Sport

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

IJsland viert de 2-1 van Sigthorsson tegen Engeland. Foto: ANP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

30 JUN 2016

Nog acht landen zijn in de strijd om zich te kronen tot Europees kampioen. In de kwartfinales staan enkele interessante duels op het programma. Wie gaat zich plaatsen voor de halve finale van het toernooi in Frankrijk? Metro voorspelt de uitkomsten van Polen - Portugal, Wales - België, Duitsland - Italië en Frankrijk - IJsland.

  • Sander Schomaker - Sport
  • Jeroen Haverkort - Sport
  • Johan van Boven - Chef Sport
  • Tjerk de Vries - Chef Nieuws
  • Rens Oving - Nieuwsredactie
  • Dave van Aken - Online
  • Jurgen van der Hoeven - Online

Polen - Portugal

Sander: Dit wordt weer een draak van een wedstrijd, waar nauwelijks door te komen is. Laat dat maar aan Portugal over. Toch winnen de Portugezen, waarschijnlijk laat in de verlenging of na strafschoppen. Grote man zal toch weer Ronaldo worden, die weer lachend door het leven gaat nu Messi heeft gefaald.

Jeroen: Polen gaat winnen, maar pas na strafschoppen. In de reguliere speeltijd en verlenging zal niet gescoord worden. Ik denk dat dit duel de minst aantrekkelijke kwartfinale gaat worden om te kijken. Portugal is niet om aan te gluren, met als dieptepunt natuurlijk de wedstrijd tegen Kroatië. Ook Polen heeft me nog geen enkele keer op het puntje van mijn stoel laten zitten, maar ik hoop wel dat ze winnen. Zo’n persoon als Pepe, ik noem hem expres geen voetballer, hoort niet op een EK thuis. Wat een misselijk mannetje is dat. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Pepe. Foto: ANP.

Johan: Gratis tip voor bondscoach Fernando Santos: stel Renato Sanches vanaf de eerste minuut op. De middenvelder zorgt voor ongelooflijk veel dynamiek op het middenveld, waardoor Nani en Cristiano Ronaldo voorin meer ruimte krijgen. Als Santos luistert, wordt het 2-0 voor Portugal.

Tjerk: Voor mij is dat de wedstrijd Nani-Ronaldo versus Milik-Lewandowski. En dan denk ik dat het eerste duo toch meer kwaliteit heeft en de doorslag zal geven. Lewandowski stelt trouwens tot dusverre teleur. Denk niet dat dit duel veel spektakel zal opleveren, maar Portugal wint.

Rens: Portugal speelt het hele toernooi nog niet geweldig en leverde tegen de Kroaten een draak van een wedstrijd af. Maar nu het erop aankomt, moeten ze de Polen, een van de zwakste ploegen nog in het toernooi, toch kunnen hebben. Je kunt hem haten, maar Cristiano Ronaldo is en blijft de man die iedereen in de gaten hoort te houden. De kwartfinale zou gelijk een mooi moment voor hem zijn om eindelijk weer eens en fatsoenlijke vrije trap af te leveren: 1-2 Portugal.

Dave: Polen moet winnen. Portugal zie ik namelijk liever vandaag dan morgen nog vertrekken. Cristiano Ronaldo heeft zijn momentje gehad met dat hakje en nu is het de hoogste tijd voor die galbakken om het EK snel te verlaten. Grzegorz Krychowiak is de man om in de gaten te houden bij Polen. Hij heeft al de interesse gewekt van PSG en dat is niet meer dan logisch. 2-1 voor Polen wordt het.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Grzegorz Krychowiak. Foto: ANP.

Jurgen: Het geluk voor Cristiano Ronaldo en co. is zo onderhand wel op. Tegen de Hongaren was het allemaal al niet erg overtuigend en ook tegen Kroatië was het nu niet bepaald een genot om naar de ploeg van Fernando Santos te kijken. Polen heeft ook nog niet enorm overtuigd, maar heeft een heel aardige ploeg en dat land verdient het om zich te plaatsen voor de halve finale. Ook leuk voor de Polen in ons land. Ik voorspel een hoofdrol voor Robert Lewandowski, het wordt voor hem tijd het net te laten trillen. En dat gaat hij laten gebeuren in de verlenging: 1-0.

