Sport

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

IJsland viert de 2-1 van Sigthorsson tegen Engeland. Foto: ANP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

30 JUN 2016

Nog acht landen zijn in de strijd om zich te kronen tot Europees kampioen. In de kwartfinales staan enkele interessante duels op het programma. Wie gaat zich plaatsen voor de halve finale van het toernooi in Frankrijk? Metro voorspelt de uitkomsten van Polen - Portugal, Wales - België, Duitsland - Italië en Frankrijk - IJsland.

  • Sander Schomaker - Sport
  • Jeroen Haverkort - Sport
  • Johan van Boven - Chef Sport
  • Tjerk de Vries - Chef Nieuws
  • Rens Oving - Nieuwsredactie
  • Dave van Aken - Online
  • Jurgen van der Hoeven - Online

Polen - Portugal

Sander: Dit wordt weer een draak van een wedstrijd, waar nauwelijks door te komen is. Laat dat maar aan Portugal over. Toch winnen de Portugezen, waarschijnlijk laat in de verlenging of na strafschoppen. Grote man zal toch weer Ronaldo worden, die weer lachend door het leven gaat nu Messi heeft gefaald.

Jeroen: Polen gaat winnen, maar pas na strafschoppen. In de reguliere speeltijd en verlenging zal niet gescoord worden. Ik denk dat dit duel de minst aantrekkelijke kwartfinale gaat worden om te kijken. Portugal is niet om aan te gluren, met als dieptepunt natuurlijk de wedstrijd tegen Kroatië. Ook Polen heeft me nog geen enkele keer op het puntje van mijn stoel laten zitten, maar ik hoop wel dat ze winnen. Zo’n persoon als Pepe, ik noem hem expres geen voetballer, hoort niet op een EK thuis. Wat een misselijk mannetje is dat. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Pepe. Foto: ANP.

Johan: Gratis tip voor bondscoach Fernando Santos: stel Renato Sanches vanaf de eerste minuut op. De middenvelder zorgt voor ongelooflijk veel dynamiek op het middenveld, waardoor Nani en Cristiano Ronaldo voorin meer ruimte krijgen. Als Santos luistert, wordt het 2-0 voor Portugal.

Tjerk: Voor mij is dat de wedstrijd Nani-Ronaldo versus Milik-Lewandowski. En dan denk ik dat het eerste duo toch meer kwaliteit heeft en de doorslag zal geven. Lewandowski stelt trouwens tot dusverre teleur. Denk niet dat dit duel veel spektakel zal opleveren, maar Portugal wint.

Rens: Portugal speelt het hele toernooi nog niet geweldig en leverde tegen de Kroaten een draak van een wedstrijd af. Maar nu het erop aankomt, moeten ze de Polen, een van de zwakste ploegen nog in het toernooi, toch kunnen hebben. Je kunt hem haten, maar Cristiano Ronaldo is en blijft de man die iedereen in de gaten hoort te houden. De kwartfinale zou gelijk een mooi moment voor hem zijn om eindelijk weer eens en fatsoenlijke vrije trap af te leveren: 1-2 Portugal.

Dave: Polen moet winnen. Portugal zie ik namelijk liever vandaag dan morgen nog vertrekken. Cristiano Ronaldo heeft zijn momentje gehad met dat hakje en nu is het de hoogste tijd voor die galbakken om het EK snel te verlaten. Grzegorz Krychowiak is de man om in de gaten te houden bij Polen. Hij heeft al de interesse gewekt van PSG en dat is niet meer dan logisch. 2-1 voor Polen wordt het.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Grzegorz Krychowiak. Foto: ANP.

Jurgen: Het geluk voor Cristiano Ronaldo en co. is zo onderhand wel op. Tegen de Hongaren was het allemaal al niet erg overtuigend en ook tegen Kroatië was het nu niet bepaald een genot om naar de ploeg van Fernando Santos te kijken. Polen heeft ook nog niet enorm overtuigd, maar heeft een heel aardige ploeg en dat land verdient het om zich te plaatsen voor de halve finale. Ook leuk voor de Polen in ons land. Ik voorspel een hoofdrol voor Robert Lewandowski, het wordt voor hem tijd het net te laten trillen. En dat gaat hij laten gebeuren in de verlenging: 1-0.

