Paaldansers en vrolijke muziek op uitvaart politicus

6 januari 2017 om 15:14 door Jurgen van der Hoeven
Paaldansers en vrolijke muziek op uitvaart politicus
De paaldanseressen mochten bovenop kleurrijke jeeps hun kunsten vertonen. Foto: afp.

Een Taiwanese begrafenis is in China deze week het gesprek van de dag. Voor de uitvaart van een lokale politicus werden namelijk 50 paaldanseressen opgetrommeld. De familie vond het passen bij de begrafenis van Tung Hsiang, die volgens hen een „levendige, leuke tijd” op aarde heeft gehad.

Paaldanseressen op begrafenis politicus

Video’s van de rouwstoet gaan rond op internet. Te zien is hoe de schaars geklede paaldanseressen bovenop jeeps staan om hun kunsten te vertonen.

Tung overleed vorige maand op 76-jarige leeftijd en werd afgelopen dinsdag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Daarvoor trok de rouwstoet door de stad Chiayi.

 

Een droom

De rouwstoet was sowieso niet zoals gebruikelijk: naast paaldanseressen en kleurrijke jeeps, waren ook de fanfare, gigantische poppen en luide muziek aanwezig: „Hij vertelde ons in een droom, twee dagen voor de begrafenis, dat dit was wat hij wilde”, stelt zijn broer Tung Mao-hsiung.

 

Op het Chinese sociale medium Weibo zijn de beelden voer voor veel discussie. Toch is de vrolijke bedoening minder ongewoon dan wellicht gedacht. Het inhuren van dansers en zelfs strippers is in sommige delen van Taiwan niet ongewoon.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!