Sport

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

IJsland viert de 2-1 van Sigthorsson tegen Engeland. Foto: ANP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

30 JUN 2016

Nog acht landen zijn in de strijd om zich te kronen tot Europees kampioen. In de kwartfinales staan enkele interessante duels op het programma. Wie gaat zich plaatsen voor de halve finale van het toernooi in Frankrijk? Metro voorspelt de uitkomsten van Polen - Portugal, Wales - België, Duitsland - Italië en Frankrijk - IJsland.

  • Sander Schomaker - Sport
  • Jeroen Haverkort - Sport
  • Johan van Boven - Chef Sport
  • Tjerk de Vries - Chef Nieuws
  • Rens Oving - Nieuwsredactie
  • Dave van Aken - Online
  • Jurgen van der Hoeven - Online

Polen - Portugal

Sander: Dit wordt weer een draak van een wedstrijd, waar nauwelijks door te komen is. Laat dat maar aan Portugal over. Toch winnen de Portugezen, waarschijnlijk laat in de verlenging of na strafschoppen. Grote man zal toch weer Ronaldo worden, die weer lachend door het leven gaat nu Messi heeft gefaald.

Jeroen: Polen gaat winnen, maar pas na strafschoppen. In de reguliere speeltijd en verlenging zal niet gescoord worden. Ik denk dat dit duel de minst aantrekkelijke kwartfinale gaat worden om te kijken. Portugal is niet om aan te gluren, met als dieptepunt natuurlijk de wedstrijd tegen Kroatië. Ook Polen heeft me nog geen enkele keer op het puntje van mijn stoel laten zitten, maar ik hoop wel dat ze winnen. Zo’n persoon als Pepe, ik noem hem expres geen voetballer, hoort niet op een EK thuis. Wat een misselijk mannetje is dat. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Pepe. Foto: ANP.

Johan: Gratis tip voor bondscoach Fernando Santos: stel Renato Sanches vanaf de eerste minuut op. De middenvelder zorgt voor ongelooflijk veel dynamiek op het middenveld, waardoor Nani en Cristiano Ronaldo voorin meer ruimte krijgen. Als Santos luistert, wordt het 2-0 voor Portugal.

Tjerk: Voor mij is dat de wedstrijd Nani-Ronaldo versus Milik-Lewandowski. En dan denk ik dat het eerste duo toch meer kwaliteit heeft en de doorslag zal geven. Lewandowski stelt trouwens tot dusverre teleur. Denk niet dat dit duel veel spektakel zal opleveren, maar Portugal wint.

Rens: Portugal speelt het hele toernooi nog niet geweldig en leverde tegen de Kroaten een draak van een wedstrijd af. Maar nu het erop aankomt, moeten ze de Polen, een van de zwakste ploegen nog in het toernooi, toch kunnen hebben. Je kunt hem haten, maar Cristiano Ronaldo is en blijft de man die iedereen in de gaten hoort te houden. De kwartfinale zou gelijk een mooi moment voor hem zijn om eindelijk weer eens en fatsoenlijke vrije trap af te leveren: 1-2 Portugal.

Dave: Polen moet winnen. Portugal zie ik namelijk liever vandaag dan morgen nog vertrekken. Cristiano Ronaldo heeft zijn momentje gehad met dat hakje en nu is het de hoogste tijd voor die galbakken om het EK snel te verlaten. Grzegorz Krychowiak is de man om in de gaten te houden bij Polen. Hij heeft al de interesse gewekt van PSG en dat is niet meer dan logisch. 2-1 voor Polen wordt het.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Grzegorz Krychowiak. Foto: ANP.

Jurgen: Het geluk voor Cristiano Ronaldo en co. is zo onderhand wel op. Tegen de Hongaren was het allemaal al niet erg overtuigend en ook tegen Kroatië was het nu niet bepaald een genot om naar de ploeg van Fernando Santos te kijken. Polen heeft ook nog niet enorm overtuigd, maar heeft een heel aardige ploeg en dat land verdient het om zich te plaatsen voor de halve finale. Ook leuk voor de Polen in ons land. Ik voorspel een hoofdrol voor Robert Lewandowski, het wordt voor hem tijd het net te laten trillen. En dat gaat hij laten gebeuren in de verlenging: 1-0.

