Johan van Boven
Johan van Boven Sport 3 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Guardiola gaat 38 euro per minuut verdienen’

Als ze ergens gek zijn op sappige berichten over salarissen in de voetbalwereld, dan is het in Engeland. Dus gaat het nieuws over het salaris dat Pep Guardiola vanaf volgend seizoen bij Manchester City gaat verdienen erin als zoete koek.

Volgens Engelse media gaat de Catalaanse oefenmeester, nu nog aan het het roer bij Bayern München, bij zijn nieuwe werkgever 20 miljoen euro per jaar verdienen. Dat komt neer op 385.000 euro per week, 54.800 euro per dag en 38 euro per minuut.

Dus de tijd die jij nodig hebt om dit artikel te lezen, levert Guardiola vanaf komende zomer een aardig zakcentje op. Als de cijfers kloppen, is hij veruit de bestbetaalde voetbalcoach ter wereld. De meeste toptrainers moeten het doen met een aanzienlijk lager salaris.

Niet klagen

Zo strijkt Louis van Gaal bij Manchester United een slordige 10 miljoen euro per jaar op. Alleen José Mourinho kwam als trainer van Chelsea in de buurt van het astronomische bedrag dat Guardiola gaat verdienen. De Portugees kreeg zo’n 18 miljoen euro per jaar. Nu heeft de Spanjaard overigens ook geen reden tot klagen. In zijn contract bij Bayern staat het prettige jaarsalaris van iets meer dan 15 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.