Resultaat: 4x Portugal, 3x Polen

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Cristiano Ronaldo (links) en Robert Lewandowski (rechts). Foto: ANP.

Wales - België

Sander: Als de Belgen dit verknallen tegen Bales of ik bedoel Wales, dan hoeven we ze nooit meer serieus te nemen. Maar ik denk dat de Rode Duivels er wel in slagen om Gareth uit te schakelen en door te gaan. Ze hebben er geen verlenging voor nodig: 0-2 voor België.

Jeroen: De wedstrijd tegen Hongarije heeft België goed gedaan. Er hing toch wat chagrijn rondom de ploeg van Marc Wilmots. Terecht omdat de Belgische bondscoach geen optimaal rendement haalt uit het aanvallende talent wat hij tot zijn beschikking heeft. Waar Eden Hazard de show stal tegen de Hongaren is het nu de beurt aan Kevin De Bruyne om te excelleren. Wales speelde armzalig voetbal tegen Noord-Ierland en komt tekort tegen België. Het land is te veel afhankelijk van Gareth Bale die afscheid neemt met een benutte vrije trap. 2-1 voor België.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Kevin de Bruyne. Foto: ANP.

Johan: Voor de Rode Duivels is het een aderlating dat Thomas Vermaelen is geschorst; de verdediger heeft bewezen in uitstekende vorm te verkeren. Maar ook zonder hem moet België in staat zijn een eind te maken aan het sprookje van Wales. Als Eden Hazard net zo kan vlammen als tegen Hongarije, dan wordt het een eenvoudige zege. Laten we zeggen: 0-2.

Tjerk: België heeft echt een belachelijk makkelijk programma richting de halve finales. Wales is natuurlijk schattig allemaal. Bale heeft wat oude schoolkameraden opgetrommeld en die zijn best ver gekomen, maar hier houdt het op. Bale-België wordt gewoon 0-2 of 0-3.

Rens: Het bravoure van de Belgen slaat vanaf nu om in de angst om te verliezen. Zo dichtbij maar toch zo ver weg, de stugge ploeg van Wales is genoeg om de sluimerende paniek bij de Rode Duivels definitief door te laten breken. Sterspeler Bale neemt zijn landgenoten op sleeptouw en dwingt met een late goal een verlenging af: 1-1 (Wales wint na strafschoppen).

Gareth Bale en Aaron Ramsey. Foto: ANP.

Dave: Gareth Bale (beste speler van het EK) heeft al het onmogelijke gepresteerd met zijn team, maar helaas wordt België het eindstation voor Wales. De Belgen groeien langzaam in het toernooi en dat komt door Kevin De Bruyne die door Wilmots (na 1 wedstrijd op de flanken) gelukkig weer op de nummer 10-positie is gezet. De vaak ondergewaardeerde middenvelder zal onze Zuiderburen naar de halve finales loodsen: 0-2.

Jurgen: De Rode Duivels gaan keihard doorstomen richting de halve finale. In de kwartfinale was het eindelijk genieten van Eden Hazard en ik verwacht dat hij als ‘kapitein’ ook in de kwartfinale een hoofdrol op gaat eisen. Het enige wat onze Zuiderburen moeten doen, is zorgen dat het middenveld met Joe Allen en Aaron Ramsey niet te veel ruimte krijgt om te voetballen. Ik voorspel een 0-2 zege voor België.

Resultaat: 6x België, 1x Wales

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Eden Hazard. Foto: ANP.

Duitsland - Italië

Sander: Na de Belgen en de Spanjaarden lopen ook de Duitsers zich stuk op Italië. Tegen sterke tegenstanders zijn de Azzurri op hun best. Net als tegen Spanje wordt het 0-2 met opnieuw een late goal van Pellè.