Resultaat: 4x Portugal, 3x Polen

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Cristiano Ronaldo (links) en Robert Lewandowski (rechts). Foto: ANP.

Wales - België

Sander: Als de Belgen dit verknallen tegen Bales of ik bedoel Wales, dan hoeven we ze nooit meer serieus te nemen. Maar ik denk dat de Rode Duivels er wel in slagen om Gareth uit te schakelen en door te gaan. Ze hebben er geen verlenging voor nodig: 0-2 voor België.

Jeroen: De wedstrijd tegen Hongarije heeft België goed gedaan. Er hing toch wat chagrijn rondom de ploeg van Marc Wilmots. Terecht omdat de Belgische bondscoach geen optimaal rendement haalt uit het aanvallende talent wat hij tot zijn beschikking heeft. Waar Eden Hazard de show stal tegen de Hongaren is het nu de beurt aan Kevin De Bruyne om te excelleren. Wales speelde armzalig voetbal tegen Noord-Ierland en komt tekort tegen België. Het land is te veel afhankelijk van Gareth Bale die afscheid neemt met een benutte vrije trap. 2-1 voor België.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Kevin de Bruyne. Foto: ANP.

Johan: Voor de Rode Duivels is het een aderlating dat Thomas Vermaelen is geschorst; de verdediger heeft bewezen in uitstekende vorm te verkeren. Maar ook zonder hem moet België in staat zijn een eind te maken aan het sprookje van Wales. Als Eden Hazard net zo kan vlammen als tegen Hongarije, dan wordt het een eenvoudige zege. Laten we zeggen: 0-2.

Tjerk: België heeft echt een belachelijk makkelijk programma richting de halve finales. Wales is natuurlijk schattig allemaal. Bale heeft wat oude schoolkameraden opgetrommeld en die zijn best ver gekomen, maar hier houdt het op. Bale-België wordt gewoon 0-2 of 0-3.

Rens: Het bravoure van de Belgen slaat vanaf nu om in de angst om te verliezen. Zo dichtbij maar toch zo ver weg, de stugge ploeg van Wales is genoeg om de sluimerende paniek bij de Rode Duivels definitief door te laten breken. Sterspeler Bale neemt zijn landgenoten op sleeptouw en dwingt met een late goal een verlenging af: 1-1 (Wales wint na strafschoppen).

Gareth Bale en Aaron Ramsey. Foto: ANP.

Dave: Gareth Bale (beste speler van het EK) heeft al het onmogelijke gepresteerd met zijn team, maar helaas wordt België het eindstation voor Wales. De Belgen groeien langzaam in het toernooi en dat komt door Kevin De Bruyne die door Wilmots (na 1 wedstrijd op de flanken) gelukkig weer op de nummer 10-positie is gezet. De vaak ondergewaardeerde middenvelder zal onze Zuiderburen naar de halve finales loodsen: 0-2.

Jurgen: De Rode Duivels gaan keihard doorstomen richting de halve finale. In de kwartfinale was het eindelijk genieten van Eden Hazard en ik verwacht dat hij als ‘kapitein’ ook in de kwartfinale een hoofdrol op gaat eisen. Het enige wat onze Zuiderburen moeten doen, is zorgen dat het middenveld met Joe Allen en Aaron Ramsey niet te veel ruimte krijgt om te voetballen. Ik voorspel een 0-2 zege voor België.

Resultaat: 6x België, 1x Wales

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Eden Hazard. Foto: ANP.

Duitsland - Italië

Sander: Na de Belgen en de Spanjaarden lopen ook de Duitsers zich stuk op Italië. Tegen sterke tegenstanders zijn de Azzurri op hun best. Net als tegen Spanje wordt het 0-2 met opnieuw een late goal van Pellè.

