De Hitler-look-a-like is aangehouden in Oostenrijk

13 februari 2017 om 21:09 door Kasper Hermans
De Hitler-look-a-like is aangehouden in Oostenrijk
Het geboortehuis van Hitler in Branau am Inn/EPA

In Oostenrijk is de look-a-like van Adolf Hitler gearresteerd wegens het verheerlijken van het Nazi-tijdperk. De man in kwestie noemt zichzelf ook wel Harald Hitler en kwam op de radar van de politie van het Oostenrijkse Branau am Inn – de geboorteplaats van Hilter -, nadat hij zichzelf in een café zo voorstelde.

De man is recent pas in het plaatsje dat aan de Duitse grens ligt komen wonen, zo meldt een woordvoerder. „Verder wist hij precies waar hij mee bezig was”, zo vertelt de woordvoerder. Dit terwijl het vereren van het Nazi-tijdperk een strafbaar feit is in Oostenrijk. Afgelopen jaar werd het geboortehuis van Hitler al tegen de grond gewerkt, omdat het een centraal punt werd voor neo-nazi’s.

‘Harald Hitler’ werd de voorbije dagen op verschillende plekken in Branau am Inn gespot. Dankzij zijn kleding, haarlok en snor leek hij als twee druppels water op de voormalig leider van Duitsland. Ook in een boekhandel werd hij gespot, bladerend door tijdschriften over de Tweede Wereldoorlog

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!