Resultaat: 4x Portugal, 3x Polen

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Cristiano Ronaldo (links) en Robert Lewandowski (rechts). Foto: ANP.

Wales - België

Sander: Als de Belgen dit verknallen tegen Bales of ik bedoel Wales, dan hoeven we ze nooit meer serieus te nemen. Maar ik denk dat de Rode Duivels er wel in slagen om Gareth uit te schakelen en door te gaan. Ze hebben er geen verlenging voor nodig: 0-2 voor België.

Jeroen: De wedstrijd tegen Hongarije heeft België goed gedaan. Er hing toch wat chagrijn rondom de ploeg van Marc Wilmots. Terecht omdat de Belgische bondscoach geen optimaal rendement haalt uit het aanvallende talent wat hij tot zijn beschikking heeft. Waar Eden Hazard de show stal tegen de Hongaren is het nu de beurt aan Kevin De Bruyne om te excelleren. Wales speelde armzalig voetbal tegen Noord-Ierland en komt tekort tegen België. Het land is te veel afhankelijk van Gareth Bale die afscheid neemt met een benutte vrije trap. 2-1 voor België.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Kevin de Bruyne. Foto: ANP.

Johan: Voor de Rode Duivels is het een aderlating dat Thomas Vermaelen is geschorst; de verdediger heeft bewezen in uitstekende vorm te verkeren. Maar ook zonder hem moet België in staat zijn een eind te maken aan het sprookje van Wales. Als Eden Hazard net zo kan vlammen als tegen Hongarije, dan wordt het een eenvoudige zege. Laten we zeggen: 0-2.

Tjerk: België heeft echt een belachelijk makkelijk programma richting de halve finales. Wales is natuurlijk schattig allemaal. Bale heeft wat oude schoolkameraden opgetrommeld en die zijn best ver gekomen, maar hier houdt het op. Bale-België wordt gewoon 0-2 of 0-3.

Rens: Het bravoure van de Belgen slaat vanaf nu om in de angst om te verliezen. Zo dichtbij maar toch zo ver weg, de stugge ploeg van Wales is genoeg om de sluimerende paniek bij de Rode Duivels definitief door te laten breken. Sterspeler Bale neemt zijn landgenoten op sleeptouw en dwingt met een late goal een verlenging af: 1-1 (Wales wint na strafschoppen).

Gareth Bale en Aaron Ramsey. Foto: ANP.

Dave: Gareth Bale (beste speler van het EK) heeft al het onmogelijke gepresteerd met zijn team, maar helaas wordt België het eindstation voor Wales. De Belgen groeien langzaam in het toernooi en dat komt door Kevin De Bruyne die door Wilmots (na 1 wedstrijd op de flanken) gelukkig weer op de nummer 10-positie is gezet. De vaak ondergewaardeerde middenvelder zal onze Zuiderburen naar de halve finales loodsen: 0-2.

Jurgen: De Rode Duivels gaan keihard doorstomen richting de halve finale. In de kwartfinale was het eindelijk genieten van Eden Hazard en ik verwacht dat hij als ‘kapitein’ ook in de kwartfinale een hoofdrol op gaat eisen. Het enige wat onze Zuiderburen moeten doen, is zorgen dat het middenveld met Joe Allen en Aaron Ramsey niet te veel ruimte krijgt om te voetballen. Ik voorspel een 0-2 zege voor België.

Resultaat: 6x België, 1x Wales

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Eden Hazard. Foto: ANP.

Duitsland - Italië

Sander: Na de Belgen en de Spanjaarden lopen ook de Duitsers zich stuk op Italië. Tegen sterke tegenstanders zijn de Azzurri op hun best. Net als tegen Spanje wordt het 0-2 met opnieuw een late goal van Pellè.

Jeroen: Graziano Pellè scoort in de verlenging na een onachtzaamheid in de Duitse defensie het enige doelpunt van de wedstrijd. Italië is een hecht collectief en bondscoach Antonio Conte is een tactisch meesterbrein. Dit Italië is door de eigen pers het ‘slechtste Italië aller tijden genoemd’. Dat raakt de trotse Italianen in hun hart. De spelers willen dan ook het ongelijk bewijzen van die vervelende journalisten die ze eigenlijk dankbaar zouden moeten zijn. Er is namelijk een mooie gemeenschappelijke vijand gecreëerd, net zoals Oranje dat had in 1988 met de bobo’s. En we weten allemaal waar dat toe kan leiden.

