Robben wil genieten van laatste maanden Guardiola

11 februari 2016 om 14:33 door Jeroen Haverkort
Robben wil genieten van laatste maanden Guardiola

Arjen Robben is op tijd fit om de beslissende fase van het seizoen mee te maken. „Het is fijn dat ik terug ben in de periode waarin de prijzen worden verdeeld. Nu gaat het erom en wil je erbij blijven. En niet zoals vorig seizoen moeten toekijken.”

Té leuk

En passant kan hij Pep Guardiola, de trainer waarmee Robben zo’n speciale band heeft, een mooi afscheid geven. „Ik ben eigenlijk nog niet bezig met het vertrek van Guardiola. Het is nog té leuk om met hem op het veld te staan om daaraan te denken. Ik wil daar de komende maanden van genieten. Hopelijk kunnen we van hem afscheid nemen met meerdere prijzen.”

Robben hield rekening met het vertrek van zijn oefenmeester. „Die geruchten waren er al een tijd. Toch had ik de stille hoop dat hij zou blijven. Maar toen het definitief werd, moest ik wel even slikken. Ik vind het heel erg jammer, omdat de samenwerking perfect was. Hij is een geweldige trainer.”

Beter geworden

„Wat ik het meest ga missen aan hem? Zijn bezetenheid, kennis, waardoor je beter gaat voetballen. Ik loop al een tijdje mee, maar ik ben onder Guardiola een betere speler geworden. Ik was 29 toen ik voor het eerst met hem werkte. Niet meer de jongste dus, maar als je dan ziet wat voor stappen ik onder hem heb gemaakt. Het kenmerkt hem dat hij daartoe in staat is. Guardiola liet mij niet alleen op de flanken spelen, maar op verschillende posities. Ik heb onder hem in de spits gestaan en op het middenveld, mijn spel is daardoor gevarieerder geworden.”

Misschien goed moment

Robben denkt niet dat het vroeg aangekondigde vertrek van Guardiola zijn weerslag op de spelersgroep zal hebben. „Je kunt ook zeggen dat het goed is om zo vroeg duidelijkheid te verschaffen. Misschien is het juist wel een goed moment. Iedereen weet nu waar hij aan toe is. Die geruchten waren er toch. Dan kun je het net zo goed zo snel mogelijk bevestigen en duidelijkheid verschaffen.”

„Nee, hij heeft me niet gepolst om met hem mee te gaan, hahaha. Dat zal hij niet doen. Niet bij mij of bij andere spelers. Wij hebben met zijn allen namelijk maar één doel en dat is om het seizoen af te sluiten met zoveel mogelijk prijzen. Dat is het enige wat nu telt.”

Oranje

Ook bij Oranje vertrekt er een trainer. Assistent-coach Ruud van Nistelrooij gaat fulltime aan de slag bij PSV. „Dat vind ik jammer, want ik ken Ruud natuurlijk goed. Hij is een fijn persoon om mee samen te werken. Hij lag goed in de groep en heeft natuurlijk het nodige meegemaakt als speler. Ruud kon zijn ervaringen goed overbrengen. Maar ik snap zijn keuze om als beginnend coach dagelijks op het veld te willen staan.”

Op 25 en 29 maart wachten de oefenpotjes tegen Frankrijk en Engeland. „Op dit moment denk ik nog niet aan die duels. Het blijft pijnlijk totdat het EK voorbij is, maar daar moeten we ook niet moeilijk over doen omdat we er zelf verantwoordelijk voor zijn. Het is wennen, we zijn een gewilde sparringpartner voor de landen die wél naar het EK gaan. Wij moeten ervoor zorgen dat we straks een elftal hebben dat zich weer kwalificeert voor een eindtoernooi en weer om de prijzen mee kan doen. Daarbij is het fijn om de ontwikkeling in het buitenland te zien van bepaalde jongens, zoals Georginio Wijnaldum. Wij moeten met Oranje weer een nieuwe identiteit creëren, opnieuw beginnen.”

Mooie aan sport

Net als straks bij Bayern onder de nieuwe coach Carlo Ancelotti. „Inderdaad”, lacht Robben. „Maar dat is ook het mooie aan sport. Er zijn telkens nieuwe uitdagingen.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!