Jeroen: Graziano Pellè scoort in de verlenging na een onachtzaamheid in de Duitse defensie het enige doelpunt van de wedstrijd. Italië is een hecht collectief en bondscoach Antonio Conte is een tactisch meesterbrein. Dit Italië is door de eigen pers het ‘slechtste Italië aller tijden genoemd’. Dat raakt de trotse Italianen in hun hart. De spelers willen dan ook het ongelijk bewijzen van die vervelende journalisten die ze eigenlijk dankbaar zouden moeten zijn. Er is namelijk een mooie gemeenschappelijke vijand gecreëerd, net zoals Oranje dat had in 1988 met de bobo’s. En we weten allemaal waar dat toe kan leiden.

Johan: De Italianen hebben dit toernooi met name kunnen toeslaan omdat de vijandelijke verdediging vaak stond te slapen. Dat is tegen Duitsland uitgesloten. Hopelijk krijgt Joshua Kimmich een basisplaats; hij is voor mij de verdediger die tot nu toe de beste indruk heeft achtergelaten. Joachim Löw heeft op tijd de knoop doorgehakt door Mario Götze op de bank te zetten en Mario Gomes in de punt van de aanval te posteren. Verstandige keuze. Het wordt 1-0.

Tjerk: Wat voor België geldt, geldt voor Italië precies andersom. Zij moeten echt een loodzwaar traject afleggen. Tot dusverre spelen ze geweldig, met Pellè als openbaring. Dit is de lastigste wedstrijd om te voorspellen, dus laat ik de wens de vader van de gedachte zijn: Italië wint.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Graziano Pellè in extase nadat hij Italië op 2-0 heeft gezet tegen de Spanjaarden.

Rens: Italië moet voor de tweede wedstrijd op rij een finale spelen en dat is er een te veel. De Italiaanse counters via Éder zijn een machtig wapen, maar uiteindelijk beslist het Duitse collectief de wedstrijd in haar voordeel: 2-0 voor Duitsland.

Dave: Ook Duitsland is niet tegen het verdedigende geweld van Italië opgewassen. In het hart van die verdediging staat de rots Leonardo Bonucci. Deze Italiaan laat geen gaatje vallen en kan ook nog eens heerlijke pass geven à la Pirlo. En dan is het natuurlijk Pellè die ze er inschiet: 0-1.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Gianluigi Buffon (links) en Leonardo Bonucci (rechts). Foto: ANP.

Jurgen: Voor mij is Duitsland de gedoodverfde favoriet voor de Europese titel. Toch kunnen de stugge Italianen nog wel eens roet in het eten gooien. De Azzurri hebben bewezen tegen sterke ploegen (België en Spanje) vanuit een gedegen organisatie uitstekend op resultaat te kunnen spelen. Maar ja, die dekselse Duitsers. Hou vooral Julian Draxler in de gaten: die moest het twee jaar geleden op het WK doen met een invalbeurtje in de halve finale tegen Brazilië en is de hongerigste aan de kant van de Duitsers. Voorspelling: een zuinige 1-0 zege.

Resultaat: 4x Italië, 3x Duitsland

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Julian Draxler (rechts). Foto: ANP.

Frankrijk – IJsland

Sander: Frankrijk is helemaal niet blij met IJsland als tegenstander, ze hadden veel liever Engeland gehad. Dit is een tegenstander waar je alleen maar van kan verliezen en dan ook nog beschamend verliezen. Frankrijk heeft in principe veel te veel kwaliteit om te verliezen van IJsland, maar ik denk dat de stuntploeg van dit toernooi toch gaat winnen: 0-1.

Jeroen: De Fransen zullen lang moeten kauwen om de stugge IJslanders te verslaan en zullen dit, zoals ze eerder in dit toernooi hebben gedaan, in de slotminuten doen. Antoine Griezmann zal voor de bevrijdende treffer zorgen. De spits van Atlético is los aan het komen. Voor de bijgelovige Nederlander is het ook te hopen dat Frankrijk wint. Het thuisland organiseerde voor het laatst een EK in 1984 en won dat toernooi. Oranje was er toen ook niet bij, maar sloeg vier jaar later toe door er met de hoofdprijs vandoor te gaan. We hopen op een zelfde scenario.