Johan: De Italianen hebben dit toernooi met name kunnen toeslaan omdat de vijandelijke verdediging vaak stond te slapen. Dat is tegen Duitsland uitgesloten. Hopelijk krijgt Joshua Kimmich een basisplaats; hij is voor mij de verdediger die tot nu toe de beste indruk heeft achtergelaten. Joachim Löw heeft op tijd de knoop doorgehakt door Mario Götze op de bank te zetten en Mario Gomes in de punt van de aanval te posteren. Verstandige keuze. Het wordt 1-0.

Tjerk: Wat voor België geldt, geldt voor Italië precies andersom. Zij moeten echt een loodzwaar traject afleggen. Tot dusverre spelen ze geweldig, met Pellè als openbaring. Dit is de lastigste wedstrijd om te voorspellen, dus laat ik de wens de vader van de gedachte zijn: Italië wint.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Graziano Pellè in extase nadat hij Italië op 2-0 heeft gezet tegen de Spanjaarden.

Rens: Italië moet voor de tweede wedstrijd op rij een finale spelen en dat is er een te veel. De Italiaanse counters via Éder zijn een machtig wapen, maar uiteindelijk beslist het Duitse collectief de wedstrijd in haar voordeel: 2-0 voor Duitsland.

Dave: Ook Duitsland is niet tegen het verdedigende geweld van Italië opgewassen. In het hart van die verdediging staat de rots Leonardo Bonucci. Deze Italiaan laat geen gaatje vallen en kan ook nog eens heerlijke pass geven à la Pirlo. En dan is het natuurlijk Pellè die ze er inschiet: 0-1.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Gianluigi Buffon (links) en Leonardo Bonucci (rechts). Foto: ANP.

Jurgen: Voor mij is Duitsland de gedoodverfde favoriet voor de Europese titel. Toch kunnen de stugge Italianen nog wel eens roet in het eten gooien. De Azzurri hebben bewezen tegen sterke ploegen (België en Spanje) vanuit een gedegen organisatie uitstekend op resultaat te kunnen spelen. Maar ja, die dekselse Duitsers. Hou vooral Julian Draxler in de gaten: die moest het twee jaar geleden op het WK doen met een invalbeurtje in de halve finale tegen Brazilië en is de hongerigste aan de kant van de Duitsers. Voorspelling: een zuinige 1-0 zege.

Resultaat: 4x Italië, 3x Duitsland

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Julian Draxler (rechts). Foto: ANP.

Frankrijk – IJsland

Sander: Frankrijk is helemaal niet blij met IJsland als tegenstander, ze hadden veel liever Engeland gehad. Dit is een tegenstander waar je alleen maar van kan verliezen en dan ook nog beschamend verliezen. Frankrijk heeft in principe veel te veel kwaliteit om te verliezen van IJsland, maar ik denk dat de stuntploeg van dit toernooi toch gaat winnen: 0-1.

Jeroen: De Fransen zullen lang moeten kauwen om de stugge IJslanders te verslaan en zullen dit, zoals ze eerder in dit toernooi hebben gedaan, in de slotminuten doen. Antoine Griezmann zal voor de bevrijdende treffer zorgen. De spits van Atlético is los aan het komen. Voor de bijgelovige Nederlander is het ook te hopen dat Frankrijk wint. Het thuisland organiseerde voor het laatst een EK in 1984 en won dat toernooi. Oranje was er toen ook niet bij, maar sloeg vier jaar later toe door er met de hoofdprijs vandoor te gaan. We hopen op een zelfde scenario.

Johan: Het is heel verleidelijk om nu te denken dat het IJslandse avontuur ten einde komt, maar ik denk dat ze nóg een keer gaan stunten. Als vechtmachine overleeft IJsland de reguliere speeltijd en verlenging (0-0). Tijdens de strafschoppenserie kan Frankrijk de druk niet aan en is het over en sluiten voor het gastland.