Jeroen: Graziano Pellè scoort in de verlenging na een onachtzaamheid in de Duitse defensie het enige doelpunt van de wedstrijd. Italië is een hecht collectief en bondscoach Antonio Conte is een tactisch meesterbrein. Dit Italië is door de eigen pers het ‘slechtste Italië aller tijden genoemd’. Dat raakt de trotse Italianen in hun hart. De spelers willen dan ook het ongelijk bewijzen van die vervelende journalisten die ze eigenlijk dankbaar zouden moeten zijn. Er is namelijk een mooie gemeenschappelijke vijand gecreëerd, net zoals Oranje dat had in 1988 met de bobo’s. En we weten allemaal waar dat toe kan leiden.

Johan: De Italianen hebben dit toernooi met name kunnen toeslaan omdat de vijandelijke verdediging vaak stond te slapen. Dat is tegen Duitsland uitgesloten. Hopelijk krijgt Joshua Kimmich een basisplaats; hij is voor mij de verdediger die tot nu toe de beste indruk heeft achtergelaten. Joachim Löw heeft op tijd de knoop doorgehakt door Mario Götze op de bank te zetten en Mario Gomes in de punt van de aanval te posteren. Verstandige keuze. Het wordt 1-0.

Tjerk: Wat voor België geldt, geldt voor Italië precies andersom. Zij moeten echt een loodzwaar traject afleggen. Tot dusverre spelen ze geweldig, met Pellè als openbaring. Dit is de lastigste wedstrijd om te voorspellen, dus laat ik de wens de vader van de gedachte zijn: Italië wint.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Graziano Pellè in extase nadat hij Italië op 2-0 heeft gezet tegen de Spanjaarden.

Rens: Italië moet voor de tweede wedstrijd op rij een finale spelen en dat is er een te veel. De Italiaanse counters via Éder zijn een machtig wapen, maar uiteindelijk beslist het Duitse collectief de wedstrijd in haar voordeel: 2-0 voor Duitsland.

Dave: Ook Duitsland is niet tegen het verdedigende geweld van Italië opgewassen. In het hart van die verdediging staat de rots Leonardo Bonucci. Deze Italiaan laat geen gaatje vallen en kan ook nog eens heerlijke pass geven à la Pirlo. En dan is het natuurlijk Pellè die ze er inschiet: 0-1.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Gianluigi Buffon (links) en Leonardo Bonucci (rechts). Foto: ANP.

Jurgen: Voor mij is Duitsland de gedoodverfde favoriet voor de Europese titel. Toch kunnen de stugge Italianen nog wel eens roet in het eten gooien. De Azzurri hebben bewezen tegen sterke ploegen (België en Spanje) vanuit een gedegen organisatie uitstekend op resultaat te kunnen spelen. Maar ja, die dekselse Duitsers. Hou vooral Julian Draxler in de gaten: die moest het twee jaar geleden op het WK doen met een invalbeurtje in de halve finale tegen Brazilië en is de hongerigste aan de kant van de Duitsers. Voorspelling: een zuinige 1-0 zege.

Resultaat: 4x Italië, 3x Duitsland

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Julian Draxler (rechts). Foto: ANP.

Frankrijk – IJsland

Sander: Frankrijk is helemaal niet blij met IJsland als tegenstander, ze hadden veel liever Engeland gehad. Dit is een tegenstander waar je alleen maar van kan verliezen en dan ook nog beschamend verliezen. Frankrijk heeft in principe veel te veel kwaliteit om te verliezen van IJsland, maar ik denk dat de stuntploeg van dit toernooi toch gaat winnen: 0-1.

Jeroen: De Fransen zullen lang moeten kauwen om de stugge IJslanders te verslaan en zullen dit, zoals ze eerder in dit toernooi hebben gedaan, in de slotminuten doen. Antoine Griezmann zal voor de bevrijdende treffer zorgen. De spits van Atlético is los aan het komen. Voor de bijgelovige Nederlander is het ook te hopen dat Frankrijk wint. Het thuisland organiseerde voor het laatst een EK in 1984 en won dat toernooi. Oranje was er toen ook niet bij, maar sloeg vier jaar later toe door er met de hoofdprijs vandoor te gaan. We hopen op een zelfde scenario.

