Kim Jong-un executeert luie ambtenaren met raket

Foto van 'Remco Visser'

Remco Visser

30 AUG 2016

Kim Jong-un neemt geen halve maatregelen, als het om het straffen van ongehoorzame ambtenaren gaat. De Noord-Koreaanse dictator zou namelijk twee functionarissen hebben laten executeren met een luchtdoelraket, zo meldt The Daily Telegraph.

Het zou gaan het om een oud-minister van landbouw en een hooggeplaatste ambtenaar van het ministerie van onderwijs. Een van de slachtoffers zou een bedreiging hebben gevormd voor het leiderschap van Kim Jong-un. De ander was zo onverstandig geweest om in slaap te vallen tijdens een vergadering met de alleenheerser. Ze werden met raketten gedood bij een militaire school in de hoofdstad Pyongyang.

De Zuid-Koreaanse krant Joong Ang-ilbo ziet in de executies een nieuwe golf van terreur vanuit het regime. Volgens deze krant zijn de machthebbers nerveus geworden door een reeks deserteurs. Dit jaar zijn bijvoorbeeld al minstens zeven Noord-Koreaanse diplomaten overgelopen, zoals pas nog een topdiplomaat op de ambassade in Londen, die met zijn gezin naar Zuid-Korea is uitgeweken.

Foto: De recent overgelopen functionaris Thae Yong-ho (ANP)

Executies

Het is bovendien niet voor het eerst dat Kim Jong-un met ijzeren vuist ingrijpt tegen politieke tegenstanders. Zo werden de afgelopen jaren de rijkste man van het land, Jang Song Thaek, en de voormalige minister van defensie, Hyun Yong Chol, al om het leven gebracht. Ook Kims oom Jang Song-thaek werd vanwege 'economisch wanbeleid' geëxecuteerd.

Foto: Een Kim Jong-un imitator tijdens de Olympische Spelen in Rio (ANP)


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Camera videoNieuwe stijl smokkel: duif met 178 pillen gevangen

Foto: Twitter @CassLowe

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

25 MEI 2017

We zien regelmatig aparte drugsberichten langskomen, maar een drugsvangst in Koeweit spant voorlopig de kroon: daar werd een duif 'aangehouden', die bijna tweehonderd pillen op zijn lichaam meedroeg.

Al Arabiya beweert dat ze beslag hebben gelegd op een 'postduif', die 178 pillen meedroeg, onder andere via een zakje op zijn rug. De Koeweitse krant Al-Rai meldt dat de douane-ambtenaren de duif in de gaten kregen toen hij vanuit Irak naar het land kwam vliegen. Ze vingen het beestje boven een gebouw in de buurt van de douane-afdeling.

Wat hebben Cruijff, Mandela en Mugabe gemeen?

Wat hebben Cruijff, Mandela en Mugabe gemeen?

Robert Miles

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

11 MEI 2017

Het stond woensdagochtend maar heel even online, maar dat maakt het niet minder grappig. Op de site van de Telegraaf stond waarschijnlijk dankzij een stagiair een giga-fotoblunder. Bij het bericht over de op 47-jarige leeftijd overleden dj Robert Miles stond abusievelijk een foto van de 93-jarige(!) dictator van Zimbabwe, Robert Mugabe.

Filmmaker documenteert de wereld met oogcamera
Likeability of 5

Camera videoBekijk de wereld door Spence's rechteroog

Foto: The Eyeborg Project

Foto van 'Metro World'

Metro World

11 MEI 2017

Iedereen die ooit de filmreeks The Terminator heeft bekeken, is bekend met het rode robotoog van hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger. Hoewel het een sciencefictionverhaal betreft, staat de film helemaal niet zo ver meer van de werkelijkheid. De Canadese filmmaker Rob Spence, ook wel 'Eyeborg' genoemd, heeft namelijk een camera in zijn oogkas en is zeker nog niet klaar met experimenteren. Metro World News sprak met hem over dit unieke project.

Als tiener verloor Spence zijn oog toen hij op een stapel mest schoot en zichzelf raakte met het geweer. Jaren later maakte hij de bijzondere keuze om zijn (zichtloze) oog te laten vervangen door een digitale camera. Hoewel de camera niet verbonden is aan zijn hersenen, geeft het hem wel een unieke kans om de wereld letterlijk vanuit zijn oogpunt te laten zien. „Eigenlijk vraagt iedereen die een oog verliest zich af of ze een oogcamera kunnen hebben. Ik zette het daadwerkelijk door”, aldus Spence over zijn Eyeborg-Project.

Brit heeft grootste martelwapencollectie ter wereld

Contributed

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

29 APR 2017

Bij verzamelingen denken we vaak de klassieke varianten postzegels, stenen, voetbalplaatjes. Maar het kan een stuk extremer en wilder dan dat. Een van de meest absurde collecties ter wereld vind je in de schatkamer van Steve Santini. Hij heeft namelijk ’s werelds grootst aan martelwapens in zijn bezit.

220 stuks

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Camera videoLaat Gordon Ramsay je gerecht afbranden

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

21 APR 2017

Gordon Ramsay staat niet alleen bekend om zijn kookkunsten, maar ook om zijn zeer grove taalgebruik. Niet alleen naar zijn eigen werknemers, restauranthouders die hij uit de brand probeert te helpen of kandidaten van Masterchef durft hij uit te halen. Ook mensen die hem op Twitter foto's van hun producties toesturen moeten eraan geloven.

Camera videoVideo: nieuwe academie voor zeemeerminnen in Rusland

Foto Natalia Kolesnikova/AFP

Foto van 'Steven Musch'

Steven Musch

20 MAA 2017

In Rusland worden wel vaker bijzondere dingen verzonnen. Nu is er in de hoofdstad Moskou een ware zeemeerminnenacademie opgericht. Russische vrouwen kunnen er met kleurige staartvinnen baantjes trekken om gezond en fit te blijven. Een meisjesdroom die uitkomt voor sommigen.

Camera videoBijna 1000 munten aangetroffen in zeeschildpad

Schildpad Omsin moest een operatie van ongeveer zeven uur ondergaan. Foto Rungroj Yongrit.

Foto van 'Steven Musch'

Steven Musch

7 MAA 2017

Dierenartsen in Thailand hebben tijdens een operatie bij een groene zeeschildpad bijna 1000 munten aangetroffen in het dier. Toen de schildpad werd gevonden, kon het dier nauwelijks nog zwemmen door het gewicht van de munten.

De zeven uur durende en nooit eerder uitgevoerde operatie was uiteindelijk succesvol. De artsen verwachten dat schildpad Omsin binnen een maand weer is hersteld.