Tjerk: Het gehele vruchtbare mannelijke deel van IJsland zit in de selectie die tot dusverre de harten van ons heeft gestolen. Maar nu is het wel klaar. Frankrijk laat zich niet verrassen en stuurt Sigthorsson en consorten naar huis. Griezmann en Payet hebben alleen al meer kwaliteit dan het hele IJslandse elftal bij elkaar.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Payet en Griezmann. Foto: ANP

Rens: Leuk is anders, maar het sprookje van IJsland eindigt tegen Frankrijk. Verliezen is gewoon geen optie voor de Fransen in eigen land. Ook als hij niet goed speelt ,is Pogba met zijn lange passen en atletische acties bij vlagen een genot om naar te kijken. Ragnar Sigurdsson was tegen Engeland de beste man op het veld, als hij dat niveau weer haalt, gaan de Fransen het wel heel erg lastig krijgen: 1-0.

Dave: Het is natuurlijk IJsland all the way. Aanvoerder Aron Gunnarsson met die prachtige baard die als een Viking een overwinning viert met de supporters willen we nog veel vaker zien. IJsland gaan het gewoon flikken. Ragnar Sigurdsson houdt met zijn verdediging de boel op 0-0. Pingels moeten de beslissing brengen.

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Aron Gunnarsson, onverschrokken aanvoerder van IJsland. Foto: ANP.

Jurgen: Dat de Fransen nog niet echt hebben kunnen overtuigen, overtuigt me ervan dat IJsland het het thuisland wel eens heel lastig kan maken. Tegen Ierland kon Les Bleus een achterstand nog ombuigen, maar tegen de stugge IJslanders zou dat wel eens anders kunnen zijn. Bij IJsland is het eigenlijk vooral letten op het collectief; wat een strijders lopen daar rond. Op de een of andere manier geniet ik erg van Birkir Bjarnason; lekker sleuren en bikkelen. Ik ga voor een 0-1 voor IJsland.

Resultaat: 4x IJsland, 3x Frankrijk

Metro voorspelt kwartfinales EK 2016

Sigthorsson heeft IJsland op 1-2 gezet tegen Engeland. Foto: ANP.


Views

100+

PSV-Ajax door de ogen van John van den Heuvel

John van den Heuvel viert feest na de 3-0 van PSV tegen Ajax. Foto: hank4photos

Foto van 'Johan van Boven'

23 SEP 2018

In de rubriek 'In het spoor van...' gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag duiken we in het spoor van misdaadverslaggever John van den Heuvel, die een groot PSV-fan is. Samen bezoeken we de topper tegen Ajax.

Ergens in de middag
Op een niet nader te noemen tijdstip en op een onbekende locatie wacht misdaadverslaggever John van den Heuvel in zijn zwaarbeveiligde huis op Peter R. de Vries. De PSV-fan heeft de Ajax-supporter uitgenodigd om samen de topper in Eindhoven te bezoeken. „We rijden samen richting het stadion, dan zal het nog best gezellig zijn”, zegt Van den Heuvel. „Maar voor Peter wordt het een heel ongezellige terugrit. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax gaat winnen. Daar heb ik hem al voor gewaarschuwd. Peter zei toen dat hij me na de wedstrijd wel zou spreken…”

14:32 uur
Met hun beveiligde vervoer arriveren Van den Heuvel en De Vries bij het stadion van PSV. De misdaadverslaggever van De Telegraaf kan niet meer over straat zonder beveiligers. Motorclub No Surrender heeft een flink bedrag op zijn hoofd gezet, dus moet ook tijdens een bezoek aan een voetbalwedstrijdje alles op alles worden gezet om de dag veilig door te komen. Van den Heuvel wil er logischerwijs weinig over kwijt. Zelfs het kleinste detail over zijn beveiliging kan gevaar voor hem opleveren. „Maar neem van mij aan dat de beveiligers er alles aan doen om mij een wedstrijd te kunnen laten bezoeken. En PSV werkt ook altijd mee, ik heb nauw contact met het hoofd-beveiliging. Ik voel me altijd welkom en veilig in het Philips Stadion.”


