Shirtje Ruilen en toen zag ik alle beelden weer voorbijkomen. Verder sta ik misschien te weinig stil bij zulke mooie momenten. Dat komt waarschijnlijk omdat nu de teleursteling van het missen van het WK overheerst. Want zo’n toernooi kan je heel veel brengen.”

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op de oefenduels met Slowakije en Italië. Foto: ANP

Het leverde Blind zijn transfer van Ajax naar Manchester United op. Tijdens zijn eerste drie seizoenen bij The Red Devils speelde hij een grote rol van betekenis op het middenveld en in de defensie van de Engelse topclub. Maar afgelopen seizoen belandde de 28-jarige Blind op een dood spoor. Na een blessure keerde hij nauwelijks meer terug in de ploeg van José Mourinho.

Oplossing

Het was voor velen dan ook een verrassing dat Koeman hem toch op heeft geroepen voor het Nederlands elftal. Blind vindt het geweldig om terug te zijn. De bondscoach gelooft in hem, dat voelt hij aan alles. Maar dan kan hij niet nóg zo’n seizoen bij Manchester United gebruiken. Een transfer is de meest voor de hand liggende oplossing. „Ik ga goed nadenken over wat er deze zomer met mij moet gaan gebeuren. Ik moet voor mezelf de juiste keuze maken.”

Eerst richt hij zich op de oefenwedstrijden tegen Slowakije en Italië om vervolgens op vakantie te gaan. Blind: „Het liefst naar een plek waar geen tv is en amper internet. Het zal lastig zijn om weinig mee te krijgen van het WK, maar ik ga er in ieder geval niet voor zitten.”

BEKIJK OOK


Views

2k+

Voetbalsters Ajax pakken landstitel. / ANP

Voetbalsters Ajax pakken landstitel

(L-R) Eli Sarasola, Lucienne Reichardt, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren, Merel van Dongen en Stephanie van der Gragt van Ajax tijdens de Champions League wedstrijd tegen Brescia. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

21 MEI 2018

De voetbalsters van Ajax zijn opnieuw kampioen geworden. De ploeg van trainer Benno Nihom verzekerde zich maandag met winst op concurrent FC Twente van titelprolongatie. Dankzij de zege in Hengelo (1-2) sloeg Ajax een onoverbrugbaar gat van vijf punten op de Twentse voetbalsters, met nog één wedstrijd te gaan.

Tweede jaar op rij

De thuisclub kwam in de achttiende minuut op voorsprong via Ellen Jansen. Enkele minuten voor rust trok Marjolijn van den Bighelaar de stand gelijk. Desiree van Lunteren tikte aan het begin van de tweede helft de 1-2 binnen. De Amsterdamse schaduwspits, die in Oranje meestal als rechtsback staat opgesteld, rondde een steekpass door het midden beheerst af.

FC Twente wist ook in de vijf minuten blessuretijd niet meer langszij te komen, waardoor Ajax voor het tweede jaar op rij kampioen is in de eredivisie voor vrouwen. De ploeg uit Enschede was van 2013 tot en met 2016 vier keer op rij de beste.

De dubbel

„We begonnen met twee punten achterstand aan de play-offs en wisten dat we het tegen FC Twente moesten doen'', zei Nihom, dit jaar voor het eerst de hoofdtrainer van Ajax. „We hebben ze twee keer verslagen, dan ben je de terechte kampioen. Ook wij hebben onze dalen gehad tijdens dit seizoen. Heel veel mensen zeiden: ze hebben de beste selectie, maar ze kunnen het niet. Nu hebben we zeven wedstrijden achter elkaar niet verloren en zijn we weer kampioen. Ik ben zo trots op ze.''

De Amsterdamse voetbalsters veroverden vorig jaar de 'dubbel' en kunnen dat nu ook weer doen. De ploeg van Nihom speelt op zaterdag 2 juni de bekerfinale tegen PSV, een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar toen Ajax met 2-0 won.

BEKIJK OOK


Views

1k+

'In voetbal is er geen aandacht voor angstaanvallen'

Bojan Krkic, tweede van rechts/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 MEI 2018

Bojan Krkic was ooit het grote talent van Barcelona en werd zelfs de nieuwe Messi genoemd. Hoewel de Spanjaard zeker geen slechte carrière heeft, kwam zijn potentie er nooit volledig uit. Dat komt mede door zijn angstaanvallen, zo vertelt de aanvaller in een openhartig gesprek.

