Johan van Boven
Johan van Boven Sport 15 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Pogba kan niet geloven dat Kuyt nog steeds rondrent

Het was een fraai beeld, zo vlak voor het begin van de tweede helft van Feyenoord-Manchester United. Op de middenlijn kreeg Dirk Kuyt een vriendelijke tik op zijn schouder van Paul Pogba, de duurste voetballer ter wereld. De Fransman werd deze zomer door Juventus voor maar liefst 105 miljoen euro aan Manchester United verkocht.

Maar wat zei Pogba tegen de aanvoerder van Feyenoord, tijdens dat onderonsje naast de middencirkel? De 36-jarige Kuyt begint te lachen. „Hij zei dat het ongelooflijk is dat ik hier nog steeds rondren en rondvlieg, alsof het me geen moeite kost. Het is mooi dat hij respect voor mij heeft, zeker omdat het een van de beste spelers van Europa is.”

Jaloers

United begon donderdagavond niet in de sterkste opstelling aan de eerste groepswedstrijd in De Kuip, maar met Pogba, Juan Matta, Anthony Martial, Chris Smalling en David de Gea stonden er toch behoorlijk wat ‘namen’ op het veld. Spelers waar Feyenoord alleen maar jaloers op kan zijn.

„Daarom geeft deze zege een geweldig gevoel”, aldus Kuyt na de 1-0 overwinning. „Ik heb tegen de jongens gezegd dat we een goede kans zouden maken als zij vier of vijf procent minder zouden geven dan normaal. We hebben ons in de wedstrijd geknokt en geduldig op onze kansen gewacht. daarvan hebben we er eentje genadeloos afgemaakt.”

Er was in de aanloop naar het duel veel te doen over de maatregelen die in De Kuip waren getroffen om te voorkomen dat supporters roet in het eten zouden gooien door muntjes, aanstekers, vuurwerk of andere voorwerpen op het veld te gooien. Zo werden er slechts 26.000 fans toegelaten en werd het veld voor een groot deel omringd door een hoog net.

Kuyt: „Onder de supporters was er grote teleurstelling dat ze deze wedstrijd niet in een vol stadion konden beleven. Ik vind het bijzonder dat de mensen die er wel waren desondanks vol achter de ploeg zijn gaan staan. De fans waren echt geweldig, ze maakten herrie voor twee. Wéér hebben ze er ons doorheen gesleept. En dat geluid als je uiteindelijk met 1-0 wint…fantastisch.”

Dikke lip

Hij kwam overigens niet ongeschonden uit de strijd. Tijdens de interviews na de wedstrijd stond hij met een blok ijs op zijn dikke lip de pers te woord. „Ik heb een tik gekregen. Het gebeurde in het heetst van de strijd, geen idee meer van wie ik ‘m kreeg, haha.”

Wat kan hem het schelen. De aanvoerder gaat met een zege op Manchester United op zak weer richting Katwijk. En met een compliment van de grote Pogba, natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.