Johan: Het is heel verleidelijk om nu te denken dat het IJslandse avontuur ten einde komt, maar ik denk dat ze nóg een keer gaan stunten. Als vechtmachine overleeft IJsland de reguliere speeltijd en verlenging (0-0). Tijdens de strafschoppenserie kan Frankrijk de druk niet aan en is het over en sluiten voor het gastland.

Tjerk: Het gehele vruchtbare mannelijke deel van IJsland zit in de selectie die tot dusverre de harten van ons heeft gestolen. Maar nu is het wel klaar. Frankrijk laat zich niet verrassen en stuurt Sigthorsson en consorten naar huis. Griezmann en Payet hebben alleen al meer kwaliteit dan het hele IJslandse elftal bij elkaar.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Payet en Griezmann. Foto: ANP

Rens: Leuk is anders, maar het sprookje van IJsland eindigt tegen Frankrijk. Verliezen is gewoon geen optie voor de Fransen in eigen land. Ook als hij niet goed speelt ,is Pogba met zijn lange passen en atletische acties bij vlagen een genot om naar te kijken. Ragnar Sigurdsson was tegen Engeland de beste man op het veld, als hij dat niveau weer haalt, gaan de Fransen het wel heel erg lastig krijgen: 1-0.

Dave: Het is natuurlijk IJsland all the way. Aanvoerder Aron Gunnarsson met die prachtige baard die als een Viking een overwinning viert met de supporters willen we nog veel vaker zien. IJsland gaan het gewoon flikken. Ragnar Sigurdsson houdt met zijn verdediging de boel op 0-0. Pingels moeten de beslissing brengen.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Aron Gunnarsson, onverschrokken aanvoerder van IJsland. Foto: ANP.

Jurgen: Dat de Fransen nog niet echt hebben kunnen overtuigen, overtuigt me ervan dat IJsland het het thuisland wel eens heel lastig kan maken. Tegen Ierland kon Les Bleus een achterstand nog ombuigen, maar tegen de stugge IJslanders zou dat wel eens anders kunnen zijn. Bij IJsland is het eigenlijk vooral letten op het collectief; wat een strijders lopen daar rond. Op de een of andere manier geniet ik erg van Birkir Bjarnason; lekker sleuren en bikkelen. Ik ga voor een 0-1 voor IJsland.

Resultaat: 4x IJsland, 3x Frankrijk

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Sigthorsson heeft IJsland op 1-2 gezet tegen Engeland. Foto: ANP.


Views

100+

'Eén grote Oranjegekte tijdens WK Vrouwen'

Fans van de Oranjevrouwen tijdens de huldiging van de Europees kampioen. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

GISTEREN

De supporters van Oranje zongen het zowel vorig week vrijdag in de Galgenwaard als dinsdag tijdens de return van de play-offfinale in Zwitserland: „Weeee gaaaaaan naaaaar Frankrijk toe, we gaan naar Frankrijk toe!” De grote vraag is hoeveel fans daadwerkelijk zullen afreizen om de verrichtingen van de Leeuwinnen tijdens het WK te volgen.

„In de stadions zal er een oranje zee te zien zijn, net zoals tijdens toernooien van het mannenelftal”, zegt Vera Pauw, ex-bondscoach van Oranje. Ze stond aan de wieg van het huidige succes van het vrouwenvoetbal in Nederland. Haar ploeg haalde in 2009 de halve finale van het EK, waardoor er voor het eerst een enorme hype losbarstte rond het Nederlands vrouwenelftal.

