Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 12 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Je kunt stinkend rijk worden van een 5 pondbriefje

Mocht je niet lang geleden op vakantie zijn geweest naar Engeland, dan doe je er goed aan je vakantiekoffers nog even door te spitten. Een briefje van 5 pond kan namelijk flink wat geld waard zijn. Er wordt soms 65.000 pond op geboden, meldt The Sun.

Briefjes met een specifiek serienummer zijn razend populair op eBay. Wanneer je een nieuw briefje van 5 pond hebt, een plastieken, kun je daar inderdaad goud geld voor krijgen. De prijs is met het nieuwe bod met 13.000 procent omhooggeschoten.

Nieuwe briefjes

Het gaat om de nieuwe briefjes van 5 pond. De plastic briefjes zijn razend populair bij verzamelaars. Mocht je dus een briefje van 5 uit de muur trekken, dan kun je daar flink wat geld op verdienen. Al duizenden mensen hebben hun briefje op eBay gezet.

Vooral de briefjes met een vroeg serienummer doen het goed. De AA01’s werden een week geleden voor 460 pond verkocht. Op de AK47, het briefje, niet het geweer, werd 65.000 pond geboden door iemand die de prijzen daarmee flink heeft opgedreven. De verzamelaar wilde het briefje wel érg graag in bezit krijgen, lijkt.

Inflatie

De man die het hoge bod kreeg, is Gareth Wright. Die is natuurlijk blij met potentiële het nieuwe bedrag op zijn bankrekening, maar ziet ook wel een nadeel. De extreem hoge biedingen lijkt niet echt. Het bod schoot omhoog toen hij zijn linkje op Facebook zette, na 62 pond werd er ineens 8000 pond geboden.

Hij vindt het oneerlijk dat mensen ervoor zorgen dat de prijs zo omhoogschiet, vooral als mensen dat eigenlijk niet willen betalen. Geen van de hoge bieders reageert op zijn berichten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.