Johan: Het is heel verleidelijk om nu te denken dat het IJslandse avontuur ten einde komt, maar ik denk dat ze nóg een keer gaan stunten. Als vechtmachine overleeft IJsland de reguliere speeltijd en verlenging (0-0). Tijdens de strafschoppenserie kan Frankrijk de druk niet aan en is het over en sluiten voor het gastland.

Tjerk: Het gehele vruchtbare mannelijke deel van IJsland zit in de selectie die tot dusverre de harten van ons heeft gestolen. Maar nu is het wel klaar. Frankrijk laat zich niet verrassen en stuurt Sigthorsson en consorten naar huis. Griezmann en Payet hebben alleen al meer kwaliteit dan het hele IJslandse elftal bij elkaar.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Payet en Griezmann. Foto: ANP

Rens: Leuk is anders, maar het sprookje van IJsland eindigt tegen Frankrijk. Verliezen is gewoon geen optie voor de Fransen in eigen land. Ook als hij niet goed speelt ,is Pogba met zijn lange passen en atletische acties bij vlagen een genot om naar te kijken. Ragnar Sigurdsson was tegen Engeland de beste man op het veld, als hij dat niveau weer haalt, gaan de Fransen het wel heel erg lastig krijgen: 1-0.

Dave: Het is natuurlijk IJsland all the way. Aanvoerder Aron Gunnarsson met die prachtige baard die als een Viking een overwinning viert met de supporters willen we nog veel vaker zien. IJsland gaan het gewoon flikken. Ragnar Sigurdsson houdt met zijn verdediging de boel op 0-0. Pingels moeten de beslissing brengen.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Aron Gunnarsson, onverschrokken aanvoerder van IJsland. Foto: ANP.

Jurgen: Dat de Fransen nog niet echt hebben kunnen overtuigen, overtuigt me ervan dat IJsland het het thuisland wel eens heel lastig kan maken. Tegen Ierland kon Les Bleus een achterstand nog ombuigen, maar tegen de stugge IJslanders zou dat wel eens anders kunnen zijn. Bij IJsland is het eigenlijk vooral letten op het collectief; wat een strijders lopen daar rond. Op de een of andere manier geniet ik erg van Birkir Bjarnason; lekker sleuren en bikkelen. Ik ga voor een 0-1 voor IJsland.

Resultaat: 4x IJsland, 3x Frankrijk

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Sigthorsson heeft IJsland op 1-2 gezet tegen Engeland. Foto: ANP.


Juventus kampioen Ronaldo: Ik blijf sowieso hier

Cristiano Ronaldo/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Juventus heeft vier dagen na het Champions League-drama tegen Ajax de Serie A-titel gewonnen. Makkelijk ging het niet, maar de 2-1 overwinning op Fiorentina was voldoende.

Landstitel 35

Het beste nieuws voor de 'Oude Dame' kwam echter kort na de wedstrijd, tijdens de viering van de 35e landstitel. Sterspeler Cristiano Ronaldo kondigde namelijk aan dat hij minimaal nog een jaar blijft in Turijn.


Ajax ontsnapt in Groningen door 'rode' Huntelaar

FC Gronigen - Ajax/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Op bezoek bij FC Groningen heeft Ajax ternauwernood een zege geboekt. De Eredivisie-koploper won met 0-1 dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, die ook nog rood kreeg. Het kan nu rustig afwachten wat PSV zondag doet tegen ADO Den Haag.

Weinig kansen

De Amsterdammers waren vier dagen na hun wereldpartij in Turijn slordig en liepen zich keer op keer stuk op de Groningse defensie. De beste kansen waren er voor rust voornamelijk uit standaardsituaties via Matthijs de Ligt die de paal raakte en Joel Veltman. Aan de andere kant was Ludovit Reis dichtbij met een schot.