Grootste legioen


Views

700+

Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
Likeability of 3

Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

In samenwerking met de Museumvereniging

19 OKT 2018

Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

1 Een high tech Romein spelen

Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


sad
user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

Views

4k+

Memphis hoeft Ronaldo en Messi niet meer te verslaan

Memphis Depay tijdens de training van het Nederlands elftal. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

GISTEREN

We hebben een krantenknipsel mee naar Zeist genomen voor Memphis Depay. Het is een indrukwekkend lijstje dat afgelopen maandag in De Telegraaf stond. ‘Memphis Depay in rijtje met iconen’ staat erboven. Het gaat over voetballers met het hoogste rendement in het kalenderjaar 2018. Luis Suárez staat met 24 doelpunten en 15 assists bovenaan. Daarna volgen Lionel Messi (28/11) en Cristiano Ronaldo (30/8). Op de vierde plaats prijkt de naam van de aanvaller van Olympique Lyon: 16 doelpunten en 12 beslissende voorzetten.

Een prachtig rijtje om deel van uit te maken, zou je denken. „Het is een teken dat het goed met me gaat en daar ben ik happy mee”, zegt de 42-voudig international van Oranje. „Maar het is niet zo dat ik er heel erg van kan genieten. 2018 is bijna afgelopen, maar het seizoen is nog lang. Dit is maar één jaar. Ik moet dit vast zien te houden. Ergens komen is gemakkelijker dan er blijven.”

WhatsApp


Views

1k+

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn
Likeability of 5

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

In samenwerking met de Dierenbescherming

22 OKT 2018

Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

Supermarkten bieden namelijk steeds meer producten aan die het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen. Zo hebben mensen die graag diervriendelijker shoppen, meer keuze dan ooit. Om dat nog duidelijker te maken, houdt de Dierenbescherming deze week (22 tot en met 28 oktober) een Beter Leven week.

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

like
user_b30560760a6da3bd458506e184e5951806c29233_avatar

Views

5k+

Leeuwinnen maken geen fout en plaatsen zich voor WK

Gefeliciteerd! ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 NOV 2018

Het nationale damesvoetbalteam heeft zich dinsdagavond officieel gekwalificeerd voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. Ondanks een rode kaart kwam de plaatsing voor de eindronde geen moment in gevaar tijdens de returnwedstrijd tegen de Zwitsers in Schaffhausen.

Een eindstand van 1-1 en was meer dan voldoende voor een plaatsje op het WK. Er moest ook wel behoorlijk wat misgaan wilde de voorsprong van 3-0 uit de heenwedstrijd nog in gevaar komen.


Views

900+

Euforie bij Oranje versus zorgen om Eredivisie

Bondscoach Ronald Koeman maakt zich zorgen om de Eredivisie. Foto: Getty Images

Foto van 'Johan van Boven'

13 NOV 2018

Oranje kon er nog niet zo heel lang geleden ‘helemaal niets van’, zo was de gemene deler onder voetballiefhebbers in Nederland. Het mislopen van het EK in Frankrijk en het WK in Rusland zorgde voor een enorm imagoprobleem voor de nationale ploeg. Er werd zelfs geroepen dat we het tegenwoordig van de voetbalvrouwen moeten hebben en niet meer van de heertjes.

Sinds Ronald Koeman het roer van het Nederlands elftal heeft overgenomen, is die tendens volledig omgeslagen. Dankzij realistisch(er) voetbal en prima resultaten is er plots weer sprake van euforie. Met als hoogtepunt natuurlijk de zege op Duitsland in de Nations League. Het duel met Frankrijk van komende vrijdag in datzelfde toernooi was in rap tempo uitverkocht en dat zegt veel over de huidige status van Oranje.

Positiever


Views

600+

Van de Sanden: Fijn dat ze in hun broek schijten

Shanice van de Sanden snelt langs haar tegenstander tijdens het duel met Zwitserland. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

12 NOV 2018

Het was een grappig moment. Afgelopen vrijdag liep Shanice van de Sanden na een bezoek aan de dopingcontroleur richting de uitgang van de Galgenwaard, waar Oranje een paar uur eerder Zwitserland met 3-0 had geklopt. Onderweg kwam ze de bondscoach van de tegenstander tegen. Na een kort gesprek zei Van de Sanden ‘tot dinsdag’ tegen haar. „Liever niet, blijf jij maar lekker thuis”, was het antwoord van de breeduit lachende Martina Voss.