Views

2k+

Nieuwe finaleplaats: Bertens wordt alleen maar beter

Kiki Bertens/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

22 SEP 2018

Kiki Bertens kan zondag haar derde WTA-titel van het seizoen binnenhalen. In de halve eindstrijd in Seoul rekende ze in 6-4 en 6-2 met Maria Sakkari af. Het bevestigt nog maar eens dat ze aan een topseizoen bezig is.

Die extra uitschieter naar boven in een Grand Slam (zoals in 2016, toen ze de halve finale van Roland Garros bereikte) zat er dit keer niet in, maar buitengewoon constant is ze wel.


Views

1k+

Ev Liu: Ik stem voor minder plastic

Ev Liu: Ik stem voor minder plastic

Ev Liu.

In samenwerking met het Europees Parlement

24 SEP 2018

De Amsterdamse Ev Liu (31) zet zich al jaren in tegen de plastic soep en dat heeft haar een plek in de Duurzame Jonge 100 opgeleverd. Dit doet Liu onder andere met haar eigen bedrijf Straw By Straw. Dit bedrijf wil alle plastic rietjes in de horeca vervangen door een duurzaam alternatief. Zo draagt zij haar steentje bij en hoopt ze andere mensen te inspireren om ook te helpen in de strijd tegen het plastic. En het is van belang dat die boodschap niet alleen landt in de samenleving, maar dat ook de politiek zich bewust wordt van de noodzaak tot maatregelen. Daarom vindt Liu het van belang om ook daar haar stem te laten horen.

Verkiezingen Europa

Door te stemmen zet ze haar strijd tegen plastic voort. Liu weet als geen ander hoe belangrijk het is om van je te laten horen bij de verkiezingen. Volgend jaar zijn er in Nederland niet alleen verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen, maar ook verkiezingen voor het Europees Parlement. Op 23 mei 2019 om precies te zijn. Metro sprak Ev Liua, over haar strijd tegen plastic én over de Europese verkiezingen.


Views

1k+

Ajax wint overtuigend van AEK Athene

Ajax wint in de Johan Cruijff ArenA de Champions Leaguewedstrijd tegen AEK Athene. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Ajax heeft thuis op overtuigende wijze concurrent AEK Athene verslagen in de groepsfase van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag nam na de rust afstand van AEK Athene (3-0). Grote man aan Amsterdamse zijde was Nicolás Tagliafico met twee doelpunten.

Het was niet alleen maar feest in een soms kolkende Johan Cruijff ArenA. Klaas-Jan Huntelaar moest zich na rust geblesseerd laten vervangen en het is hoogst onzeker of hij zondag tegen PSV in actie kan komen. Hetzelfde geldt voor Matthijs de Ligt. De aanvoerder ontbrak tegen AEK Athene wegens een knieblessure. Coach Ten Hag besloot zijn aanvoerder niet door een verdediger te vervangen maar dirigeerde Frenkie de Jong naar de achterste linie. Op het middenveld kwam er een plaats vrij voor Carel Eiting, die daar de voorkeur kreeg boven Donny van de Beek.

Voorspelbaar


Views

2k+

PSV gaat op avontuur en Ajax op missie in de CL

Steven Bergwijn is net als veel andere spelers goed in vorm op dit moment. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

18 SEP 2018

Met het hartslagverhogende bezoek aan Barcelona begint PSV dinsdagavond aan de groepsfase van de Champions League. Ajax start woensdag thuis tegen AEK Athene. Wat zijn de kansen van de Nederlandse troeven op het miljoenentoneel?

PSV

Voorspel
De sfeer was fantastisch, het spel uitstekend en het resultaat optimaal. PSV plaatste zich vorige maand op indrukwekkende wijze voor de groepsfase van de Champions League door BATE Borisov thuis met 3-0 compleet van de mat te vegen. In Wit-Rusland was eerder al een prima resultaat geboekt: 2-3.


Views

700+

Douglas Costa gedraagt zich schandalig in wedstrijd

Douglas Costa tijdens de wedstrijd. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Voetballer Douglas Costa heeft zich zondag schandalig gedragen tijdens een wedstrijd tegen het Italiaanse Sassuolo.

