Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Sport 18 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Feyenoord wil aangifte doen tegen vloggers

Feyenoord is van plan om in de loop van de week aangifte te doen tegen twee vloggers wegens huisvredebreuk. De jongens wisten afgelopen donderdag tijdens de wedstrijd tegen Manchester United de Kuip binnen te dringen.

Vloggers Willem Vink en Teun Peters waren de beveiliging van de Kuip te slim af door zich voor te doen als journalisten van Fox Sports. Met vervalste perskaarten, hesjes van de sportzender en een vriend die zich aan de telefoon voordeed als stagebegeleider, wisten de jongens het stadion binnen te komen.

Maatregelen

Feyenoord laat het er niet bij zitten en gaat aangifte doen tegen de jongens. „Dit doen we samen met FOX Sports dat uiteraard ook ‘not amused’ is dat de vloggers zich nu al meermalen hebben uitgegeven als zijnde werkzaam voor de zender,” aldus de woordvoerder van Feyenoord tegen RTV Rijnmond.

De voetbalclub wil daarnaast passende maatregelen nemen: „Wij zullen de bewuste vloggers bij de KNVB aanmelden voor een stadionverbod en de bijbehorende geldboete vanwege overtreding van de huisregels.”

https://www.youtube.com/watch?v=bTREFulY_hs

Trend

De voetbalclub laat bovendien weten dat zij gaan uitzoeken hoe de actie van de jongens heeft kunnen slagen. „Wij zijn hier uiteraard niet blij mee. We bespreken deze week met het beveiligingsbedrijf dat wij bij wedstrijden inhuren hoe dit heeft kunnen gebeuren”, aldus Feyenoord. „Er lijkt sprake van een trend onder vloggers om te proberen op plekken te komen waar ze niet mogen komen. Als clubs zullen we ons daarop in moeten stellen.”

De Brabantse Willem Vink komt in ieder geval wel vaker op plekken waar hij niet mag komen. Zo was hij aanwezig bij de huldiging van PSV, heeft hij overnacht in een stadion, heeft hij ingebroken bij PonkPop en reisde hij onlangs nog mee op het dak van een trein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.