Met haar snelheid boezemt ze elke tegenstander angst in. Iedereen kent de beelden van het EK, waar de rechtsbuiten van het Nederlands elftal regelmatig op indrukwekkend wijze haar opponent de hielen liet zien en de achterlijn haalde om een voorzet af te leveren. „Sommige meiden zeggen tegen me dat ze het niet fijn vinden om tegenover me te staan in het veld. Dat ze in hun broek schijten voor me. Voor mij is het natuurlijk mooi om te horen dat ze bang voor me zijn.”

Ontlading


Views

1k+

Valkenier Vitesse: Verhaal over m'n oog is niet waar

Gerard van den Brink en zijn Hertog II. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

11 NOV 2018

In de rubriek 'In het spoor van...' gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag volgen we Gerard van den Brink, de eigenaar van zeearend Hertog II die zaterdag voorafgaand aan Vitesse-FC Utrecht weer zijn rondje vloog door het stadion.

17:29 uur

‘Welkom in De Valk’ staat er op een bordje langs de weg, die ons naar het huis van Gerard van den Brink leidt. Het kan bijna geen toeval zijn dat het buurtschap in de gemeente Ede zo heet. En dan wonen hij en zijn vrouw Bettine ook nog eens op de Lage Valkseweg. „De hele buurt is naar ons vernoemd”, grapt de Valkenier. „Nee hoor, het is puur toeval. Ik ben hier twee deuren verderop geboren, maar toen bestond De Valk allang.”


Views

1k+

Leeuwinnen vreten Zwitserland op en winnen met 3-0

Foto van 'Jelmer Visser'

9 NOV 2018

De Oranje Leeuwinnen staan al met een been op het WK van volgend jaar. In Utrecht wonnen de dames gemakkelijk van Zwitserland, ze waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en hebben het geen moment moeilijk gehad.

Uiteindelijk wonnen ze met 3-0 en lieten ze zien dat de Zwitserse ploeg helemaal niks te zoeken had in Nederland. Bij de return dinsdag in Schaffhausen kan Oranje zich voor de tweede keer op rij plaatsen voor het WK.


Views

1k+

Jackie Groenen doet alles voor knal in de kruising

Foto van 'Johan van Boven'

9 NOV 2018

We mogen het gerust een aanrader noemen. Ga naar het Instagram-account van Jackie Groenen, scroll terug naar haar post van 11 oktober en geniet. De middenvelder van FFC Frankfurt en het Nederlands elftal laat een knap staaltje voetenwerk en balbehandeling zien, maakt een-tweetjes met een bounceboard en werkt af op het doel. De ene na de andere bal vliegt in de kruising.

„Daar waren wel wat takes voor nodig hoor”, lacht Groenen. „Het is heel leuk om te doen, omdat je heel veel dingen kunt combineren. Ik train dan mijn aannames, mijn schot, mijn uithoudingsvermogen, alles. Maar de belangrijkste reden voor mij om dit te doen omdat het gewoon echt heel erg leuk is.”

De training waarin ze ook nog over poortjes springt, in mini-doeltjes kopt en aan een elastiek hangt werkte ze af met Mo Ali Heydarpour, die is gespecialiseerd in spectaculaire trainingen voor voetballers. „Hij kan echt álles met een bal. Mo stuurde een berichtje of ik met hem wilde trainen en ik zei gelijk ja, want dit vind ik de leukste oefeningen die er zijn. Zelf doe ik eens in de twee weken ook dat soort trainingen, maar ik heb iets minder materiaal dan hij had meegenomen. Inmiddels heb ik zelf ook een bounceboard en een net voor in het doel besteld.”


