Vrouw maakt fietsselfie, overlijdt aan fietsongeluk

4 oktober 2016 om 18:29 door Daisy Heyer
Vrouw maakt fietsselfie, overlijdt aan fietsongeluk
Foto: Colourbox

Toen de 41-jarige Carmen Greenway half augustus ging fietsen en besloot een selfie te maken, kon niemand voorspellen dat dit haar laatste foto ooit was. Een moment later verongelukte Carmen, moeder van twee kinderen, door een fietsongeluk.

Carmen fietste naar huis na een gezellig diner in een pub waar ze de verjaardag van haar moeder vierde, toen ze op een nogal hobbelige de macht over het stuur verloor. Bij de val brak ze haar schedel. Zes dagen later overleed ze in het St. Mary’s Hospital in Paddington aan een hartstilstand.

Haar man Rufus (47) heeft de foto die zij vlak voor het ongeluk maakte vrijgegeven en vertelt aan Metro UK dat zijn vrouw „een zeer goede fietser was. Ze droeg geen helm en had op de avond van het ongeluk (18 augustus) een drankje gedronken.”

Relaxt

„Ze heeft wat selfies genomen op de hoofdweg. Dat deed ze regelmatig, ze was gek op social media”, vertelt Rufus. Hij wil benadrukken dat Carmen op het moment van het ongeluk geen selfie nam. „Ze was 100 meter van ons huis af, had een hand aan het stuur en fietste heel relaxed onze richting uit. Deze weg fietste ze ieder weekend. Misschien is die vertrouwdheid haar fataal geworden.”

„Ze had gewoon een heerlijke tijd, was blij dat ze net bij haar moeder was geweest voor haar verjaardag. De ene seconde ben je dolblij en de volgende seconde is alles verknald.”

Verplicht een helm

Rufus pleit voor invoering van een wet die fietsers verplicht om een helm te dragen, net zoals dat in het geboorteland van zijn vrouw (Nieuw-Zeeland) moet. Op dit moment is het in Groot-Brittannië niet verplicht om een helm te dragen. Het niet dragen van een helm op de avond van het ongeluk noemt Rufus „een grove vergissing.”

„Het is helaas een ongeluk. Als ze een helm had gedragen, was ze nog in leven geweest”, voegt hij toe. Carmen laat twee kinderen van 13 en 4 achter.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!