Wietliefhebber maakt kunstwerkjes van joints

6 augustus 2016 om 16:44 door Wouter van Loon
Wietliefhebber maakt kunstwerkjes van joints
Ja, dit is een joint. Foto: Instagram/Tony Greenhand

Een joint draaien, dat is geen kunst. Toch? De 26-jarige Amerikaan Tony Greenhand denkt daar heel anders over: hij maakt kleine, rookbare kunstwerkjes die hij verkoopt voor grof geld. Eén van zijn beste deals: 7000 dollar voor een klein arsenaal aan joints in de vorm van een wapen.

De koper is een jonge en enorm rijke wapenliefhebber uit Florida, die in zijn privéjet speciaal de joints is komen ophalen, zo meldt Vocative. Greenhand maakte een granaat, een Glock, en een replica van een AK-47. En die lijken net echt.

 
 

Voor je zulke kunstwerkjes kunt maken, moet je wel wat ervaring hebben. Greenhand houdt namelijk wel van een jointje: zodra hij opstaat, draait hij direct een joint, stelt hij tegen Vocative.

Erg trotse ouders heeft Greenhand niet: zijn moeder haat dat hij een 'professionele jointdraaier' is - zij werkte bij de politie. Zijn vader boeit het niet wat hij doet, zo stelt Greenhand, zo lang hij maar succesvol is.

Greenhand maakt overigens niet alleen gewelddadige joints. Ook voor Pokémons, dieren of een chanoekia - een Joodse negenarmige kandelaar - draait hij zijn hand niet om.

 
 
 
 
 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!