Views

600+

Ajax-fan: Ineens kwamen er 30 hooligans op ons af

Hooligans van Benfica zorgde voor een ravage in het hotel waar veel Ajax-fans verbleven. Foto: Arne Joling

Foto van 'Johan van Boven'

8 NOV 2018

Het zonnetje scheen, het bier vloeide rijkelijk en de sfeer in de binnenstad van Lissabon was gemoedelijk. En dan behaalde Ajax ook nog eens een uitstekend resultaat tegen Benfica. Toch houdt Arne Joling een naar gevoel over aan de trip naar de Champions Leaguewedstrijd. Na het duel bevond hij zich namelijk middenin het geweld van Portugese hooligans, die het terras van zijn hotel bekogelden met flessen en bloembakken door de ruiten van het restaurant gooiden.

De ligging van het hotel Upon Lisbon Prime Residences was perfect voor Joling en zijn vriendin, die samen met vier vrienden alle uit- en thuiswedstrijden van Ajax bezoeken. „Het stadion was slechts vijftig meter lopen. We hoefden alleen het bruggetje over”, aldus de 41-jarige supporter uit het Drentse Borger.

Paniek


Views

2k+

Mayweather keert terug in de ring op Oudejaarsavond

Mayweather tijdens de weging voor zijn gevecht met Connor McGregor in 2017. / AFP

Foto van 'Daisy Heyer'

5 NOV 2018

Leuk nieuws uit de wereld van de vechtsport: Floyd Mayweather heeft een contract getekend voor een gevecht op Oudejaarsavond in Japan. En het wordt wellicht een MMA-gevecht.

Zijn tegenstander wordt deze keer niet zoals gedacht Conor McGregor of Khabib Nurmagomedov, maar de 20-jarige kickbokser Tenshin Nasukawa.

Onverslaanbaar


Views

1k+

Hoe is het om een eSporter bij een profclub te zijn?

Christiaan van der Mark, een van de eSporters van FC Utrecht.

Foto van 'Johan van Boven'

5 NOV 2018

In deze rubriek gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag duiken we in het spoor van Christiaan van der Mark, een van de twee eSporters van FC Utrecht.

10:00 uur

Uitslapen! Christiaan van der Mark is bij zijn vriendin blijven slapen en ze hebben de wekker lekker laat gezet. De eSporter van FC Utrecht is volledig uitgerust voor deze belangrijke dag. Vlak voor de wedstrijd tussen het échte FC Utrecht en ADO Den Haag wordt in Stadion Galgenwaard namelijk de zogenaamde eRoom geopend. In die ruimte kunnen Van der Mark en Danny Hazebroek, zijn collega eSporter bij FC Utrecht, veel trainen en het tegen bijvoorbeeld fans opnemen. Van der Mark kust zijn vriendin gedag en gaat op huis aan. Er moet tenslotte nog een potje FIFA19 worden gespeeld, voordat hij naar het stadion gaat. „Als ik met mijn vriendin ben, probeer ik geen FIFA te spelen. Maar als we een heel weekend samen zijn, moet ik natuurlijk wel.... Ze vindt het trouwens wel leuk hoor, dat ik eSporter ben, haha.”


Views

700+

Epke doet 't weer! Voor de derde keer wereldkampioen

Epke doet 't weer! Voor de derde keer wereldkampioen

Epke Zonderland in actie op de rekstok tijdens de toestel finales op de wereldkampioenschappen turnen in Doha, Qatar. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

3 NOV 2018

Epke Zonderland heeft zaterdag voor de derde keer de wereldtitel veroverd aan de rekstok. Op indrukwekkende wijze liet de 32-jarige Fries bij de WK Turnen in Doha (Qatar) de concurrentie achter zich.

De 32-jarige Fries deed de oefening die hij vooraf wilde doen met twee combinaties van vluchtelementen en kwam tot een score van 15,100. Dat was ruim hoger dan de 14,400 in de kwalificaties, toen hij nog drie turners beter zag presteren.