Hoewel Cristiano Ronaldo best een glansrol in de wedstrijd op zich nam voor Juventes, zorgt Costa ervoor dat alle glans eraf is. De voetballer werd zelfs weggestuurd na zijn schandalige gedrag tijdens de wedstrijd.

Elleboog, kopstoot en spugen


Views

2k+

Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht

Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht

Er is een mondeling akkoord bereikt. Foto / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 SEP 2018

Dick Advocaat keert als trainer van FC Utrecht terug in de eredivisie. Ze hebben een mondeling akkoord bereikt en Advocaat zal in ieder geval tot het einde van dit seizoen het team gaan trainen, zo meldt de clubleiding. Zijn assistent wordt Zeljko Petrovic.

Advocaat (70) zal maandag met zijn werkzaamheden bij FC Utrecht beginnen. Hij is de opvolger van coach Jean-Paul de Jong, die vorige week moest vertrekken. De Jong werd in de winterstop van het vorige seizoen benaderd nadat trainer Erik ten Hag naar Ajax vertrok. FC Utrecht werd onder zijn leiding vijfde in de eredivisie. Afgelopen seizoen degradeerde Advocaat nog met Sparta naar de eerste divisie.

Tot het aantreden van Advocaat nemen Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys, die vanaf maandag dezelfde rol als Petrovic vervullen, de honneurs nog waar. Advocaat zit aankomende zondag bij de wedstrijd tegen FC Emmen dus nog niet op de bank.


Views

1k+

Formule 1: Kimi Räikkönen vertrekt bij Ferarri

Formule 1: Kimi Räikkönen vertrekt bij Ferrari

Räikkönen verruilt Ferrari voor Sauber

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

11 SEP 2018

Kimi Räikkönen vertrekt na dit seizoen bij Ferrari. De 38-jarige Fin maakt de overstap naar het Formule 1-team Sauber.

Leclerc

Het beroemde Italiaanse raceteam van Ferrari meldde het vertrek van Räikkönen en maakte kort daarna bekend dat Charles Leclerc in 2019 zijn stoeltje overneemt. De talentvolle Monegask rijdt dit seizoen voor Sauber.


Views

3k+

Sterk spelend Oranje komt nipt tekort in Frankrijk

Quincy Promes baalt na de nederlaag tegen de Fransen ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

9 SEP 2018

Het zou wat zijn, in de eerste wedstrijd van de nieuwe Nations League meteen winnen van de wereldkampioen. Even leek het erop dat het Oranje ging lukken om in Stade de France een klein wondertje neer te zetten. Het Nederlands elftal maakte een gretige indruk, maar kon niet voorkomen dat Frankrijk tweemaal scoorde. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Les Bleus.

Tegen de wereldkampioen


Views

1k+

Oranje niet zeker van WK na verlies van Noorwegen

Vivianne Miedema en Lieke Martens van Oranje met Maria Thorisdottir en Ingrid Moe Wold (Noorwegen) tijdens de kwalificatiewedstrijd van het WK-vrouwenvoetbal tussen Nederland en Noorwegen. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

4 SEP 2018

De Nederlandse voetbalvrouwen verloren dinsdagavond in Oslo een kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen met 2-1. Directe plaatsing voor het WK volgend jaar in Frankrijk is hierdoor niet meer mogelijk. Oranje kon de zeer snelle achterstand van 2-0 niet meer goed maken.

Play-offs

Door de eerste nederlaag van Nederland ging de eindzege in groep 3 naar de fysieke sterke thuisploeg, die daarmee het begeerde WK-ticket bemachtigde. Het team van bondscoach Sarina Wiegman moet nu via de (dubbele) play-offs deelname aan het WK zien af te dwingen.


Views

1k+

FC Utrecht stuurt trainer De Jong de laan uit

Jean Paul de jong heeft het vertrouwen niet meer ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

4 SEP 2018

Jean-Paul de Jong heeft dit voetbalseizoen de twijfelachtige eer om zichzelf de eerste ontslagen trainer van de Eredivisie te noemen. FC Utrecht heeft het contract met hoofdcoach Jean-Paul de Jong ontbonden en dat al na vier speelrondes. De club liet weten dat zijn taken voorlopig worden overgenomen door de huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. De Jong, oud-speler van de club, volgde vorig seizoen de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag op.

