Zweden komen met biertje voor onder de douche

6 januari 2017 om 12:49 door Kasper Hermans
Zweden komen met biertje voor onder de douche
ANP

Douchen en een biertje drinken tegelijk. Misschien is het weleens door je hoofd geschoten. Alleen jammer dat het biertje dan snel in temperatuur toeneemt, waardoor het gerstenat eigenlijk niet meer zo lekker is. In Zweden hebben ze daar nu een oplossing voor bedacht.

Het creatieve bureau Snask en de Zweedse PangPang-brouwerij zijn samen om de tafel gaan zitten en het resultaat is het zogenaamde Shower Beer. Een klein biertje – van 18 centiliter – dat door zijn grootte niet de tijd krijgt om op te warmen. Het heeft weliswaar een hoog alcoholpromillage (10 procent), maar is volgens Snask en PangPang toch licht van smaak, waardoor het makkelijk wegdrinkt. Hierdoor kan je binnen één douchebeurt een koud biertje drinken.

Dansschoenen

Frederik Öst is een van de bedenkers. „De smaak is zoet en uitgebalanceerd, met noten van citrus. Behalve de fruitachtige smaak krijgt de drinker ook zin om de dansschoenen aan te trekken”, zo beweert hij tegenover Bustle. Of het aan dat verkooppraatje ligt of niet, het gaat in ieder geval goed met het Shower Beer. „De eerste voorraad was meteen uitverkocht en de tweede komt er nu aan.”

 

Mocht het bier binnenkort ook buiten Zweden verkocht worden, dan is het nog even afwachten voor welke prijs. In het Scandinavische land ben je immers gebonden aan zeer hoge alcoholtaksen. „Hier betaal je zo'n 11 euro voor een fles, maar we weten niet hoe duur het buiten Zweden zou zijn. Er is wereldwijd veel interesse voor, dus we zoeken momenteel naar verdelers buiten Scandinavië om de hele planeet bier in de douche te laten drinken”, aldus Öst

Labelloos

Overigens hebben de makers aan echt alles gedacht. Zo hoef je niet te lopen frunniken aan door het water loslatende labels. De informatie, zoals de naam en de voedingswaarde, is namelijk in het flesje gegraveerd.

Bierspa's

Het kan trouwens altijd nog een stuk gekker dan drinken onder de douche. In Tsjechië hebben ze sinds een klein jaar namelijk een aantal spa’s gevuld met bier. Dat zou zorgen voor een soepele en zachte huid en mooi haar. In Praag, Plzen en het kuuroord Karlsbad kan je te midden van ’s werelds populairste 18-plusdrankje helemaal tot rust komen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!