Na vier jaar opnieuw


Views

1k+

Indrukwekkend eerbetoon Leicester voor eigenaar

Aiyawatt Srivaddhanaprabha legt een krans/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 NOV 2018

Leicester City maakte een hele zware week door. Niet vanwege sportieve omstandigheden, maar door het verongelukken van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha (60 jaar). Voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Cardiff City was er een minuut stilte.

Iedereen op de middencirkel

Dat gebeurt wel vaker in een voetbalstadion, maar bij Leicester meldde de voltallige selectie en staf zich bij de middencirkel. Tijdens de minuut stilte stonden ze daar schouder aan schouder om samen het verdriet te delen.


Views

1k+

Mascotte maakt excuses, Feyenoord reageert perfect

Van Persie reageert perfect op de kleine Maycén. / Twitter @feyenoord Videostill

Foto van 'Kasper Hermans'

3 NOV 2018

Als jonge voetbalfan is het een droom die uitkomt: met je grote helden het veld oplopen. Voor de kleine Maycén leek het donderdag echter niet zo mooi als in zijn droom. Hij liep niet naast een speler van zijn Feyenoord het veld op, maar met een van ADO Den Haag. En dus droeg hij een ADO-shirt.

Eigenlijk voor Feyenoord

Toen Robin van Persie zich in de catacombe meldde, vond Maycén dat hij wel duidelijk moest maken aan de captain dat dit niet zijn eerste keuze was en hij toch echt zijn grote held steunt. ,,Ik ben eigenlijk ook voor Feyenoord, maar ik heb een ADO-shirt aan, want er was geen Feyenoord-shirt meer over."


Views

6k+

Grote teams willen Super League per 2021 invoeren

Gaat de cup met de grote oren verdwijnen? ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 NOV 2018

Zestien grote Europese voetbalclubs willen een nieuwe competitie beginnen waarin ze vaker tegen elkaar zullen gaan spelen. De zogenaamde Super League moet de Champions League vervangen en moet gaan werken als een soort van internationale Europese competitie voor alleen de allersterkste ploegen.

De plannen voor de Super League zijn volgens klokkenluidersplatform Football Leaks al redelijk concreet. In 2021 moet de Super League van start gaan en de ploegen zouden hun nationale competitie hiermee verlaten.

Strijd der giganten


Views

1k+

GP van Nederland: 'Dit is duizend procent zeker'

De GP van Nederland lijkt steeds dichterbij te komen. ©ANP

Foto van 'Merel Driessen'

2 NOV 2018

Volgens Tom Coronel is het „duizend procent” zeker dat we in 2020 kunnen kijken naar de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. De autocoureur ziet niet in waarom het niet zou kunnen dat we Max Verstappen straks misschien op het circuit zien racen: „Niet eens een heel klein minnetje.”

Grote historie

Ruim dertig jaar na de laatste Formule 1-race op het circuit van Zandvoort, lijkt een GP van Nederland ineens spannend dichtbij te komen. Formula One Management Limited, de eigenaar van Formule 1, heeft officieel zijn interesse getoond in het circuit. Zandvoort krijgt de kans om in 2020 een nieuwe race te organiseren. „Het is nog nooit zo dichtbij geweest”, vertelt Coronel. „En het gebeurt zelfs sneller dan ik had gedacht.” De autocoureur vertelt dat hij dacht dat we in 2021 misschien van een GP van Nederland konden genieten, maar niet al over twee jaar. „Dit is heel goed nieuws.”


Views

1k+

Kans op GP Nederland steeds groter

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 NOV 2018

Het lijkt werkelijkheid te worden: een Grand Prix in Nederland. Het circuit in Zandvoort heeft een aanbod gekregen van Formula One Management Limited, de eigenaar van Formule 1, om in 2020 een race te organiseren. De eigenaar van het circuit, Prins Bernhard van Oranje, heeft dat tegenover de Telegraaf bevestigd.

'Unieke kans'

Bernhard: ,,Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is.'' De organisatiekosten voor het evenement zouden naar schatting 30 tot 40 miljoen euro bedragen.


Views

800+