Ongelukkig huwelijk


Views

1k+

Ajax treft Bayern; PSV krijgt te maken met Barcelona

PSV-Barca en Ajax-Bayern München ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

30 AUG 2018

Voor het eerst sinds acht jaar zijn er weer twee Nederlandse ploegen vertegenwoordigd op het Europese miljoenenbal. PSV dat als eerste uit de koker kwam, moet het opnemen tegen drie zeer pittige tegenstanders. De Eindhovenaren werden ingedeeld in poule B met Barcelona, Tottenham Hotspur en Internationale.

Ook de hoofdstedelingen die vlak daarna ingedeeld werden, krijgen het lastig. Zij spelen in poule E tegen grootmachten Bayern München, Benfica en AEK Athene. Het lijkt erop dat de Amsterdammers met AEK Athene een iets mindere sterke opponent getroffen hebben.


Views

1k+

Voetballer Dušan Tadić gaat basketbal-challenge aan

Tadic: "Breng de beste basketballer van Nederland naar de Toekomst en ik zal hem verslaan" ©ANP

Foto van 'metronieuws'

30 AUG 2018

We kennen Dušan Tadić vooral als aanvallende middenvelder met een verfijnde techniek en een strakke voorzet. Toch beweert de 29-jarige Serviër ook op het basketbalveld zijn mannetje te kunnen staan. In een interview met AjaxTV beweert hij ook een goede basketballer te zijn. En hier blijft het niet bij: hij wil de beste basketballer van Nederland uitdagen voor een 1 op 1 duel.

Worthy de Jong


Views

1k+

Lieke Martens: Ze moeten bal eerder naar mij spelen

Lieke Martens wil bij FC Barcelona net zo belangrijk worden als bij het Nederlands elftal. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

30 AUG 2018

Op mediadagen van de Oranjevrouwen is Lieke Martens normaal gesproken de drukst bezette speelster. Cameraploegen, radioverslaggevers en journalisten met een kladblokje; iedereen wil iets van haar weten. Vandaag is het anders, want Metro is de enige die een interview met de linksbuiten heeft aangevraagd. Dus hebben we alle tijd voor een gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen. We pikken er negen hoofdstukjes uit:

Uithangbord

Martens kijkt in de interviewruimte op de KNVB-campus om zich heen en ziet tot haar tevredenheid dat Kika van Es, Sari van Veenendaal, Jill Roord en Sherida Spitse tegenover journalisten van het AD, de Volkskrant, Trouw en de NOS zitten. „Ik vind dat iedereen uit het team aandacht verdient. Ik weet dat ik als uithangbord belangrijk ben voor het vrouwenvoetbal. Die rol vervul ik graag, maar het is goed om meerdere uithangborden te hebben. Ik ben nooit iemand geweest die graag op de voorgrond treedt. Nog steeds niet, eigenlijk. Maar ik ontkom er simpelweg niet aan. Ik ben een voorbeeld voor heel veel jonge meisjes en zelfs jongens. Ze weten nu dat het mogelijk is om ooit voor FC Barcelona te spelen.”


Views

2k+

Ajax verzekert zich van Champions League-voetbal

Huntelaar miste veel kansen, maar het deert Ajax niet/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

28 AUG 2018

Ajax heeft zich voor het eerst sinds 2014 weer geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij Dinamo Kiev werd het 0-0, dat was meer dan genoeg na de 3-1 overwinning vorige week in eigen huis.

Gemiste strafschop

Alleen in de openingsfase van de wedstrijd had Ajax het lastig en kreeg Kiev een aardige kans, maar verder had de ploeg van Erik ten Hag het zichzelf vooral makkelijker moeten maken. Dusan Tadic schoot een strafschop tegen de paal, die ook nog geraakt werd door Donny van de Beek. Ook Klaas-Jan Huntelaar kreeg nog een grote kans.


Views

1k+

Wielrenners tijdens de 'Vuelta' van dit jaar, 2018. Foto: ANP
Likeability of 5

Ronde van Spanje waarschijnlijk naar de Domstad

Wielrenners tijdens de 'Vuelta' van dit jaar, 2018. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

27 AUG 2018

Als de organisatie op rolletjes blijft lopen zal de Ronde van Spanje (‘Vuelta a España’) in 2020 in Utrecht starten. Vervolgens zou er ook nog een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda op het programma staan, meldt het AD.