Voorlaatste speelronde definitief verschoven

De spelers van Ajax in vieren de winst tegen Juventus tijdens de return van de kwartfinale van de Champions League. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 APR 2019

Het is definitief. De voorlaatste speelronde van de eredivisie wordt verplaatst van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Alle thuisspelende clubs hebben toestemming gekregen van de lokale autoriteiten. De KNVB bereikte donderdag al overeenstemming met de clubs over het initiatief.

Halve finale

De bond besloot tot de ingreep nadat Ajax zich had geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Het schema voorzag hier niet in. Ajax zou daardoor op 28 april tegen De Graafschap spelen en 30 april tegen Tottenham Hotspur. Een club heeft recht op tenminste twee volledige rustdagen tussen de wedstrijden.


Oeps! Benfica-fan reist naar het verkeerde Frankfurt

Joao Felix was tijdens het eerste duel de grote man met drie goals/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

Europese uitwedstrijden zijn voor voetbalfans altijd enorme avonturen. Een Portugees besloot rondom de wedstrijd Eintracht Frankfurt - SL Benfica een roadtrip te maken richting de Duitse stad, maar dat ging niet helemaal goed.

Main of Oder

Via Parijs trok hij naar Frankfurt, alleen deed hij dat ook nog eens 'via Frankfurt'. Die plaatsnaam komt namelijk twee keer voor in Duitsland: het bekende Frankfurt Am Main (centraal in Duitsland, waar Eintracht Frankfurt zijn wedstrijden speelt) en het kleinere Frankfurt (Oder) nabij de Poolse grens. Om dat te bereiken kwam hij praktisch langs het grotere Frankfurt.


KNVB verzet laatste speeldag Eredivisie naar 15 mei

De strijd tussen Ajax en PSV duurt nog drie dagen langer/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

De 33e speelronde van de competitie vindt geen doorgang op de geplande datum van 28 april. In plaats daarvan worden de wedstrijden van die dag verzet naar 15 mei. Hierdoor wordt het ineens de laatste speelronde op de agenda.

Geen rekening

De late wijzigingen in het speelschema hebben alles te maken met de goede prestaties van Ajax in de Champions League. De KNVB had er met het maken van de competitieplanning geen rekening meegehouden dat Ajax (danwel PSV) zover zou komen in het grootste Europese bekertoernooi.


‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’
Likeability of5

‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’

‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’. /ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 APR 2019

Groot feest in voetbalminnend Amsterdam en omstreken. Het is nu al een historisch seizoen: Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. De Amsterdamse voetbalclub won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten het hoofd op hol van Ajax, de fans en de internationale media. „Er waren zelfs een paar Juventus fans die na afloop van de wedstrijd bleven staan voor een applaus”, zegt de 30-jarige Menno Weller die dinsdagavond bij de onvergetelijke wedstrijd in Turijn was.

Of je nou fan bent van PSV, Feyenoord of FC Utrecht, de overwinning van Ajax kunnen we nu heel voorzichtig toch al best een historisch moment noemen. PSV was de laatste Nederlandse ploeg die de halve finale van de Champions League haalde, in het seizoen 2004/2005. De Amsterdamse godenzonen lieten Real Madrid (die tot nu toe vijf keer de Champions League titel binnen sleepte) achter zich en versloegen Juventus. Op het moment dat deze krant naar de drukker ging was het nog niet bekend tegen wie Ajax het in de halve finale moet opnemen. Het is of het Engelse Manchester City of het Engelse Tottenham Hotspur.

‘Ajax-baby’s tackelen Juventus’


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Ajax in halve finale Champoins League tegen de Spurs

Ajax in halve finale Champions League tegen de Spurs

Tottenham Hotspur's Fernando Llorente na de derde goal / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

In de halve finale van de Champions League zullen de Amsterdammers het opnemen tegen Tottenham Hotspur. De Londense club wist zich na een knotsgekke wedstrijd te plaatsen voor de halve finale.

