Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 19 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Fan zwemt 1 km naar jacht Messi en mag aan boord

Het is de droom van veel jonge voetbalfans over de hele wereld: uitgenodigd worden door Lionel Messi om op zijn jacht te komen chillen op zee. Dat is precies wat een 24-jarige Spanjaard mocht meemaken tijdens zijn vakantie op Ibiza. De Spanjaard, genaamd Suli, hoorde op het strand van Salinas dat Messi op een jacht zat dat een kilometer uit de kust voor anker lag.

Plastic tasje

Suli, in het dagelijks leven Atletico Madrid-fan, wist wat hem te doen stond en dook het water in. Maar het bleek best zwaar om een kilometer tegen de stroom in te zwemmen met in één hand een plastic tasje, waarin hij zijn mobiele telefoon had zitten. Na een tijdje zwemmen kwam Suli uit bij het jacht van Messi. De entourage van de 29-jarige Barça-vedette waarschuwde de speler dat er iemand zonder uitnodiging aan kwam zwemmen.

Messi stuurde de jongen niet weg, maar vroeg hem juist aan boord te komen. Suli wilde graag een foto van zijn idool, zijn telefoon was echter kletsnat geworden door de overtocht en deed het niet meer. Messi vroeg toen aan een medewerker aan boord van zijn jacht om een foto te maken en die naar de jongen op te sturen. Daarna bood de vijfvoudig Gouden Bal-winnaar de jongen een glas vruchtensap aan en ging hij met hem in gesprek.

„Ik verloor mijn telefoon, maar ik hield er een foto en een ontmoeting met Messi aan over”, zei Suli in de Spaanse tabloid Mundo Deportivo. „Messi gedroeg zich helemaal niet als een wereldster. Hij was heel bescheiden en heel vriendelijk. Hij en zijn hele familie waren geweldig.”

Na afloop van de bijzondere ontmoeting liet Messi de jongen met een speedboat terug naar het strand brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.