Fútbol, qué bonito eras

Tegen The Guardian heeft hij het vooral over zijn periodes bij Barcelona en Stoke City, waar hij speelde na zijn verhuurperiode aan Ajax. ,,In Spanje hebben we het gezegde Fútbol, qué bonito eras (voetbal hoe mooi was je vroeger). Toen er nog geen social media was. Dat heb ik pas ervaren in Engeland. Ongekende krachten die je niet kan controleren. Waarbij jaloersheid overheerst en iedereen toegang tot je heeft."

,,Je moet je er niet door laten beïnvloeden, maar dat is niet makkelijk als je gevoelig bent. Vooral jonge voetballers hebben bescherming nodig. Ze worden al heel jong al aan van alles blootgesteld", stelt Krkic.

900 goals

De oud-Ajacied scoorde in de jeugd van Barcelona maar liefst 900 keer, dus zeker voor hem was er al vroeg publieke belangstelling en dus druk. ,,Voetballend ging het geweldig, maar persoonlijk niet. Ik moest er maar mee leren leven. Er zijn veel dingen die ook nooit naar buiten zijn gekomen. Het EK 2008 miste ik vanwege paniekaanvallen, maar het werd naar buiten gebracht als vakantie. Ook bij mijn mogelijke debuut tegen Frankrijk liet ik het voorkomen als maag- en darmklachten."

,,Maar in het voetbal wil niemand daarover praten. Men is niet geïnteresseerd", vervolgt Krkic, die buiten het voetbal om contact zocht met mensen met gelijke problemen. ,,Voor iedereen is het anders. Iemand die ik sprak, vertelde dat het soms voelde alsof haar hartslag 1.000 was. Zelf voelde ik mij duizelig en soms 24 uur per dag ziek. Daarom besloot ik voor het EK te passen, ik moest mijzelf isoleren van de rest."

'Bojan zegt nee'

,,Iedereen binnen de bond zei begrip te hebben voor mijn situatie, maar vervolgens werd er door hen een bericht naar buiten gebracht met de kop 'Bojan wordt opgeroepen, maar zegt nee'. Dat was een enorme dreun. Het stond er alsof het mij niet uitmaakte dat ik niet meekon. Toen ik die zomer door Murcia liep werd ik uitgescholden, want de mensen begrepen mijn situatie niet", zo weet Krkic nog. ,,Ik voelde mij vooral in de steek gelaten door de bond. De ene dag zeg je mijn situatie te begrijpen en de volgende dag wordt er zo'n bericht naar buiten gebracht."

Waarom Krkic het destijds zelf niet uitlegde? ,,Ik was bang, ziek, overrompeld. Destijds was ik heel jong en ik ben nu verder, hersteld. Maar mijn imago herstelt zich niet zo makkelijk."

BEKIJK OOK


Views

2k+

Maartje Paumen (32) beëindigt hockeycarrière

Maartje Paumen (32) beëindigt hockeycarrière

Maartje Paumen (32) is tweevoudig olympisch kampioene. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

18 MEI 2018

Tweevoudig olympisch kampioene Maartje Paumen stopt met hockeyen. De 235-voudig international, die nu nog actief is in België bij Royal Antwerp Hockey Club, gaat verder als trainster. Na de Olympische Spelen van 2016 beëindigde de 32-jarige strafcornerspecialiste al haar interlandloopbaan.

Paumen start haar loopbaan als coach bij de vrouwen van MOP uit Vught. Daar gaat ze aan de slag als assistent van hoofdtrainster Ageeth Boomgaardt. „Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak", vertelt Paumen. „Ageeth is voor mij een prachtige mentor. Daarnaast staat er bij MOP een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven."

Topscorer aller tijden

De Limburgse scoorde maar liefst 195 keer voor Oranje en is daarmee topscorer aller tijden bij de Nederlandse vrouwen. Met de hockeysters won Paumen twee keer olympisch goud, in 2008 (Peking) en 2012 (Londen).

Naast de twee olympische titels prijken op haar erelijst als international ook twee wereldtitels en drie Europese titels. Met Den Bosch, waar ze twaalf jaar lang speelde, behaalde ze ook vele Nederlandse en Europese titels. Met 368 treffers is er geen speelster die vaker scoorde in de hoofdklasse in Nederland.

Maartje Paumen (32) beëindigt hockeycarrière

Paumen werd in 2011 en 2012 uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Foto: ANP.

Beste hockeyster

„De kennis en ervaring van Maartje als speelster kan van grote waarde zijn voor onze vrij jonge ploeg", zegt Remco van Lotringen, commissaris tophockey van MOP. Paumen werd in 2011 en 2012 uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld.

BEKIJK OOK


Views

2k+