De ploeg verloor weliswaar van Manchester City met 4-3, maar die uitslag was na de 1-0 in Londen voldoende voor een plek bij de laatste vier.

Turbulent


Likeability of5

Geen joelende fans bij aankomst Ajax in NL

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

Geen joelende fans en hard gegil op Schiphol, waar woensdagmiddag de spelers van Ajax aan moeten komen. De club heeft laten weten dat de spelersbus de voetballers direct uit het vliegtuig op zal pikken, naast het toestel op de landingsbaan. Geen uitgelaten aankomst dus.

Onthaal


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

Zo wordt de overwinning van Ajax gevierd

Foto van 'Metro'

17 APR 2019

Groot feest in Amsterdam en op heel veel plekken elders in Nederland dinsdagavond, voor een groot deel van de aanwezigen dan. Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. Het elftal uit Amsterdam won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus.

En dat mag best worden gevierd. Ronaldo - later letterlijk en figuurlijk verslagen op het veld - kopte nog wel de 1-0 voor Juve binnen. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten Ajax en fans in extase.

Verslagenheid


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Van der Poel favoriet in AGR: ‘Rijdt ongelooflijk'

Van der Poel wint in Dwars door Vlaanderen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 APR 2019

De Amstel Gold Race staat zondag op het programma. In de enige grote wielerklassieker die Nederland rijk is, is het al jaren zoeken naar succes van een coureur van eigen bodem.

Dylan Groenewegen is een van de beste sprinters ter wereld. Tom Dumoulin behoort tot de absolute wereldtop in het tijdrijden en in de grote rondes. Niki Terpstra rijdt als een van de allersnelste over kasseien. ‘We’ hebben in het wielrennen in bijna elke discipline minimaal een wereldtopper, maar uitgerekend in onze eigen klassieker de Amstel Gold Race doen we al jaren niet meer mee om de knikkers.

Geklopt door een Rus


Ajax pas goed op stoom als het eerste goal scoort

Cristiano Ronaldo in duel met Frenkie de Jong/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Ajax kan dinsdagavond voor het eerst in de 21ste eeuw de halve finale van de Champions League bereiken. Het wordt wel een loodzware klus voor de koploper van de Eredivisie.

Op een goede honderd kilometer van Milaan, de plek waar Ajax zestien jaar geleden tegen AC Milan op het allerlaatste moment de halve finale van de Champions League aan zich voorbij zag gaan, speelt Ajax dinsdagavond voor het eerst sinds die vermaarde 23 april 2003 om een plek bij de beste vier clubs van Europa.

De Nederlandse stuntploeg gaat na het 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena op bezoek bij misschien wel de topfavoriet voor de beker: Juventus. Het is op papier andermaal een schier onmogelijke opdracht. Alleen al sterspeler Cristiano Ronaldo kostte Juventus ruim twee keer zoveel (100 miljoen euro) als dat Ajax-directeur Marc Overmars voor de basisploeg heeft betaald.


Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

Turner Epke Zonderland heeft voor de derde keer de Europese titel gepakt aan de rekstok. Twee dagen voor zijn 33e verjaardag, kwam de Fries in de finale in de Poolse stad Szczecin tot een zeldzaam hoge score van 15,266.

Zonderland was in 2011 (Berlijn) en 2014 (Sofia) ook de beste van Europa aan de rekstok. Bij het EK van 2018 in Glasgow moest de turner genoegen nemen met zilver.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.


Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK.

Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK

Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

De Rotterdamse turnster Eythora Thorsdottir heeft bij het EK in de Poolse stad Szczecin zilver veroverd op het onderdeel vloer. De 20-jarige kwam in de finale tot een score van 13,666.

Alleen Mélanie de Jesus dos Santos scoorde hoger (13,833). De 19-jarige Française was vorig jaar bij het EK in Glasgow ook al de beste op vloer.

Het brons ging naar Angelina Melnikova uit Rusland, die even met beide hielen buiten de lijnen kwam en daardoor na aftrek op 13,466 eindigde.


