Sport

Engelse hooligans opnieuw slaags met Franse politie

Camera videoEngelse hooligans opnieuw slaags met Franse politie

Archieffoto: AFP.

Foto van 'METRO / ANP'

10 JUN 2016

Engelse hooligans zijn daags voor de eerste groepswedstrijd van hun land op het EK opnieuw slaags geraakt met de politie. In de Franse havenstad Marseille was het, net als in de nacht van donderdag op vrijdag, onrustig.

Traangas en wapenstokken

De Engelsen hadden zich bij de Queen Victoria Pub bij de oude haven verzameld, meldde het Britse persbureau Press Association. Daar gooiden ze onder meer flessen naar de agenten. Uiteindelijk wist de oproerpolitie de hooligans uiteen te jagen met traangas en wapenstokken. Er zouden verschillende aanhoudingen zijn verricht.

Zaterdag opent Engeland het EK voetbal met een wedstrijd tegen Rusland.


Views

47

Tom Dumoulin gaat nu pas flink cashen

Foto van 'Jeroen Haverkort'

29 MEI 2017

Als er een sport is waarbij atleten moeten afzien, dan is het wel wielrennen. Helaas voor Dumoulin en co. verdienen zij heel wat minder dan de gemiddelde voetballer. Dumoulin, onze nieuwe nationale held en boegbeeld van het wielrennen, fietste de afgelopen drie weken een kleine 260.000 euro bij elkaar in Italië. De winst in het algemeen klassement leverde Dumoulin 205.668 euro op. Elke dag dat hij de roze trui droeg was goed voor 1.000 euro. De winst in de tijdrit en de eerste grote bergrit leverden elk 11.010 euro op. Met andere toptienklasseringen in etappes verdiende hij nog eens 10.644 euro.

Delen

Een leuk bedrag, maar het is niet zo dat Dumoulin die 260.000 euro zelf mag houden. Het is in de wielerwereld namelijk een goed gebruik om de prijzenpot te verdelen over de hele ploeg. Voor de duidelijkheid: dat zijn naast de renners ook de ploegleiders, mecaniciens, chauffeurs en verzorgers. Elk team heeft zo zijn eigen verdeelformule, maar het is gebruikelijk dat de renners het grootste deel van de taart krijgen. Volgens de Belgische sporteconoom Daam van Reeth is dat ongeveer 90 procent.


Views

2k+

Tour de France: de verdeling van het prijzengeld

Foto van 'Kees Leurink'

27 JUL 2015

Drie weken ploeteren, afzien en strijden in de bloedhete Franse zon. Daar staat vast wel een leuk geldbedrag tegenover, nietwaar? Nou, dat verschilt enorm. Zo verdiende winnaar Chris Froome meer dan een half miljoen euro voor zijn ploeg, mede door zijn eindoverwinning in het algemeen klassement. En wat fietste LottoNL-Jumboknecht Thomas Leezer, de nummer 153 in het klassement, bij elkaar? 400 euro.

Lees ook: Meer prijzengeld US Open

De renners in de Ronde van Frankrijk konden op veel manieren geld bij elkaar sprokkelen. De eindoverwinning levert bijvoorbeeld exact 450.000 euro op. Etappewinst? Hoppa, 8.000 euro erbij. Een dagje aanvallen, waarna je een etappe met het rode rugnummer mag koersen? 2.000 euro.


Views

900+

Camera videoDuitse bondscoach Löw op ongelukkig moment gefilmd

Joachim Löw. Archieffoto: AFP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

13 JUN 2016

Wereldkampioen Duitsland begon het EK met een 2-0 zege op Oekraïne. Reden tot blijdschap dus voor bondscoach Joachim Löw, maar het was niet alleen maar lachen voor de oefenmeester. Na het duel werd de spot gedreven met de bondscoach nadat hij op een ongelukkig moment door de camera’s in beeld werd gebracht.

Hand in de broek


Views

1k+

Beeld: AFP / Jupiter Police Departmen
Likeability of 5

De vrije val van Tiger Woods

Beeld: AFP / Jupiter Police Department

Foto van 'Jeroen Haverkort'

22 AUG 2017

Uitgelekte naaktfoto’s, uit de tijd dat Woods (41) een affaire had met meervoudig alpineski-kampioene Lindsey Vonn (32), is het zoveelste trieste hoofdstuk uit het ontspoorde leven van een groot kampioen. Woods heeft advocaat Michael Holtz in de arm genomen, die de onmiddellijke verwijdering van de foto’s heeft geëist. Zo niet, dan volgt juridische actie en zal de golfer een flinke schadevergoeding eisen.

Verwarde indruk

Woods ligt zelf ook onder vuur. Eind mei werd hij midden in de nacht achter het stuur van zijn beschadigde Mercedes-Benz slapend aangetroffen op de vluchtstrook terwijl de motor nog draaide. Woods maakte een verwarde indruk toen hij wakker werd gemaakt door de politie. In eerste instantie werd er gedacht aan drugs en/of alcohol. In een statement stelde Woods dat hij niet dronken was maar dat ‘mijn toestand kwam door een onverwachte reactie op voorgeschreven medicijnen’.


lovesad
user_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avataruser_6699945c2a98225114285b8056035c4b29457583_avatar

Views

500+