Weer groot feest

Het zou daarmee niet de eerste keer zijn dat de start van een grote wielerronde naar Utrecht komt: In 2015 was het Grand Départ van de Tour de France nog in ‘030’. Het AD meldt nu dat er afgelopen week een delegatie van de steden Utrecht, Den Bosch en Breda aanwezig was in Málaga om wederom een dergelijk spektakel te bewerkstelligen. Er werd eerder al bekend dat de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeenten hun goedkeuring hadden gegeven aan de organisatie.


love
user_3bb215ee962cad3f5016296717351aff9fd3d708_avatar

Views

1k+

Camera videoJan Joost van Gangelen: Ik wil mijn eigen talkshow

Jan Joost van Gangelen in de 'statistiekenkamer' van FOX Sports. Foto: Vincent van Dordrecht

Foto van 'Johan van Boven'

26 AUG 2018

In de rubriek ‘In het spoor van…’ volgen we iemand uit de sportwereld op de voet. Vandaag Jan Joost van Gangelen, die er heilig van overtuigd is dat FOX Sports ooit het WK Voetbal uitzendt.

12:00 uur
Met twee kinderen van 4 en 6 jaar heeft Jan Joost van Gangelen altijd een drukke zaterdagochtend. Zwemmen, voetbal, hockey, noem maar op. „Tot lunchtijd ben ik vader, maar daarna zonder ik me af van die kleine monsters om in De Eretribune-modus te komen”, zegt de 44-jarige presentator. Vanavond staan Ajax-FC Emmen en PEC Zwolle-PSV centraal in het tv-programma van betaalzender FOX Sports. „Dus lees ik alles over die clubs. Maar NAC Breda-Excelsior wordt ook gespeeld, dus vind ik dat ik ook alles over die twee clubs moet weten. Ik ben nooit bang dat ik iets heb gemist.”

16:05 uur
Als het weer een beetje meezit pakt Van Gangelen de fiets naar de studio. „Maar nu is het weer zo onvoorspelbaar, dat ik toch maar de auto pak. Eerst fikte ik weg in de tuin en vervolgens begon het keihard te regenen. Dat risico neem ik niet op de fiets.”


Views

1k+

Feest voor Verstappen: podiumplek in België

Max Verstappen heeft zondag de derde plek behaald in de GP van België. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

26 AUG 2018

Voor de ogen van tienduizenden Nederlanders heeft Max Verstappen zondag de derde plek behaald in de Grote Prijs van België. Al in de eerste meters van zijn inhaalrace was zijn podiumplek in zicht.

Spectaculaire crash

Verstappen moest vanaf de zevende positie starten, waardoor het lastig leek voor de Nederlandse coureur om nog op het podium te komen. Maar al in de eerste meters van het parcours zorgde een crash ervoor dat het podium voor Verstappen toch in zicht kwam. Nico Hülkenberg remde te laat voor de eerste bocht en botste zo hard op de wagen van Fernando Alonso dat de Spanjaard over de bolide van Charles Leclerc vloog. Voor de drie hoofdrolspelers van de spectaculaire crash was de race meteen afgelopen.


Views

1k+

Verstappen start op zevende plek in GP van België

Max Verstappen start zondag vanaf de zevende plek in de GP van België. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

25 AUG 2018

Max Verstappen is zaterdag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van België niet verder gekomen dan de zevende tijd. Dat betekent dat hij zondag in de GP van België vanaf de zevende plek zal starten. „Een zevende plaats is niet wat je wil”, aldus een teleurgestelde Verstappen.

Slecht weer

De Nederlandse courier was een van de slachtoffers van het wisselende weer in de Ardennen. Hij reed zijn rondjes in de stromende regen terwijl het tijdens de laatste minuten van de chaotisch verlopen kwalificatie droog was. Verstappen had weinig brandstof getankt om zijn auto zo licht mogelijk te maken. „Ik had mezelf ingesteld op één snelle ronde”, stelde hij. „Dat pakte verkeerd uit toen het droog werd.”


Views

1k+