Verstappen vierde in China, Hamilton wint

Hamilton wint. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

Na de duizendste race in de Formule 1 haalde Max Verstappen net niet het podium. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing eindigde in de Grote Prijs van China als vierde.

De zege in de jubileumrace was voor Lewis Hamilton in zijn Mercedes. De Britse wereldkampioen was bij de start het beste weg. Hij passeerde voor het ingaan van de eerste bocht zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, die van poleposition was vertrokken.

Jagen op Sebastian Vettel


Race WK superbike op TT Circuit afgelast door sneeuw

Race WK superbike op TT Circuit afgelast door sneeuw

De eerste race van het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is afgelast vanwege sneeuw en hagel. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

De eerste race van het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is afgelast vanwege sneeuw en hagel. De wedstrijdleiding stelde de wedstrijd al twee keer uit door de sneeuw.

De race, waarin Michael van der Mark vanaf de tweede plek zou vertrekken, werd rond 14.45 definitief afgelast. De wedstrijdleiding stelde de race al twee keer uit. Bij de derde keer werd de wedstrijd zaterdag definitief afgelast.

Zondag


Liverpoolfans zingen anti-rascisme lied voor Salah.
Likeability of5

Liverpoolfans zingen anti-racisme lied voor Salah

Liverpoolfans zingen anti-rascisme lied voor Salah. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

Dat de supporters van de Engelse voetbalclub Liverpool volledig achter hun team staan was al bekend, maar hun steun gaat nog een stap verder. Waar iedere wedstrijd You'll Never Walk Alone uit volle borst meegezongen wordt, worden ook individuele spelers weleens toegezongen.

Zo hebben de fans een speciaal lied voor verdediger Virgil van Dijk.


love
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole.

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

Een boze Max Verstappen start zondag als vijfde tijdens de Grand Prix van China. Mercedes-coureur Valtteri Bottas was het snelst tijdens de kwalificatie en start dus vanaf poleposition.

Verstappen kon maar één rondje rijden tijdens de laatste kwalificatierun, omdat hij bij het inzetten van het tweede rondje gehinderd werd door andere coureurs op de baan.

Ongeschreven regel


Italianen verrast door De Jong: 'Hij had ons door'

Frenkie de Jong van Ajax in duel met Cristiano Ronaldo van Juventus. / ANP

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

De Italiaanse media waren de dag na de wedstrijd van Juventus tegen Ajax vol lof over de Amsterdammers. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport berichtte over een 'geweldige Europese voetbalavond. Intens, met hoog ritme en hoogwaardige techniek'. En concludeert: „De Nederlanders waren beter.”

Ajax maakt weer indruk

Volgens Juventus-coach Massimiliano Allegri kwam dit vooral door Frenkie de Jong. De coach van de Italianen had Federico Bernardeschi de taak meegegeven om De Jong zoveel mogelijk voor de voeten te lopen. „Die jongen had ons plan meteen door”, aldus Allegri. „Hij draaide zo makkelijk weg, zodat we hem anders moesten bespelen. Bij De Jong begint bijna iedere aanval van Ajax. We hebben hem niet kunnen afstoppen.”


Ajax speelt gelijk tegen Juventus

Cristiano Ronaldo van Juventus reageert na het scoren van 1-1 door David Neres van Ajax. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 APR 2019

Na een sterk optreden tegen Juventus heeft Ajax niet het gewenste resultaat gekregen. Het elftal van trainer Erik ten Hag bleef voor eigen publiek steken op een gelijkspel (1-1) en staat daardoor komende dinsdag in Turijn voor een loodzware opgave om de halve finale van de Champions League te bereiken.

Aanvallend voetbal

Met goed en waar het kon aanvallend voetbal, maakte Ajax het de met afstand beste ploeg van Italië erg lastig. Juventus, in de Serie A al twintig punten los van naaste belager Napoli, bleek echter defensief sterk genoeg om een goed resultaat mee naar huis te nemen.