64-jarige Spaanse bevalt van tweeling

17 februari 2017 om 12:10 door ANP
64-jarige Spaanse bevalt van tweeling
Foto: Colourbox

Een 64-jarige Spaanse is in Palacios de la Sierra, in de provincie Burgos, bevallen van een gezonde tweeling. De heeft de geneesheer-directeur van het ziekenhuis waar de jongen en het meisje met een keizersnede ter wereld werden gebracht, gezegd tegen persbureau EFE. De baby's wogen respectievelijk 2,4 en 2,2 kilogram.

Afgenomen

De vrouw op leeftijd raakte zwanger door een reageerbuisbevruchting in de Verenigde Staten. Ze werd in 2012 voor het eerst moeder. Dat kind, een dochter, werd haar echter afgenomen omdat het niet naar school ging en niet goed werd verzorgd.

Het kan gekker

Voor zover bekend is de Roemeense Adriana Illiescu de oudste vrouw die nog moeder werd, in 2005 eveneens na in-vitrofertilisatie (ivf). Ze was toen 66 jaar en 230 dagen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!